Povežite se s nama

Život i društvo

Uoči blagdana varaždinska Socijalna samoposluga napunjena do vrha!

Objavljeno:

- dana

Vrijedne donacije

U Socijalnoj samoposluzi u Varaždinu ovih dana bilo je vrlo živahno. 

Naime, bilo je mnogo podjela, donacija, korisnika, posla, ali vesela ekipa je sve uspješno odradila i na kraju nazdravila za uspješno odrađeno volontiranje.

Zahvalili su svima donatorima na vrijednim donacijama.

– Hvala DVD-u Varaždin Breg, DVD-u Družbinec, Učeničkom domu Varaždin, Likovnoj radionici župe sv. Vid i njihovoj voditeljici Štefici Rušec, Srednjoj školi Vinica i svima ostalima koji su danas došli u Socku sa vrećicama punim namirnicama – ističu iz Socijalne samoposluge te se još zahvalili učenicima, roditeljima i nastavnicima Osnovne škole Ljubešćica i Osnovnoj školi Veliki Bukovec te Dječjem vrtiću Čira čara iz Varaždina.

Izvor:
Foto: Facebook

Život i društvo

Ludbreška komunalna tvrtka Lukom najavila smanjenje cijena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U gradskom komunalnom poduzeću Lukom najavili su smanjenje cijena grobnih naknada. Krajem 2022. godine građani su primili uplatnice s dvostruko većom cijenom spomenute komunalne usluge. Novi direktor Krešimir Horvat je pak odlučio cijenu smanjiti, kako je i obećao.

-Dobili smo suglasnost gradske uprave o smanjenju grobne naknade za deset posto. U ovom trenutku veće smanjenje nije moguće jer imamo dosta planiranih investicija, posebice na samom groblju. Trenutno tako imamo radove na dva groblja, gradskom u Ludbregu i mjesnom u Selniku. Na obje lokacije u tijeku je bojanje grobnih kuća, a uskoro krećemo i s uređenjem staza. U Selniku će biti šljunčane dok će dio staza u Ludbregu imati tlakavce – pojašnjava Krešimir Horvat, direktor Lukoma.

Pored gradskog groblja u Ludbregu započeli su i radovi na pripremi budućeg rasadnika.

-U fazi smo navoza zemlje, a stavljen je i kompost. Ideja je da u početnoj fazi rasadnik služi za potrebe komunalnog poduzeća, a kasnije je u planu i širenje. U nekoj sljedećem razdoblju tako planiramo napraviti plastenik te krenuti s hidroponskim uzgojem povrća – najavljuje Horvat.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Martijanec organizira zelenu čistku i pozivaju sve mještane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Martijanec organizira 3. Zelenu čistku te su stoga pozvali mještane i sve zainteresirane da se pridruže.

Treća zelena čistka održat će se u subotu 2. ožujka subota s početkom u 9 sati, a okupljanje će biti u Vrbanovcu, kod nogometnog igrališta, ulica Brigade braće Radić 33a.

– Predviđeno vrijeme trajanja je od 9 do 12 sati, a svi su pozvani na druženje i ručak u 12 sati na nogometnom igralištu u Vrbanovcu. U slučaju pitanja možete kontaktirati Općinu Martijanec na broj 042/207-887. Rukavice i vreće će osigurati Općina Martijanec – ističu iz Općine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje