Povežite se s nama

Crna kronika

Umjesto u banku, nešto manje od sto tisuća kuna u džep!

Objavljeno:

- dana

Javlja PU Varaždinska

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 57- godišnjim odvjetnikom koji je novac od prodaje – nešto manje od sto tisuća kuna, zadržao za sebe, a ne za banku kojoj je i namijenjen.

Naime, policijski službenici Policijske uprave varaždinske, dovršili su temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu i kaznene prijave jedne banke sa sjedištem u Austriji, kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Zlouporaba povjerenja.

Kako se sumnja, navedeni je kao odvjetnik i punomoćnik navedene banke, zastupao banku u nekoliko ovršnih predmeta koji su se vodili na sudovima u Šibeniku i Varaždinu.

Nakon što su u postupcima prodane nekretnine ovršenika, novac od prodaje je zadržao za sebe i nije ga uplatio ovrhovoditelju, odnosno banci.

Time je zlouporabio ovlasti koje su mu dane u postupcima u kojima je trebao zastupati interese oštećene banke te si pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 949 000 kuna. Protiv njega je podnijeta kaznena prijava Državnom odvjetništvu.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Župan Anđelko Stričak opet fizički napadnut, ovaj put usred grada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski župan Anđelko Stričak opet je fizički napadnut. Kako doznaje Index, šef ŽO HDZ-a dobio je čašom u glavu i to navodno na Stančiću u lokalu Strauss.

O tome što se točno dogodilo kruže različite priče, no prema svima on je zadobio ozljede dok je više osoba narušavalo javni red i mir. Zasad nije poznato tko je započeo sukob, napominje Index.

Prema navodima svjedoka, sinoć je zbog svega morala intervenirati hitna i policija, kriminalistička istraga je u tijeku.

Podsjećamo,  varaždinskog župana četvorica mladića napala su 2018. godine dok je trčao kraj Drave, a tko ga je sinoć navodno opalio čašom po glavi, uskoro će se doznati.

O napadu se oglasila i Varaždinska županija:

– Ovim putem vas obavještavamo da je nepoznata osoba sinoć u ugostiteljskom objektu u Varaždinu prišla županu Anđelku Stričaku te ga fizički napala. Župan Stričak je zadobio lakše ozljede i zatražio je liječničku pomoć te se osjeća dobro. Na mjesto događaja izašli su i službenici PU varaždinske, koji utvrđuju sve okolnosti događaja – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ako dobijete poruku naslova “Ravnateljstvo državne policije – pravni podnesak” radi se o prijevari

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijska uprava varaždinska upozorila je na novu prijevaru.

– Obavještavamo građane kako se radi o tzv. „phishing“ kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati. Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete kako se zaštiti možete pronaći na internetskim stranicama policije i na YouTube kanalu MUP-a – pojasnili su iz varaždinske policije.

Naime, neki su građani dobili mail s dopisom koji se pripisuje Ravnateljstvu državne policije, ali nije pravi.

Prijevara izgleda ovako:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje