Povežite se s nama

Crna kronika

Umjesto u banku, nešto manje od sto tisuća kuna u džep!

Objavljeno:

- dana

Javlja PU Varaždinska

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 57- godišnjim odvjetnikom koji je novac od prodaje – nešto manje od sto tisuća kuna, zadržao za sebe, a ne za banku kojoj je i namijenjen.

Naime, policijski službenici Policijske uprave varaždinske, dovršili su temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu i kaznene prijave jedne banke sa sjedištem u Austriji, kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Zlouporaba povjerenja.

Kako se sumnja, navedeni je kao odvjetnik i punomoćnik navedene banke, zastupao banku u nekoliko ovršnih predmeta koji su se vodili na sudovima u Šibeniku i Varaždinu.

Nakon što su u postupcima prodane nekretnine ovršenika, novac od prodaje je zadržao za sebe i nije ga uplatio ovrhovoditelju, odnosno banci.

Time je zlouporabio ovlasti koje su mu dane u postupcima u kojima je trebao zastupati interese oštećene banke te si pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 949 000 kuna. Protiv njega je podnijeta kaznena prijava Državnom odvjetništvu.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

FOTO U požaru kod Ludbrega smrtno stradala 86-godišnjakinja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO:DVD Martijanec

U Slanju kod Ludbrega u ponedjeljak, 8. ožujka, oko 17.45 sati došlo je do požara kuće.

U požaru je smrtno stradala 86-godišnjakinja.

Vatrogasci su na mjestu događaja, a očevid je u tijeku.

Nastavite čitati

Crna kronika

Lopov kod Ludbrega rastrgao sjedeću garnituru, pa ukrao kuhinjski stol i suđe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa

Nesvakidašnja krađa u Hrastovskom, kod Ludbrega.

U vremenu od 27. veljače do 6. ožujka u Hrastovskom, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 25-godišnjakinje, javila je PU varaždinska.

Tom je prilikom pokidao i oštrim predmetom izgrebao sjedeću garnituru od kože i tkanine, nakon čega je otuđio kuhinjski stol, više komada stolica, posuđe i drugo.

Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati