Povežite se s nama

Život i društvo

Uređeni su vatrogasni domovi u Tuhovcu i Leskovcu

Objavljeno:

- dana

Vatrogastvo ima dugu tradiciju na topličkom području, a doprinos vatrogasaca društvenoj zajednici cijeni se i vrednuje na odgovarajući način.

Grad Varaždinske Toplice kontinuirano ulaže u opremanje vatrogasaca, kao i u uređenje vatrogasnih domova na svom području, a najnovije su investicije vezane uz uređenje domova u Tuhovcu i Leskovcu, te je planirano uređenje domova u Drenovcu i Lovrentovcu.

Za uređenje vatrogasnog doma u Tuhovcu izdvojeno je više od pola milijuna kuna, a uredilo se krovište i gromobran, centralno grijanje i plinske instalacije, postavile se grijalice i novi prozori te uredio sanitarni čvor.

U domu Leskovcu uredila se unutrašnjost i grijanje, zamijenila garažna vrata, stolarija i krovište te je uređeno igralište pored vatrogasnog doma, a riječ je o investiciji većoj od 170.000 kuna.

Vrijedi svakako spomenuti da su u ovom mandatu za tri dobrovoljna vatrogasna društva nabavljena i nova kombi vozila, DVD Vrtlinovec, DVD Tuhovec i DVD Leskovec.

– O našim vatrogaskinjama i vatrogascima brinemo dobro, nastojimo im osigurati sve što im je potrebno jer oni već desetljećima požrtvovno i nesebično brinu o nama, našoj sigurnosti i zdravlju. Uvijek su prvi kad treba priskočiti u pomoć, a posebno su se iskazali proteklih mjeseci u kojima se svi zajedno borimo s epidemijom koronavirusa – kaže toplička gradonačelnica Dragica Ratković i ističe da je gradska uprava tu da u okviru svojih mogućnosti brine o kadrovskim i tehničkim potrebama svojih vatrogasaca.

Život i društvo

U srijedu pripazite kako vozite jer je policija u akciji “Brzina”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 28. srpnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!