Povežite se s nama

Crna kronika

Vagoni udarili o zid kod preusmjeravanja teretne kompozicije jer skretnica nije bila prebačena

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

U petak, 21. listopada, nešto poslije 16 sati u Čakovcu, na Željezničkom kolodvoru u Kolodvorskoj ulici, na 10. pomoćnom kolosijeku, namijenjenom za parkiranje i ostavljanje vagona i lokomotiva, zaposlenici Hrvatskih željeznica obavljali su preusmjeravanje teretne kompozicije.

Tom prilikom 47-godišnji strojovođa upravljao je radnom lokomotivom, kojoj je bila pridodana još jedna radna lokomotiva, kojom je upravljao 43-godišnji strojovođa. Pomoćnim kolosijekom broj 10, spomenuti strojovođe upravljali su radnim lokomotivama te ispred sebe gurali kompoziciju od 20 praznih teretnih vagona, koju su željeli preusmjeriti na deveti pomoćni kolosijek.

Pošto skretnica između spomenutih kolosijeka prethodno nije ručno prebačena, kompozicija se nastavila kretati 10. kolosijekom te su zadnji teretni vagoni udarili o završni betonski zid kolosijeka. Nakon toga od siline udara zadnji i predzadnji teretni vagoni podignuti su djelomično u zrak, što je uzrokovalo njihovo oštećenje, kao i oštećenje završnog betonskog zida.

Opisani događaj nije prouzrokovao kašnjenje redovnog prometa vlakova. Izvršenim alkotestiranjem strojovođa, koji su sudjelovali u događaju, nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno, dok se kriminalistička istraživanja nastavljaju kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice opisanog događaja.

Crna kronika

Jurio autom po Varaždinu, lovila ga policija, napuhao 2,40 promila pa završio u zatvoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 13. lipnja, oko 3 sati, u Ulici Miroslava Krleže u Varaždinu, policijski službenici PP Varaždin, uočili su osobno vozilo koje se kretalo velikom brzinom.

Isti su pokušali zaustaviti vozilo uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala, na što se vozač oglušio te nastavio vožnju, javila je PU varaždinska. Vozilo je pronađeno parkirano u Ulici Zrinskih i Frankopana.

Nakon šta su policijski službenici pristupili vozaču i zatražili ga osobnu iskaznicu, isti se pješke počeo samovoljno udaljavati te su nad njim uporabljena sredstva prisile.

Priveden je u Policijsku postaju Varaždin te je utvrđeno da se radi o 36-godišnjaku, koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2.40 promila. 36-godišnjak je sproveden sutkinji Općinskog suda u Varaždinu gdje mu je nakon saslušanja određen zatvor od pet dana, dok je osobni automobil privremeno oduzet i deponiran.

Nastavite čitati

Crna kronika

Evo što se događalo u četvrtak na suđenju Stjepanu Kovaču, bivšem gradonačelniku Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Županijskom sudu u Zagrebu u četvrtak, 13. lipnja, je nastavljeno suđenje bivšem čakovečkom gradonačelniku Stjepanu Kovaču i policajcu Mariju Severu kojeg se tereti da mu je pomogao inscenirati prijetnje uoči lokalnih izbora.

Radi se o slučaju iz 2021. godine, kada je Kovač zbog navodnih prijetnji plakao na konferenciji za medije u Čakovcu, a tom ga je prilikom grleći tješio Peđa Grbin, piše index.hr.

Bivši je čakovečki gradonačelnik tako sjedio u sudnici tijekom ispitivanja jednog od svjedoka nakon čega je otišao zbog, kako kaže, poslovnih obveza. Sudac je upozorio da bi bilo bolje da ostane.

Najzanimljiviji je bio iskaz specijalista kriminalistike koji je radio na slučaju, a koji je rekao da su on i još neki kolege sumnjali kako upravo Sever otkriva optuženima informacije iz istrage te da su za to imali validne razloge.

Posljednji je ispitan kriminalist koji je radio na slučaju prijetnji bivšem gradonačelniku Kovaču. Kazao da je Sever bio vođa grupe za kibernetiku te da su u to vrijeme radili zajedno. Dodao je da je tek nakon podnošenja prijave protiv Severa i Kovača saznao da je Kovač došao prijaviti nepoznatog počinitelja zbog klevete te da su ga iz policije uputili da podnese privatnu tužbu, a da je nakon toga podnio prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog prijetnji kako bi se utvrdilo tko ga to navodno kleveće.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje