Povežite se s nama

Život i društvo

Udruge javite se, grad Varaždin dijeli dva milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Grad Varaždin objavio je javne pozive udrugama da prijave projekte i programe od javnog interesa u područjima tehničke kulture, odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi, zdravstva i kulture te javni poziv za zbrinjavanje beskućnika i poludnevni boravak.

Prijaviti se mogu i samostalni umjetnici i druge neprofitne organizacije, odnosno umjetničke organizacije koje nisu već obuhvaćene proračunom za 2019. godinu, te strukovne udruge. 

Javni pozivi su otvoreni do 8. veljače 2019. godine, a nalaze se na mrežnim stranicama Grada Varaždina: https://varazdin.hr/javni-pozivi/

Također, u siječnju će biti otvoren poziv za mlade, a u veljači ili ožujku za udruge u turizmu, gospodarsko-turističke manifestacije i socijalno poduzetništvo te međunarodnu suradnju. Poziv će biti otvoren i u kolovozu i to za dodjelu potpora male vrijednosti poljoprivredi na području Grada Varaždina. 

Kako bi olakšao provođenje programa koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije u gradu Varaždinu, Grad svake godine pomiče rokove objave. Tako su javni pozivi 2017. godine objavljeni tek u srpnju 2017. godine, što je pomak od 6 mjeseci ove godine. 

Ukupna alokacija za udruge i neprofitne organizacije na objavljenim javnim pozivima je 2.000.000 kuna, dok je na razini cijele godine iznos 2.735.000 kuna ili malo manje od 1% proračuna.

Život i društvo

Hrvatsko-američki redatelj N. Knez nastavlja snimati dokumentarce o braniteljima sa sjevera Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatsko – američki redatelj Nikola Knez svako malo javlja se s nekim novim dokumentarnim filmom, pretežno o stvaranju hrvatske države, odnosno hrvatskim braniteljima.

Riječ je o vrhunskom redatelju, koji je dosad na raznim međunarodnim filmskim festivalima osvojio oko 70 nagrada i priznanja, a ono što je ipak najvažnije je činjenica da svojim dokumentarnim filmovima prenosi istinu i ljepote Hrvatske.

Podsjećamo, u Americi ima svoju filmsku tvrtku „iFilms LLC“, a lani je snimio i dokumentarni film o Mladenu Pavkoviću, varaždinskom novinaru i publicisti, te hrvatskom branitelju i predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Ovih dana završio je još jedan svoj film. Ovog puta o hrvatskim braniteljima iz Legrada! Naime, u ovom je mjestu jedno vrijeme proveo i svoje djetinjstvo, a potom je otišao u Texas, gdje i danas živi i radi, i gdje je osnovao Hrvatski filmski institut.

Dokumentarni film „Hrvatski branitelji iz Legrada“, u trajanju od 40 minuta, može se pogledati na Youtubeu.

– Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) sklopila je Sporazum s Općinom Legrad o izgradnji spomenika hrvatskim braniteljima u gradskom parku u Legradu, pa će sa svečanim otvorenjem spomenika biti prikazan i Knezov film – naveo je u priopćenju Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.

Nastavite čitati

Život i društvo

“Simply the best” nagrada za Dane vrganja u Paki i Udrugu žena Vidovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Simply the best je godišnja nagrada koju za inovativnost i kreativnost u turizmu dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i magazin Way to Croatia.

Ove nahrade ove su godine stigle i u Varaždinsku županiju.

Dani vrganja i crnog tartufa u Paki osvojili su godišnju turističku nagradu za kvalitetu i kreativnost manifestacije jer svojim raznolikim sadržajima i specifičnom gastro-ponudom obogaćuju atraktivnost turističke ponude destinacije.

Nagradu su dobili u kategoriji “Manifestacije”, podkategorija hrane i pića.

Turističkoj zajednici Grada Novoga Marofa je nagradu u kategoriji manifestacija u Biogradu dodijelila Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Nagrađena je i Udruga žena Vidovec iz Vidovca u kategoriji udruga. Nagrada je dodijeljena za čuvanje baštine te za gastro i druge ativnosti kojima se promovira lokalna zajednica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje