Povežite se s nama

U fokusu

Valerija Paljak i Mihael Liber kandidati Reformista za načelnicu i donačelnika Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

U BORBU UČITELJICA I SPORTAŠ

– Kao mještanki Općine Sračinec teško mi je gledati i podnositi svakodnevnu demagogiju koju nam plasira aktualna vlast.

Najnoviji primjer od prije dva dana zorno prikazuje licemjernost aktualnog načelnika je njegovo slikanje uz župana kraj vrtića od panela u izgradnji, za koji se Općina zadužila kreditom 15 godina i to u trenutku kada izlaze podaci o gradovima i općinama u našoj županiji koji će istovremeno kvalitetnije i opremljenije vrtiće izgraditi europskim novcem. To je krajnje neukusno i sramotno  – rekla je Valerija Paljak na današnjoj konferenciji za novinare Narodne stranke – Reformisti.  

Paljak: Općinu Sračinec učinit ćemo modernom za život

Diplomirana učiteljica kandidatkinja je Reformista za načelnicu Općine Sračinec, a diplomirani kineziolog Mihael Liber kandidat za donačelnika.

– Ne dozvoljavamo da nam se “prodaje magla”, uspjeh nije brojanje metara kanalizacije i asfalta – istaknula je Paljak

– Riječ je o timu novih, politički nepoznatih ljudi, ali dokazanih u svojoj struci. Oni se ne bave politikom kako bi riješili svoje egzistencijalne probleme, već žele dati svoj doprinos boljitku mjesta u kojem žive – istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare Reformista. Svojim dolaskom podršku im je dao predsjednik stranke Radimir Čačić.

– Znamo kako podići gospodarstvo, privući investitore i potaknuti poduzetništvo. Znamo kako zadržati mlade, olakšati život umirovljenicima, nemoćnima i ljudima u potrebi. Ponudit ćemo nove mogućnosti poljoprivrednicima i malim proizvođačima. Povećat ćemo financijska izdvajanja za udruge te imamo kompletno razrađen program razvoja sporta uključujući izgradnju novih i osuvremenjivanje postojećih sportskih objekata. Izgradit će se stambeno-poslovni prostori, a jedan od prioriteta bit će i estetsko uređenje Sračinca i Svibovca. U 21. stoljeću ne zadovoljavamo se brojanjem metara kanalizacije i asfalta i ne dozvoljavamo da nam se “prodaje magla” i spinovi o svjetskim trendovima. Mi smo puno ambiciozniji i našu općinu ćemo mi učiniti modernom, prosperitetnom, ugodnijom i poticajnijom – poručila je Paljak.

Izvor:
Foto: Marta Konjačić

U fokusu

Sjednica Gradskog vijeća trajala 10 sati, bilo je tu prozivki i uvreda, ali je ipak prihvaćen rebalans

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je održana još jedna maratonska sjednica Gradskog vijeća, trajala je 10 sati, a među ostalim, nakon burne rasprave prihvaćen je rebalans proračuna. Opet nije izostajalo prozivki, pa i neprimjerenih komentara, a sve se svodilo na sukob bivše i sadašnje vlasti.

Na to su upozorili nezavisni Davor Patafta i SDP-ov Lovro Lukavečki.

– Vjerujem da je i građanima teško ovo pratiti i ponovo apeliram da se ovdje bavimo bitnim stvarima, a ne onim što je bilo – rekao je Patafta.

Na to se nadovezao Lukavečki koji je zaključio da se zbog ovakvih rasprava kojima se ne vidi kraja i svode se na prozivke mladi ne žele baviti politikom.

Spomenimo da su rebalansom osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi, financiranje besplatnih obroka za školarce, ali i pomoć u pokrivanju režijskih troškova građanima koji se griju na kotlovnicu. Osigurana su i dodatna sredstva za gradske ustanove, Zajednicu sportskih udruga, ali i za sortirnicu na Motičnjaku. Upravo zbog sortirnice sukobili su se bivši gradonačelnik Čehok i predstavnici aktualne vlasti.

Čehok je, naime, tvrdio da je elaborat falsificiran te smatra da tamo se ne nalazi građevinski otpad već poglavito komunalni otpad.

– Ovo se dogodilo jer su projekt radili Čistoća 2014. godine, ali nije valjao i 2020. godine se taj projekt radio iznova. Taj projekt nije dobio građevinsku dozvolu 2014. godine već 2020. godine za vrijeme vašeg mandata. Napravili ste geomehanička istraživanja samo ispod sortirnice, a ne i ispod rampe, vage te ispod pristupne ceste gdje su pronašli otpad. Svi ti sudionici u građenju imaju svoj krimen – odgovorio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje