Povežite se s nama

Život i društvo

Uskoro Prvi Festival nordijskog hodanja i pješačenja uz Trakošćansko jezero

Objavljeno:

- dana

Povodom Svjetskog dana voda, Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava Varaždin 23. ožujka u Trakošćanu organizira Prvi Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije pod nazivom Trakošćan 2019.

Događaj se organizira u svrhu popularizacije nordijskog hodanja i promocije prirodnih ljepota, povijesnih zanimljivosti i tradicije bisera Hrvatskog zagorja.

U suradnji s Varaždinskom županijom, Turističkom zajednicom Varaždinske županije i Hrvatskim savezom nordijskog hodanja, za goste i brojne posjetitelje iz Zagreba, Zagrebačke, Karlovačke, Primorsko-goranske, Međimurske i Varaždinske županije Udruga Drava priprema cjelodnevni program.

Festival će početi u devet sati okupljanjem, pićem dobrodošlice, okrepom i prigodnim programom.

Nakon početnog programa uslijedit će zajedničko vježbanje, formiranje grupa nordijskih hodača i hodača koji će po osobnom izboru odabrati jednu od četiri ponuđene rute.

Dvije rute ići će oko Trakošćanskog jezera – jedan ili dva kruga, ovisno o fizičkoj spremnosti hodača.

Treća ruta od dva i pol kilometra bit će za hodače manjih kondicijskih sposobnosti, a krenut će uz jezero i vraćat će se kroz park šumu.

Za šetače, roditelje s djecom i osobe s posebnim potrebama osmišljena je četvrta ruta prihvatljiva za gotovo svakog posjetitelja.

Na svim rutama organizator će osigurati vodiča i medicinsku pratnju, no ipak, svaki posjetitelj preuzima odgovornost za osobnu sigurnost.

U pratnji vodiča hodači će rute završiti kod ulaza u dvorac.

Sudionici koji su prethodno kupili ulaznicu, ići će u razgledavanje dvorca uz audio vođenje, a ostali će moći uživati u drugim sadržajima iz okruženja – druženje uz glazbu po izboru DJ-a, šetnje i slično.

Gosti i posjetitelji koji će to htjeti, moći će prilikom dolaska i prijave kupiti ulaznice za razgled dvorca uz popust od 50 % redovne cijene, što iznosi 20 kuna.

Po završetku hodanja, šetnje i razgledavanja, između 13:30 i 14:30 sati bit će pripremljen ručak s dva menija za osobe koje su do 18. ožujka izvršile prijavu i uplatu kotizacije u iznosu od 25 kuna.

Nakon ručka gosti i posjetitelji mogu uživati u glazbeno-zabavnom programu popularnog pjevača Nenada Kumrića Charlieja.

U 16 sati će uz prigodne zahvale biti zatvoren službeni dio Prvog Festivala nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske Županije – Trakošćan 2019., a sudionici i posjetitelji su pozvani da produže svoj boravak u biseru Hrvatskog zagorja i uživanje u njegovim sadržajima.

Udruga Drava je kao organizator osigurala besplatni prijevoz autobusom koji će iz Varaždina krenuti u osam sati.

Mole se svi zainteresirani da se za prijevoz i ručak obrate na e-mail: [email protected] ili na broj telefona: 091-523-6684 (Katica Kalajdžija).

Život i društvo

Varaždin: promet ponovno dvosmjeran dijelom Ulice Josipa Kozarca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na zahtjev stanara tog dijela grada, proteklih je dana nanovo prometno reguliran dio Ulice Josipa Kozarca, od Zagrebačke ulice do Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Kozarčeva, kojim je posljednjih godinu dana bilo dozvoljeno prometovati samo u jednom smjeru.

Vijest je danas javio Grad Varaždin.

Novim rješenjem osigurana je bolja protočnost prometa te građani koji parkiraju vozila na parkiralištu i u podzemnoj garaži iza VTC-a sada mogu izlaziti s prostora parkirališta na Ulicu Josipa Kozarca u oba smjera. Uz suglasnost PU varaždinske, izmijenjen je elaborat te se građanima, stanarima Zagrebačke ulice i korisnicima parkirališta omogućilo brže i efikasnije prometno rješenje.

– Važno je da vodimo konstruktivan dijalog s našim građanima, odgovaramo na njihove prijedloge i u komunikaciji s njima dolazimo do zadovoljavajućih rješenja. Ipak je na kraju najvažnije da prometno rješenje pozitivno utječe na kvalitetu njihova života, a ne da im otežava svakodnevno kretanje – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Načelnik Sračinca: Imamo najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema nedavno provedenom popisu stanovništva u Općini Sračinec živi 4715 stanovnika, objavila je Općina Sračinec na svojoj internetskoj stranici.

U mjestu Sračinec živi 3831, a u mjestu Svibovec Podravski 884.

Prema prethodnom popisu iz 2011. godine Općina je imala ukupno 4842 stanovnika, 3897 u Sračincu i 945 u Svibovcu Podravskom.

Dakle, prema ovim podacima broj stanovnika općine pao je za 2,6 %, pad broja stanovnika u mjestu Sračinec je 1,7 %, a u mjestu Svibovec Podravski 6,4 %.

– Naravno da nisam zadovoljan s rezultatima popisa stanovništva u Hrvatskoj i našoj županiji. No, malo sam manje nezadovoljan popisom u našoj Općini Sračinec. Imamo naime najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Varaždinskoj županiji, od 2,6 %. Vjerujem da ćemo doseljenjem u kuće i stanove koji se upravo dovršavaju, vrlo brzo imati broj stanovnika jednak onom iz 2011. godine – komentirao je popis načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje