Povežite se s nama

Crna kronika

Užas kod  Ludbrega: Zlostavljao i zatočio najmodavca, pa mu on dao imovinu vrijednu 120.000 eura

policija

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog počinjenih kaznenih djela iznude i protupravnog oduzimanja slobode.

-Okrivljenog 46-godišnjaka tereti se da je od 7. do 22. listopada 2023., u mjestu kraj Ludbrega, nakon što je sa 49-godišnjakom dogovorio da će unajmiti dio njegove kuće za stanovanje, zatražio od njega da pristane na sklapanje ugovora o doživotnom uzdržavanju u njegovu korist tako da sve svoje nekretnine, pokretnine i novac na računima prenese na njega. Kada je 49-godišnjak to odbio, okrivljenik mu je uputio ozbiljne prijetnje i bio fizički nasilan prema njemu pri čemu mu je nanio tjelesne ozljede (prijelom dva rebra) te ga prisiljavao da pije veće količine alkoholnih pića – stoji u priopćenju DORH-a.

Oštećeni 49-godišnjak je zbog svega navedenog i u strahu za svoj život, potpisao i ovjerio ugovor o doživotnom uzdržavanju kojim okrivljeniku, nakon svoje smrti, daje u vlasništvo sve svoje nekretnine, pokretnine, novac i potraživanja (ukupna vrijednost od najmanje 120.000,00 eura). Okrivljenog 46-godišnjaka tereti se da mu je potom oduzeo novčanik, bankovne kartice, osobnu iskaznicu i mobilni telefon, kao i da ga je držao više dana zaključanog u hotelskim sobama u Stubičkim Toplicama i Svetom Križu Začretje te ga prisiljavao na ispijanje alkoholnih pića.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Crna kronika

Tijekom vožnje gledao u mobitel, pao s bicikla i ozlijedio se

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 21. svibnja, oko 11.15 sati, u ulici Bogoslava Šuleka u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 48 godina upravljao je biciklom.

On je za vrijeme vožnje koristio mobitel, držeći ga u desnoj ruci, zbog čega je umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom, zbog čega je s desnom bočnom stranom bicikla, pao na travnatu površinu. Pritom je ozlijeđen.

Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Online lopovi nasamarili još jednu žrtvu: lažni liječnik iz Sirije, pismo namjere UN-u i sumnjive transakcije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

računalo kompjuter

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 69-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevare.

Kako je prijavljeno, ona je u razdoblju od ožujka do svibnja putem jedne društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja joj se lažno predstavila kao liječnik iz Sirije te je od iste zatražio pismo namjere organizaciji UN-a, čiji je on zaposlenik kako bi mu se omogućilo korištenje godišnjeg odmora.

Nakon što je 69-godišnjakinja napisala pismo namjere i poslala ga na e-mail adresu koju joj je isti poslao, dobila je povratni mail u kojem su ju tražili da uplati određeni iznos novaca kao jamstvo za liječnika i njegov godišnji odmor, a da će joj novac naknadno biti vraćen.

Ista je u dva navrata uplatila novac, no kako su joj i dalje dolazile poruke za uplatu novčanih sredstava shvatila je da je prevarena. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 400 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje