Povežite se s nama

Život i društvo

U vrtiću u Gortanovoj predavanje o medijskoj pismenosti djece

Vrtić Gortanova

Objavljeno:

- dana

Dječji vrtić „Varaždin“ – objekt Gortanova se kroz projekt „Vodič kroz medijsku pismenost djece predškolske dobi“ uključio u obilježavanje Dana medijske pismenosti 2019., u organizaciji portala www.medijskapismenost.hr, Agencije za elektroničke medije te UNICEF-a, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture te Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Odgojitelji objekta Gortanova prepoznali su problematiku utjecaja medija na djecu rane i predškolske dobi te kroz projekt „Vodič kroz medijsku pismenost djece predškolske dobi“ i u suradnji sa stručnjacima i ustanovama (VANIM-a, POU Varaždin, Elektrostrojarska škola) organizirali različite radionice i predavanja te obilaske.

Kao preduvjet za odgoj medijski pismenog djeteta, važno je stvoriti medijski pismeno obiteljsko okruženje pa je 28. ožujka u 16.30 u objektu Gortanova organizirano predavanje za roditelje.

Predavači će biti odgojitelji-mentori Andreja Bader i Dubravka Kos te mag. educ. rehab. Eva Brlek, koje će kroz svoje izlaganje ponuditi roditeljima konkretne informacije o dobrim i lošim stranama medija na dječji mozak u razvoju te kako odgojitelji koriste medije u odgojno obrazovnom procesu.

Također će se komentirati rezultati ankete koji su se dobili analizom dobivenih odgovora od roditelja djece, polaznika objekta Gortanova.

U suradnji s POU Varaždin te Filmsko-kreativnim studiom „Vanima“ 2. travnja u Kinu Gaj, s početkom u 16 sati, organizirat će se besplatna projekcija animiranih filmova za djecu i roditelje objekta Gortanova te dijeljenje materijala s uputama o analizi pregledanih medijskih sadržaja.

Život i društvo

‘Život na vagi’ preselio se u Međimurje: ‘Probudim se svako jutro i pomislim da sam u raju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nova sezona ‘Života na vagi’, osim snažne volje i ustrajnosti novih 16 kandidata, opet će pokazati ljepote jednog kraja Lijepe Naše. Još jednom ekipa je smještena u mjestu bogate kulture, povijesti i mnoštva prirodnih ljepota, ovaj put Međimurju!

Na krajnjem sjeveru Hrvatske snimanje je u punom jeku, a treneri Mirna Čužić i Edo Mehmedović te kandidati već su se naviknuli na novu svakodnevicu, javlja RTL.

Njihov novi dom nalazi se u neposrednoj blizini Toplica Sveti Martin koje nude wellness i bazene, kilometarske pješačke staze, sportske terene, a okruženi su prekrasnom prirodom…

-Kad sam vidjela gdje ćemo biti smješteni, poželjela sam da me netko uštipne jer sam mislila da sanjam. Oduševile su me kućice koje su u skladu s prirodom. Volim drvo i takvo uređenje interijera daje mi osjećaj topline i doma. Ali i cijeli okoliš je predivan; stari mlin, potočić posred kampa i gusto zelenilo koje ga okružuje idealno su okruženje koje treba i nama, a posebno kandidatima nakon napornih treninga. No svugdje gdje je lijepa priroda, vidim samo raj za dušu – rekla je Mirna.

Nastavite čitati

Život i društvo

Svi su pozvani na „6. španciranje po Varaždin Bregu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Gornji Kneginec, pod pokroviteljstvom Općine, Udruga vinogradara i voćara Varaždinbreg organizira „6. španciranje po Varaždin Bregu“.

Početak programa i okupljanje sudionika je u subotu, 22. lipnja, u 16:30 sati u parku ispred Osnovne škole Kneginec Gornji.

Ruta šetnje je 5 kilometara uz tri postaje za osvježenje i druženje.

Kotizacija je 10 eura, a uključuje majicu s otisnutim logom Općine, udruge i nazivom programa, čašu, etui te gulaš i piće uz živu glazbu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje