Povežite se s nama

Međimurje

Uoči Svjetskog dana biciklista organiziran 14. Panonski maraton od Varaždina do Mure

Objavljeno:

- dana

BICIKLIJADA

U svijetu se 16. srpnja obilježio Svjetski dan biciklista.

Nekima je bicikl korisno prijevozno sredstvo do škole ili posla, a nekima način rekreacije dok treći objedinjuju ove dvije korisne funkcije svoga limenog ljubimca na dva kotača. Mnogi gradovi danas promoviraju kod građana vožnju bicikla jer se tako smanjuje onečišćenje uslijed prekomjernog korištenja automobila, a ljude se ujedno potiče na kretanje. I mnogi poslodavci potiču svoje zaposlenike da na posao dolaze biciklima. Kultura bicikliranja već se godinama njeguje na području Međimurske županije gdje djeluje Biciklistički klub Mura Avantura. I ove su godine uoči obilježavanja Svjetskog dana biciklista, 15. srpnja, organizirali 14. Panonski maraton u kojem su mogli sudjelovati svi bez obzira na kondiciju i iskustvo u bicikliranju. Tura je počela u Varaždinu te su biciklisti pedalirali kroz živopisne međimurske brege sve do Svetoga Martina na Muri uz kontrolne točke u Čakovcu i Murskome Središću. Za sve je sudionike organizirano kupanje na bazenima i after party. 

Izvor:
Foto: RT

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje