Povežite se s nama

Crna kronika

Ukrali invalidska kolica i lonac od 230 litara iz kuće kod Sv. Đurđa i završili u zatvoru

Objavljeno:

- dana

Iza rešetaka 29 mjeseci

Presudom Općinskog suda u Varaždinu trojac iz Sv. Đurđa kriv je zbog kaznenog djela teške krađe koje su počinili u Prilesu kod Sv. Đurđa.

Oni su 15. svibnja 2014. godine razbili zaključana ulazna vrata i ušli u obiteljsku kuću, gdje su uzeli plinsku bocu sa plamenikom, stol i nekoliko stolaca, PVC posudu od 230 litara, nova invalidska kolica te iz garaže jedan ženski bicikl.

Prvooptuženi Jasmin O. osuđen je na kaznu zatvora od 11 mjeseci, drugooptuženi Zvjezdan O. na godinu i pol dana zatvora, a trećeoptuženi Roman H. na godinu uvjetno.

U sudskom postupku Jasmin i Zvjedan O. su se izjasnili da se ne smatraju krivim, dok je Roman H. priznao krivnju. Zanimljivo je da je Jasmin O. u svoju obranu rekao da stvari nisu krali iz obiteljske kuće, već da su stvari bile s unutrašnje strane dvorišta na samoj ogradi i to plinska boca, invalidska kolica, stol i ostale stvari. Naveo je da je on prvi uočio i otišao po Zvjedana O. i Romana H..

I Jasmin i Zvjezdan O. već su osuđivani za više kaznenih djela, dok je Roman H. priznao krivnju i istaknuo da se nije ni trebao tamo naći. Objasnio je da je on odvozio plinsku bocu i dimovodnu cijev, Zvjezdan stol i stolice, a Jasmin invalidska kolica.

Roman H. zbog neosuđivanosti osuđen je na uvjetnu zatvorsku kaznu.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

U Lepoglavi vozač napuhao 3.13 promila, a drugi Lužanom Biškupečkim jurio 108 km/h

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

alkohol, pijani vozač

U subotu, 24. srpnja, u 00.00 sati u ulici Ivana Mažuranića u Lepoglavi, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 52-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 3.13 g/kg.
Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su optužni prijedlog.

Policija je javili i o drugim pijanim vozačima.

U petak, 23. srpnja u 23.20 sati u Lužanu Biškupečkom, policijski službenici Mobilnog tima Policijske uprave varaždinske specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem zaustavili su osobno vozilo kojim je brzinom od 108 km/h u naseljenom mjestu gdje je brzina ograničena na 60 km/h upravljao mladi vozač starosti 22 godine. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.58 g/kg.
Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 12.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije 2 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 24. srpnja u 19.07 sati na županijskoj cesti 2072 između Luke Ludbreške i Svetog Đurđa, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača mopeda kojim je upravljao 42-godišnjak.
Provjerama je utvrđeno da upravlja neregistriranim mopedom i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.77 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su optužni prijedlog.

U subotu, 24. srpnja u 12.30 sati u Apatiji, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 42-godišnjak.
Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.69 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su optužni prijedlog.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na Forestlandu “palo” 16 osoba, policija zaplijenila gotovo 19 grama marihuane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske na glazbenom festivalu Forestland, koji je održan od 23. do 25. srpnja, proveli su pojačani nadzor aktivnosti suzbijanja zlouporabe opojnih droga.

Utvrdili su ukupno 16 prekršaja neovlaštenog posjedovanja droge.

Tako je kod 16 osoba starosti od 16 do 30 godina pronađeno ukupno 18,82 grama droge marihuane, 12,26 grama droge speed, 22,16 grama psilocibina i 0,15 grama droge MDMA.

Sve osobe su prekršajno sankcionirane radi počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!