Povežite se s nama

Kultura

U Varaždinu sutra prvi književni piknik: u parku druženje s piscima iz pet zemalja

Objavljeno:

- dana

ZANIMLJIVO DOGAĐANJE

U Varaždinu će sutra, 23. lipnja, biti održan prvi književni piknik.

Zanimljivo događanje bit će održano u Šetalištu Vatroslava Jagića, nasuprot puba Medina škrinja od 13 do 15 sati.

Na piknik autobusom stižu pisci iz čak pet zemalja, Njemačke, Finske, Ujedinjenog Kraljevstva, Cipra i Austrije, točnije gosti će biti: Andreas Timotheou, Stefanie Sargnagel, Steven J. Fowler, Daniela Seel, Ulrich Schlotmann, Kristina Posilović i Suvi Valli.

Piknik je zamišljen kao druženje uz čitanje i razgovore s piscima.

Trotjedna turneja kroz pet zemalja

Pisci u barokni grad stižu u sklopu trotjedne turneje pod nazivom „CROWD Omnibus Reading Tour 2016“, koja prolazi kroz Austriju, Sloveniju, Srbiju i Bugarsku. Program  organizira i financira Creative Europe Programme of the European Union, Bundeskanzleramt Österreich, Das Land Steiermark, Graz Kultur, Alps-Adriatic-Alliance.

Program u Varaždinu organizira udruga Polja kulture, a vodi poznata varaždinska književnica Iva Tkalec.

U slučaju kiše, piknik će biti održan u Medinoj škrinji.

Izvor:
Foto: Polja kulture

Kultura

Uskoro 3. festival dječjih amaterskih kazališta u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Centar za kulturu „Rudar“ dom je kazališnih amatera i dom državne smotre hrvatske pučke drame, a ove će godine ponovo biti i dom malih kazališnih amatera.

Novost je ove godine skupina iz Sinja, Sinjsko pučko kazalište s predstavom Ivica i Marica u začaranoj šumi. Predstave će se odvijati od srijede do subote u terminima u 11.00 sati i ulaz je slobodan za sve.

-Molimo samo da se svi zainteresirani vrtići i škole prijave na mail [email protected] . Ovo je, kao što naslov govori, treće izdanje festivala koji je ime dobio po lokalnoj mitologiji i svojevrsna je uvertira u jesensku, državnu smotru hrvatske pučke drame – Murski cimeri – poručuju iz Grada Mursko Središće.

Nastavite čitati

Kultura

Puhački orkestar grada Ludbrega ostvario povijesni rezultat, osvojili zlatnu plaketu na državnom susretu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Puhački orkestar grada Ludbrega nastupio je na Državnom susretu puhačkih orkestara u Zagrebu.

Ovaj 37. po redu susret održan je u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a s velikim brojem sudionika i kvalitetom glazbenog programa, u punom sjaju predstavljena je snaga kulturno-umjetničkog amaterizma kao važnog nositelja glazbene kulture.

Ludbreški puhači ostvarili su povijesni rezultat donijevši u Ludbreg prvu zlatnu plaketu s osvojenih 90 bodova u C kategoriji.

Orkestri sudionici državne razine natjecanja svoje su mjesto izborili putem županijskih smotri i samostalnih preslušavanja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje