Povežite se s nama

Međimurje

Uživajte u rižotu i donirajte sredstva za pomoć djeci

Objavljeno:

- dana

“Kušaj, voli, daruj”

U sklopu mjeseca ljubavi u restoranu Međimurski dvori organizira se kulinarska humanitarna akcija pod nazivom “Kušaj, voli, daruj”.

Akciju organiziraju Općina Sveti Juraj na Bregu, Međimurski dvori, Hrvatski kuharski savez, SKMER (savez kuhara mediteranskih i europskih regija) i voditeljica projekta Željka Balja, u suradnji s udrugom MURID – za ranu intervenciju u djetinjstvu. Želite li i vi u njoj sudjelovati dođite u četvrtak, 16. veljače u 15 sati u restoran koji se nalazi u živopisnoj općini Lopatinec.

– Za humanitarnu akciju skuhat će se 200 porcija rižota, čiji su glavni sastojci ljubav, zajedništvo, toplina, veselje, smijeh i radost, a kuhari će biti poznati natjecatelji kulinarskog šoa RTL-a “3,2,1 – kuhaj” – stoji u pozivu organizatora. Gosti humanitarne akcije moći će sudjelovati u akciji kupnjom donacijskog kupona od 30 kuna kojim će ujedno moći uživati u pripremljenom rižotu i jednim pićem po izboru. Novac prikupljenim prodajom kupona namijenjen je za podršku djeci i radu udruge MURID koja se bavi ranim prepoznavanjem rizika u razvoju djece i pružanjem pomoći.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje