Povežite se s nama

Međimurje

Uštedite u ritmu prirode!

Objavljeno:

- dana

ZELENA GRADNJA

U današnje vrijeme zdravlje i novac, uz osobno zadovoljstvo, tvore dva ključna čimbenika kvalitetnog života. Nažalost, prilike nam često ne dopuštaju da živimo zdravo, a novci nam “cure” iz ruku. Međutim, živjeti zdravo, a pri tome i uštedjeti, moguće je.

Mlada varaždinska tvrtka Zelena gradnja prva je u Hrvatskoj objedinila ponudu i pokrenula tržište ekoloških građevinskih materijala. Ugradnjom ekoloških materijala, ne samo da štedite novac, već poboljšavate uvjete života za sebe i svoje najbliže. Izradom projekta energetske učinkovitosti u Zelenoj gradnji pružaju predviđanje buduće potrošnje energije vašeg objekta, te kroz pametno korištenje zdravih materijala (slama, konoplja, vuna, drvo, celuloza…) poboljšavaju energetsku učinkovitost vašeg doma.

Svi materijali su proizvedeni u EU i imaju dugotrajnu garanciju učinkovitosti

U suradnji sa stručnjacima mogu se ponuditi povoljna i zdrava arhitektonska i urbanistička rješenja koja trebate, kao i pripremiti projekte energetske učinkovitosti. Svi materijali koji se ugrađuju proizvedeni su u EU s dugotrajnom garancijom učinkovitosti te potrebnim certifikatima i naglaskom ne samo na izolaciju objekta, nego i zdravu, ekološku gradnju. Poklonite svom domu certifikat visoke energetske učinkovitosti, a sebi uštedite novac i energiju – od poda do stropa! Više informacija potražite na www.zelena-gradnja.hr.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Članovi DOSTI-ja na glazbenim radionicama svirali glazbenu pratnju za pjesmu „Zamisli život“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu provedbe prve godine programa „Ponudimo više IV“ koji provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, održane su muzičke radionice u kojima su sudjelovali članovi Društva.

Radionice je provodila glazbena odgojiteljica Lidija Detić, a polaznici su od ritmičkih uzoraka korak po korak došli do sviranja glazbene pratnje za pjesmu „Zamisli život“ na ksilofonima, metalofonima i bas gitari.

Na kraju su polaznici radionica odabrali instrumente pa su zajedno odsvirali i otpjevali svoju verziju pjesme „Zamisli život u ritmu muzike za ples”.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju nema novih slučajeva zaraze koronom, no jedna osoba je preminula

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata nema pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 21. lipnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 5 osoba te je broj pozitivnih osoba na današnji dan 50.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 14 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata nije bilo hospitaliziranih pacijenata, otpušten je 1 pacijent, a pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana u Međimurju je cijepljeno 1888 osoba, od čega 151 osoba prvom dozom i 1737 osoba drugom dozom.

S današnjim danom, s barem jednom dozom cijepljeno je 41.615 osoba, što iznosi 47,4 posto stanovništva starijeg od 18 godina.

U proteklih 7 dana cijepljeno je 4509 osoba, i to 644 osobe prvom dozom i 3865 osoba drugom dozom.

Svi oni koji se žele cijepiti, a nisu prijavljeni putem platforme ili još uvijek nisu dobili poziv za cijepljenje, moći će se cijepiti svaki radni dan od 9-13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13-18 sati u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!