POU

Povodom Svjetskog dana voda, Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava Varaždin 23. ožujka u Trakošćanu organizira Prvi Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije pod nazivom Trakošćan 2019.

Događaj se organizira u svrhu popularizacije nordijskog hodanja i promocije prirodnih ljepota, povijesnih zanimljivosti i tradicije bisera Hrvatskog zagorja.

U suradnji s Varaždinskom županijom, Turističkom zajednicom Varaždinske županije i Hrvatskim savezom nordijskog hodanja, za goste i brojne posjetitelje iz Zagreba, Zagrebačke, Karlovačke, Primorsko-goranske, Međimurske i Varaždinske županije Udruga Drava priprema cjelodnevni program.

Supernova

Festival će početi u devet sati okupljanjem, pićem dobrodošlice, okrepom i prigodnim programom.

Nakon početnog programa uslijedit će zajedničko vježbanje, formiranje grupa nordijskih hodača i hodača koji će po osobnom izboru odabrati jednu od četiri ponuđene rute.

Dvije rute ići će oko Trakošćanskog jezera – jedan ili dva kruga, ovisno o fizičkoj spremnosti hodača.

Treća ruta od dva i pol kilometra bit će za hodače manjih kondicijskih sposobnosti, a krenut će uz jezero i vraćat će se kroz park šumu.

Za šetače, roditelje s djecom i osobe s posebnim potrebama osmišljena je četvrta ruta prihvatljiva za gotovo svakog posjetitelja.

Na svim rutama organizator će osigurati vodiča i medicinsku pratnju, no ipak, svaki posjetitelj preuzima odgovornost za osobnu sigurnost.

U pratnji vodiča hodači će rute završiti kod ulaza u dvorac.

Sudionici koji su prethodno kupili ulaznicu, ići će u razgledavanje dvorca uz audio vođenje, a ostali će moći uživati u drugim sadržajima iz okruženja – druženje uz glazbu po izboru DJ-a, šetnje i slično.

Gosti i posjetitelji koji će to htjeti, moći će prilikom dolaska i prijave kupiti ulaznice za razgled dvorca uz popust od 50 % redovne cijene, što iznosi 20 kuna.

Po završetku hodanja, šetnje i razgledavanja, između 13:30 i 14:30 sati bit će pripremljen ručak s dva menija za osobe koje su do 18. ožujka izvršile prijavu i uplatu kotizacije u iznosu od 25 kuna.

Nakon ručka gosti i posjetitelji mogu uživati u glazbeno-zabavnom programu popularnog pjevača Nenada Kumrića Charlieja.

U 16 sati će uz prigodne zahvale biti zatvoren službeni dio Prvog Festivala nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske Županije – Trakošćan 2019., a sudionici i posjetitelji su pozvani da produže svoj boravak u biseru Hrvatskog zagorja i uživanje u njegovim sadržajima.

Udruga Drava je kao organizator osigurala besplatni prijevoz autobusom koji će iz Varaždina krenuti u osam sati.

Mole se svi zainteresirani da se za prijevoz i ručak obrate na e-mail: unhip.drava@gmail.com ili na broj telefona: 091-523-6684 (Katica Kalajdžija).

Komentari

Komentara