Povežite se s nama

Život i društvo

Pazite kako parkirate: uz Međunarodni dan osoba s invaliditetom u Varaždinu pojačane kontrole

Objavljeno:

- dana

DANAS OD 8 DO 12 SATI

Danas je Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Tim povodom službenici PU varaždinske provodit će akciju “Nadzor parkiranja vozila”, u sklopu koje će provoditi pojačane kontrole parkiranja.

– Za vrijeme provođenja akcije prvenstveno će se utvrđivati prekršaji nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje osoba s invaliditetom, uključujući i parkirališta trgovačkih centara, zatim teži prekršaji nepropisnog parkiranja na nogostupima, biciklističkim stazama i trakama, pješačkim prijelazima i raskrižjima, kao i parkiranja vozila na drugim mjestima na kojima se ugrožava sigurnost kretanja pješaka i ostalih sudionika u prometu – poručili su iz PU varaždinske.

Povod za akciju je Međunarodni dan osoba s invaliditetom, ali i brojne primjedbe građana vezane uz parkiranje na nepropisnim mjestima.

Akcija će se provoditi od 8 do 12 sati.

Izvor: httpstatic6.uk.businessinsider.com
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat: neka vina na hrvatskom tržištu su voda i šećer, najčešće je to Rajnski rizling

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata provela je analizu vina, a rezultati su pokazali da je među vinima na tržištu čak sedam lažnjaka. Četiri lažna vina su s Kosova, dva iz Hrvatske i jedno iz BiH.

Prošli tjedan stigli su i rezultati analize iz laboratorija; od 84 uzorka, sedam vina patvoreno je dodavanjem vode i šećera čije porijeklo nije grožđe, piše rtl.hr.

– Od pet vina iz trećih zemlja, kod kojih je analiza službenog uzorka pokazala da se radi o patvorenim vinima, četiri vina su označena nazivom sorata vinove loze, i to dva su označena kao “Rajnski rizling”, jedno kao “Graševina”, jedno kao “Vranac” – daju detalje iz Inspektorata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje