Povežite se s nama

Život i društvo

Uređeni su vatrogasni domovi u Tuhovcu i Leskovcu

Objavljeno:

- dana

Vatrogastvo ima dugu tradiciju na topličkom području, a doprinos vatrogasaca društvenoj zajednici cijeni se i vrednuje na odgovarajući način.

Grad Varaždinske Toplice kontinuirano ulaže u opremanje vatrogasaca, kao i u uređenje vatrogasnih domova na svom području, a najnovije su investicije vezane uz uređenje domova u Tuhovcu i Leskovcu, te je planirano uređenje domova u Drenovcu i Lovrentovcu.

Za uređenje vatrogasnog doma u Tuhovcu izdvojeno je više od pola milijuna kuna, a uredilo se krovište i gromobran, centralno grijanje i plinske instalacije, postavile se grijalice i novi prozori te uredio sanitarni čvor.

U domu Leskovcu uredila se unutrašnjost i grijanje, zamijenila garažna vrata, stolarija i krovište te je uređeno igralište pored vatrogasnog doma, a riječ je o investiciji većoj od 170.000 kuna.

Vrijedi svakako spomenuti da su u ovom mandatu za tri dobrovoljna vatrogasna društva nabavljena i nova kombi vozila, DVD Vrtlinovec, DVD Tuhovec i DVD Leskovec.

– O našim vatrogaskinjama i vatrogascima brinemo dobro, nastojimo im osigurati sve što im je potrebno jer oni već desetljećima požrtvovno i nesebično brinu o nama, našoj sigurnosti i zdravlju. Uvijek su prvi kad treba priskočiti u pomoć, a posebno su se iskazali proteklih mjeseci u kojima se svi zajedno borimo s epidemijom koronavirusa – kaže toplička gradonačelnica Dragica Ratković i ističe da je gradska uprava tu da u okviru svojih mogućnosti brine o kadrovskim i tehničkim potrebama svojih vatrogasaca.

Život i društvo

Crveni križ Varaždin organizira besplatan prijevoz za starije od 65 godina na području Varaždina i njegovog prstena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin do kraja 2024. godine provodi projekt “Pelamo se? 3”.

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u sklopu programa „Pelamo se? 3“ provodi uslugu besplatnog prijevoza za osobe starije od 65 godina na području Varaždina i varaždinskog prstena.

Mogućnost besplatnog prijevoza imaju osobe starije od 65 godina koje žive na području Varaždina ili okolnih 10 općina (Beretinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica).

Zainteresirane starije osobe mogu se javiti i rezervirati slobodan termin radnim danom od 8 do 15 sati na broj telefona: 099/370 1570.

Usluga prijevoza u sklopu ovog programa je socijalna usluga namijenjena isključivo starijim osobama u potrebi koje si same ne mogu priuštiti ili organizirati prijevoz na njima važna mjesta kao na primjer odlazak liječniku, na terapiju, u crkvu, u posjet rodbini i slično. Usluga ne podrazumijeva pratnju korisnika, ona se može organizirati ukoliko korisnik za nju ima realnu potrebu (teže se kreće i sl.) te ukoliko je korisnik nikako ne može sam organizirati. Korisnik je obavezan pratnju unaprijed dogovoriti prilikom rezervacije termina. Usluga nije namijenjena osobama koje si same mogu osigurati plaćanje navedene usluge (npr. taxi prijevoz).

Program „Pelamo se? 3“ usmjeren je na unapređenje kvalitete života starijih osoba, a glavna aktivnost programa je pružanje usluge prijevoza za osobe starije od 65 godina (kojima te usluge nisu dostupne ili su im teško dostupne) na području Varaždina i varaždinskog prstena. Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i kvalitete života starijih osoba Varaždina i varaždinskog prstena.

Ukupna vrijednost programa, većinski ga financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, sa 30.360 eura, a ostatak iz vlastitih sredstava sufinancira GDCK Varaždin.

Nastavite čitati

Život i društvo

Očekuje se pad cijene goriva idućeg tjedna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Vlada bi idućeg tjedna trebala objaviti nove cijene goriva.

Kako RTL neslužbeno doznaje očekuje se pad cijena za sve vrste goriva.

Eurosuper će od utorka, 18. lipnja, stajati 1,43 (smanjenje od 0,04 EUR/l), eurodizel 1,36 (smanjenje od 0,02 EUR/l), a plavi dizel 0,82 (smanjenje od 0,02 EUR/l).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje