Povežite se s nama

U fokusu

Valerija Paljak i Mihael Liber kandidati Reformista za načelnicu i donačelnika Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

U BORBU UČITELJICA I SPORTAŠ

– Kao mještanki Općine Sračinec teško mi je gledati i podnositi svakodnevnu demagogiju koju nam plasira aktualna vlast.

Najnoviji primjer od prije dva dana zorno prikazuje licemjernost aktualnog načelnika je njegovo slikanje uz župana kraj vrtića od panela u izgradnji, za koji se Općina zadužila kreditom 15 godina i to u trenutku kada izlaze podaci o gradovima i općinama u našoj županiji koji će istovremeno kvalitetnije i opremljenije vrtiće izgraditi europskim novcem. To je krajnje neukusno i sramotno  – rekla je Valerija Paljak na današnjoj konferenciji za novinare Narodne stranke – Reformisti.  

Paljak: Općinu Sračinec učinit ćemo modernom za život

Diplomirana učiteljica kandidatkinja je Reformista za načelnicu Općine Sračinec, a diplomirani kineziolog Mihael Liber kandidat za donačelnika.

– Ne dozvoljavamo da nam se “prodaje magla”, uspjeh nije brojanje metara kanalizacije i asfalta – istaknula je Paljak

– Riječ je o timu novih, politički nepoznatih ljudi, ali dokazanih u svojoj struci. Oni se ne bave politikom kako bi riješili svoje egzistencijalne probleme, već žele dati svoj doprinos boljitku mjesta u kojem žive – istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare Reformista. Svojim dolaskom podršku im je dao predsjednik stranke Radimir Čačić.

– Znamo kako podići gospodarstvo, privući investitore i potaknuti poduzetništvo. Znamo kako zadržati mlade, olakšati život umirovljenicima, nemoćnima i ljudima u potrebi. Ponudit ćemo nove mogućnosti poljoprivrednicima i malim proizvođačima. Povećat ćemo financijska izdvajanja za udruge te imamo kompletno razrađen program razvoja sporta uključujući izgradnju novih i osuvremenjivanje postojećih sportskih objekata. Izgradit će se stambeno-poslovni prostori, a jedan od prioriteta bit će i estetsko uređenje Sračinca i Svibovca. U 21. stoljeću ne zadovoljavamo se brojanjem metara kanalizacije i asfalta i ne dozvoljavamo da nam se “prodaje magla” i spinovi o svjetskim trendovima. Mi smo puno ambiciozniji i našu općinu ćemo mi učiniti modernom, prosperitetnom, ugodnijom i poticajnijom – poručila je Paljak.

Izvor:
Foto: Marta Konjačić

U fokusu

Zatvorenici u Lepoglavi godišnje pojedu tonu čokoladnog namaza i 82.000 jaja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kaznionica u Lepoglavi jedan je od najstrožih zatvora u Hrvatskoj, a tamo boravi oko 500 zatvorenika.

Ovo je ogroman “pogon”, kojeg treba konstantno opskrbljivati namirnicama. Što se sve nabavlja i po kojoj cijeni može se vidjeti u podacima o javnoj nabavi.

Neki od tih podataka su vrlo zanimljivi.

Tako smo naišli na podatke za “Opskrbu čokoladom, kakaom, čajevima, voćnim sokovima u 2021.”, a ukupno se za ovaj mali dio prehrane planira potrošiti 87.500 kuna.

U planu je kupnja 1000 komada čokolade 80 do 100 grama, 100 komada čokolade bez šećera te još 1800 komada manjih čokoladnih dijetnih pločica s punjenjem.

U zatvoru u Lepoglavi se godišnje pojede jedna tona čokoladnog namaza.

Također, kupit će se i 3000 komada keksa s nugatom, u pakiranjima između 90 do 100 grama.

Naišli smo i na podatak da troškovnik za kupnju jaja za Kaznionicu i njihov komercijalni restoran. Tijekom tekuće godine trebalo bi na jaja biti potrošeno 55.000 kuna. A plan je da se kupi 82.000 jaja, od toga 32.000 iz njihove vlastite djelatnosti.

Nastavite čitati

U fokusu

U Hrvatskoj danas bilježimo 134 nova slučaja zaraze koronavirusom i 32 preminule osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U posljednja 24 sata zabilježena su 134 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2519, priopćio je 25. siječnja Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 1485 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 138 pacijenata.

Preminule su 32 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 229.054 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 4859 preminulo, ukupno se oporavilo 221.676 osoba, od toga 579 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 15.109 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.156.456 osoba, od toga 2423 u posljednja 24 sata.

Nastavite čitati