Povežite se s nama

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina uz hat-trick Domagoja Drožđeka deklasirali Goricu

Objavljeno:

- dana

2. HNL

Nogometaši Varaždina u sklopu 18. kola ugostili su Goricu u derbiju kola, a slavili su domaći pred 1.500 gledatelja rezultatom 3:0.

Prvu pravu priliku varaždinski nogometaši imali su u devetoj minuti. Dario Jertec sjurio se u šesnaesterac, lažnjakom vagnuo golmana Kristijana Kahlinu, no vratar je krajnjim naporima obranio. Jertecu se potom lopta dobila, ali gostujući obrambeni igrač blokirao je njegov drugi pokušaj.

Samo dvije minuta kasnije Goričani su opasno zaprijetili. Estonac Henerik Ojama našao se u izglednoj prigodi, no pucao je pokraj gola.

U 13. minuti Jertec se surio u slalomu, ušao u kazneni prostor, pao, ali glavni sudac Ivan Župan odmahnuo je rukom. U 28. minuti odlična akcija Varaždina. Jertec je uposlio Domagoja Drožđeka, no njegova povratna lopta nije pronašla nikog. Pritisak nogometaša Marija Kovačevića isplatio se napokon u 31. minuti. Zabio je Drožđek glavom na asistenciju Dejana Glavice.

Dominacija

U 52. minuti gosti su imali izgledu priliku. Ipak, Leon Šipoš bio je prekratak u skoku. Šest minuta kasnije pokušaj Šipoša otišao je ponovno pored gola.

U 60. minuti opasnost pred gostujućim vratima. Glavica je izremplao gostujućeg stopera, no njegovo dodavanje za Jerteca presjekla je obrana Gorice. Tri minute kasnije Nenad Erić našao se u izglednoj prigodi. Na ubačaj Jerteca napadač Varaždina nije dobro glavom zahvatio loptu pa je ona otišla pored gola.

U 71. minuti Varaždinci su zabili drugi gol. Ponovno je strijelac bio Drožđek. U prazan prostor mu je loptu poslao Golubar, a ovaj je mirno matirao Kahlinu. U 81. minuti Drožđek je zabio hat-trick. Ovaj put mu je asistirao Glavica, a Drožđek je s pet metara plasirao u mrežu. Rezultat od 3:0 ostao je do samog kraja pa su se varaždinski nogometaši pobjedom oprostili od domaće publike za ovu godinu. 

– Veseli me način na koji smo pobijedili. Protok lopte je bio dobar i mogli smo zabiti još koji gol. Gosti su u drugom dijelu imali nekoliko situacija, no znali smo da će biti prostora za naše brzance. Znao sam da mi možemo bolje i to smo pokazali – rekao je Mario Kovačević, trener Varaždina.

U 19., posljednjem kolu ove jeseni Varaždinci odlaze u goste kod Šibenika. 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Sport

Varaždinskim Vidrama dvije medalje u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U slovenskom Velenju u subotu, 20. travnja održano je Otvoreno regionalno natjecanje u paraplivanju. Sudjelovalo je oko 100 paraplivača iz Hrvatske, BiH i Slovenije.

Plivački klub Vidra predstavljalo je šestero plivača, od kojih su troje po prvi put nastupili u bitno težim disciplinama. Oryna Svorina nastupila je na 100 m slobodno, Borna Obradović na 100 m leđno, Franjo Krog na 25 m slobodno, Vedran Kos nastupio je na 50 m slobodno, Nikola Dodoš na 50 m leptir, a Brunela Hrženjak na 100 m prsno. Franjo Krog je stigao do 2. mjesta u svojoj kategoriji, dok je Brunela Hrženjak po prvi put startala s odskočne pozicije i isplivala 2. mjesto u svojoj kategoriji.

– Kao i uvijek, veliko hvala gospodinu Kokijeru na prijevozu i Zajednici spotskih udruga grada Varaždina na omogućenom kombiju. Iskusniji i vještiji, pripremamo se za iduće natjecanje u Zadru sredinom svibnja – ističu iz PK Vidra.

Nastavite čitati

Sport

3. ŽNL: Podravcu općinski derbi u Sračincu, na vrhu Klenovnik i Udarnik 32

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U 3. ŽNL skupina Varaždin borba za naslov vodi se između vodećeg Klenovnika i drugoplasiranog Udarnika 32.

Vodeći Klenovnik u 17 susreta skupio je 42 boda, bod više od nogometaša iz Gornjeg Kućana.

Pri vrhu je Podravac iz Svibovca, odnosno na 4. mjestu, koji je u prošlom kolu igrao općinski derbi sa Sračincem. Susret pred 250 gledatelja završio je 1:0 za goste iz Svibovca Podravskog.

U idućem kolu Sračinec gostuje kod drugoplasiranog Udarnika 32, a četvrtoplasirani Podravac dočekuje Omladinac.

Vodeći Klenovnik u subotu, 27. travnja u 17 sati ugošćuje Vratno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje