Dječji vrtić „Varaždin“ – objekt Gortanova se kroz projekt „Vodič kroz medijsku pismenost djece predškolske dobi“ uključio u obilježavanje Dana medijske pismenosti 2019., u organizaciji portala www.medijskapismenost.hr, Agencije za elektroničke medije te UNICEF-a, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture te Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Odgojitelji objekta Gortanova prepoznali su problematiku utjecaja medija na djecu rane i predškolske dobi te kroz projekt „Vodič kroz medijsku pismenost djece predškolske dobi“ i u suradnji sa stručnjacima i ustanovama (VANIM-a, POU Varaždin, Elektrostrojarska škola) organizirali različite radionice i predavanja te obilaske.

Kao preduvjet za odgoj medijski pismenog djeteta, važno je stvoriti medijski pismeno obiteljsko okruženje pa je 28. ožujka u 16.30 u objektu Gortanova organizirano predavanje za roditelje.

Predavači će biti odgojitelji-mentori Andreja Bader i Dubravka Kos te mag. educ. rehab. Eva Brlek, koje će kroz svoje izlaganje ponuditi roditeljima konkretne informacije o dobrim i lošim stranama medija na dječji mozak u razvoju te kako odgojitelji koriste medije u odgojno obrazovnom procesu.

Također će se komentirati rezultati ankete koji su se dobili analizom dobivenih odgovora od roditelja djece, polaznika objekta Gortanova.

U suradnji s POU Varaždin te Filmsko-kreativnim studiom „Vanima“ 2. travnja u Kinu Gaj, s početkom u 16 sati, organizirat će se besplatna projekcija animiranih filmova za djecu i roditelje objekta Gortanova te dijeljenje materijala s uputama o analizi pregledanih medijskih sadržaja.

Komentari

Komentara