Povežite se s nama

Crna kronika

Ukrali invalidska kolica i lonac od 230 litara iz kuće kod Sv. Đurđa i završili u zatvoru

Objavljeno:

- dana

Iza rešetaka 29 mjeseci

Presudom Općinskog suda u Varaždinu trojac iz Sv. Đurđa kriv je zbog kaznenog djela teške krađe koje su počinili u Prilesu kod Sv. Đurđa.

Oni su 15. svibnja 2014. godine razbili zaključana ulazna vrata i ušli u obiteljsku kuću, gdje su uzeli plinsku bocu sa plamenikom, stol i nekoliko stolaca, PVC posudu od 230 litara, nova invalidska kolica te iz garaže jedan ženski bicikl.

Prvooptuženi Jasmin O. osuđen je na kaznu zatvora od 11 mjeseci, drugooptuženi Zvjezdan O. na godinu i pol dana zatvora, a trećeoptuženi Roman H. na godinu uvjetno.

U sudskom postupku Jasmin i Zvjedan O. su se izjasnili da se ne smatraju krivim, dok je Roman H. priznao krivnju. Zanimljivo je da je Jasmin O. u svoju obranu rekao da stvari nisu krali iz obiteljske kuće, već da su stvari bile s unutrašnje strane dvorišta na samoj ogradi i to plinska boca, invalidska kolica, stol i ostale stvari. Naveo je da je on prvi uočio i otišao po Zvjedana O. i Romana H..

I Jasmin i Zvjezdan O. već su osuđivani za više kaznenih djela, dok je Roman H. priznao krivnju i istaknuo da se nije ni trebao tamo naći. Objasnio je da je on odvozio plinsku bocu i dimovodnu cijev, Zvjezdan stol i stolice, a Jasmin invalidska kolica.

Roman H. zbog neosuđivanosti osuđen je na uvjetnu zatvorsku kaznu.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Auto sletio pod mostić u Črešnjevu, osoba ostala ukliještena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

JVP Varaždin je javio o prometnoj nesreći koja se dogodila danas, 17. travnja, u Črešnjevu.

Vatrogasci su u 17:56 sati primili poziv iz Centra 112, da je došlo do izlijetanja vozila u kanal kod dvorca Šaulovec i da je osoba ukliještena u autu.

– Izašli smo na intervenciju s navalnim vozilom, malim tehničkim i sedam vatrogasaca. Dolaskom na mjesto događaja utvrdili smo da je osobno vozilo make Renault Megane izletjelo u kanal pored prometnice ispod mostića kod skretanja za farmu pilića. Vozača, ozlijeđenu osobu izbavili su djelatnici hitne medicinske pomoći i do našeg dolaska osobi se već pružala pomoć u vozilu hitne. Mi smo vozilo provjerili, otpojili akumulator i vratili se u postrojbu, a članovi DVD-a Beretinec ostali su osiguravati mjesto događaja do dolaska policije – objavio je JVP Varaždin.

Nastavite čitati

Crna kronika

Policija ulovila muškarca (53) koji je u pošti podigao pošiljku droge

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 12. travnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1968. godine, zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

– Okrivljenika se optužnicom tereti da je 30. rujna 2020. u poštanskom uredu u Prelogu, preuzeo poštansku pošiljku adresiranu na njegovo ime u kojoj je bilo gotovo 250 grama droge sintetski kanabinoid namijenjene daljnjoj prodaji, a policijski službenici su ga zatekli nakon preuzimanja pošiljke – objavio je DORH.

Nastavite čitati