Povežite se s nama

Crna kronika

Ukrali invalidska kolica i lonac od 230 litara iz kuće kod Sv. Đurđa i završili u zatvoru

Objavljeno:

- dana

Iza rešetaka 29 mjeseci

Presudom Općinskog suda u Varaždinu trojac iz Sv. Đurđa kriv je zbog kaznenog djela teške krađe koje su počinili u Prilesu kod Sv. Đurđa.

Oni su 15. svibnja 2014. godine razbili zaključana ulazna vrata i ušli u obiteljsku kuću, gdje su uzeli plinsku bocu sa plamenikom, stol i nekoliko stolaca, PVC posudu od 230 litara, nova invalidska kolica te iz garaže jedan ženski bicikl.

Prvooptuženi Jasmin O. osuđen je na kaznu zatvora od 11 mjeseci, drugooptuženi Zvjezdan O. na godinu i pol dana zatvora, a trećeoptuženi Roman H. na godinu uvjetno.

U sudskom postupku Jasmin i Zvjedan O. su se izjasnili da se ne smatraju krivim, dok je Roman H. priznao krivnju. Zanimljivo je da je Jasmin O. u svoju obranu rekao da stvari nisu krali iz obiteljske kuće, već da su stvari bile s unutrašnje strane dvorišta na samoj ogradi i to plinska boca, invalidska kolica, stol i ostale stvari. Naveo je da je on prvi uočio i otišao po Zvjedana O. i Romana H..

I Jasmin i Zvjezdan O. već su osuđivani za više kaznenih djela, dok je Roman H. priznao krivnju i istaknuo da se nije ni trebao tamo naći. Objasnio je da je on odvozio plinsku bocu i dimovodnu cijev, Zvjezdan stol i stolice, a Jasmin invalidska kolica.

Roman H. zbog neosuđivanosti osuđen je na uvjetnu zatvorsku kaznu.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Mladić (24) vozio alkoholiziran i bez ispita za vrijeme zabrane pa zaradio čak 18 negativnih bodova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 19. siječnja 2021. godine, u 23 sata i 15 minuta u Nedelišću u Čakovečkoj ulici prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec zaustavili su Škodu Fabiju, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 22-godišnji vozač.

Provedenim alkotestiranjem te izvršenim provjerena utvrđeno je kako je 22-godišnjak upravljao Škodom pod utjecajem alkohola od 1,79 promila te bez položenog vozačkog ispita i za vrijeme kada mu je izrečena zabrana upravljanja.

S obzirom da je 24-godišnji vozač recidivist u počinjenju prometnih prekršaja te je prijetila opasnost da će ponovno upravljati automobilom, uhićen je i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja prometnih prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i za vrijeme kada mu je izrečena zabrana upravljanja, okrivljenik je novčano kažnjen u ukupnom iznosu od 20.000 kuna, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 21 mjeseca (okrivljeniku uručeni prekršajni nalozi). Nakon pravomoćnosti odluka o opisanim prekršajima, vozaču će se dodijeliti i 18 negativnih prekršajnih bodova.

Ujedno, okrivljeni će uz optužni prijedlog zbog počinjenja prometnog prekršaja upravljanja automobilom bez položenog vozačkog ispita, biti doveden prekršajnom sucu Općinskog suda u Čakovcu. Okrivljeni je višestruki povratnik u počinjenju opisanog prekršaja zbog čega je predloženo njegovo zadržavanje o čemu će sudac nakon saslušanja donijeti odluku.

Nastavite čitati

Crna kronika

Muškarcu koji je gotovo ubio nevjenčanu suprugu Vrhovni sud povećao kaznu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Vrhovni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na visinu kazne izrečene hrvatskom državljaninu starom 29 godina zbog počinjenog kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva, objavio je DORH.

Prvostupanjskom presudom 29-godišnjak je proglašen krivim da je 27. veljače 2020. u kući u jednom mjestu na području Varaždinske županije, udario tvrdim predmetom po glavi svoju nevjenčanu suprugu koju je ranije fizički i verbalno zlostavljao i nanio joj tešku ozljedu (prijelom zatiljne kosti), ali smrtni ishod nije nastupio.

Za navedeno kazneno djelo 29-godišnjak je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina.

Vrhovni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu državnog odvjetnika i preinačio presudu tako da je 29-godišnjaku izrekao kaznu zatvora u trajanju od šest godina, utvrdivši da je izrečena kazna prvostupanjskog suda preblaga jer je taj sud dao premali značaj činjenici da je 29-godišnjak višestruko osuđivan zbog kaznenih djela i prekršaja koje je počinio na štetu svoje izvanbračne supruge.

Nastavite čitati