POU

Grad Varaždin objavio je javne pozive udrugama da prijave projekte i programe od javnog interesa u područjima tehničke kulture, odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi, zdravstva i kulture te javni poziv za zbrinjavanje beskućnika i poludnevni boravak.

Prijaviti se mogu i samostalni umjetnici i druge neprofitne organizacije, odnosno umjetničke organizacije koje nisu već obuhvaćene proračunom za 2019. godinu, te strukovne udruge. 

Javni pozivi su otvoreni do 8. veljače 2019. godine, a nalaze se na mrežnim stranicama Grada Varaždina: https://varazdin.hr/javni-pozivi/

Supernova

Također, u siječnju će biti otvoren poziv za mlade, a u veljači ili ožujku za udruge u turizmu, gospodarsko-turističke manifestacije i socijalno poduzetništvo te međunarodnu suradnju. Poziv će biti otvoren i u kolovozu i to za dodjelu potpora male vrijednosti poljoprivredi na području Grada Varaždina. 

Kako bi olakšao provođenje programa koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije u gradu Varaždinu, Grad svake godine pomiče rokove objave. Tako su javni pozivi 2017. godine objavljeni tek u srpnju 2017. godine, što je pomak od 6 mjeseci ove godine. 

Ukupna alokacija za udruge i neprofitne organizacije na objavljenim javnim pozivima je 2.000.000 kuna, dok je na razini cijele godine iznos 2.735.000 kuna ili malo manje od 1% proračuna.

Komentari

Komentara