Povežite se s nama

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina pred 2.500 gledatelja na stadionu Varteksa samo do boda protiv Kustošije

Objavljeno:

- dana

2. HNL

Iako su već dio susreta imali inicijativu, nogometaši Varaždina upisali su remi (1:1) protiv Kustošije u drugom kolu 2. HNL.

Varaždinski nogometaši su u susret pred čak 2.500 gledatelja na stadionu Varteksa ušli silovito. Već u drugoj minuti opasno su zaprijetili. Po boku se ubacio Samuel Bamidele, a Mario Sačer je s desetak metara pucao preko gola. U 16. minuti Josip Golubar se sjurio u šesnaesterac, ubacio za Nenada Erića koji se spetljao.

Četiri minute kasnije Varaždinci su poveli 1:0. Nakon ubačaja Leonarda Vuka, loše je na loptu istrčao vratar Kustošije Carlo Berković, lopta se odbila do Sačera koji je glavom s desetak metara loptu poslao pod gredu.

U prvom dijelu Varaždinci su zaprijetili još u 31. minuti kada se Erić oslobodio čuvara, no pucao je slabo, pored gola. U posljednjih deset minuta nogometaši Zorana Kastela nisu držali sve konce igre u svojim nogama. Djelovali su izgubljeno na terenu i gosti su najbolju prigodu imalu 34. minuti, kada se stoper Karlo Sambolec zaigrao, izgubio loptu, u šesnaesterac se ubacio Filip Soldo koji je pucao preko gola.

Drugi dio

U drugom dijelu Varaždinci su se probudili u 61. minuti. Gostujućeg vratara iz slobodnjaka iznenadio je Šimek, ali njegov udarac završio je na stativi. Samo četiri minute kasnije Domagoj Drožđek, minutu kasnije nego što je ušao, sjurio se prema vrataru. Bio je nesebičan i pokušao je asistirati, no protivnički stoper je presjekao loptu.

U 70. minuti ponovo se zatresla mreža gostiju. Gol škaricama zabio je Sačer, no pomoćni sudac pokazao je zaleđe. U 78. minuti zatresla se greda gostiju. Nakon odlične akcije, Šimek je loptu propustio kroz noge, lijepo ju je pogodio Drožđek, ali lopta je odsjela na okviru vratiju.

U 80. minuti tribine su zanijemile. Nakon što je u igri proveo samo pet sekundi, Matija Cmrečnjak je nogom zabio s pet metara nakon ubacivanja iz kuta. U 86. minuti Golubar se našao u izglednoj prilici, ali vratar Kustošije Berković je obranio. Minutu kasnije Toni Petrović je uspio svladati gostujećeg vratara, no s crte je izbacio gostujući stoper.

Varaždinci su tako na kraju upisali drugi remi u prvenstvu, a u sljedećem kolu gostuju kod Hrvatskog dragovoljca.

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Sport

U Nedeljancu će se održati 30. Memorijalni nogometni turnir

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na igralištu Nogometnog kluba Nedeljanec u subotu, 27. srpnja održat će se 30. Memorijalni turnir u spomen na sve preminule igrače i članove kluba.

Uz domaćina nastupit će Mladost iz Margčana, Plitvica iz Gojanca i Polet iz Cestice.

– Za razliku od dosadašnjih memorijalnih turnira koji su se održavali uglavnom u nedjelju ovaj put smo odlučili održati u subotu i to u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima. Uz obilje dobrog nogometa, neće nedostajati ića i pića, stoga Vas sve pozivamo da dođete! – ističu iz NK Nedeljanec.

Nastavite čitati

Sport

Nikola Lukman napravio prvi međimurski nogometni časopis

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sportski novinar i član Udruge sportskih novinara Međimurja ostvario je još jedan novinarski san.

Nikola Lukman je 2018. godine pokrenuo lokalni sportski portal Međimurska Sportska Mreža koji danas na društvenim mrežama ima više od 26 000 pratitelja dok godišnja čitanost portala seže do 7 milijuna pogleda.

Nakon prvog sna kojeg je ostvario 2018. godine, Lukman je oduvijek imao tihu patnju. Njegova tiha patnja bilo je tiskano izdanje nogometnog časopisa. Ono o čemu je maštao, na vidjelo je došlo 21. lipnja 2024. godine. Tog dana je u sklopu tjednika „Međimurske novine“ izašao prvi međimurski nogometni časopis pod imenom „Međimurski nogomet“.

– Od srca zahvaljujem Tomislavu Novaku, direktoru Međimurskih nogometa koji me saslušao, a onda mi dao i zeleno svijetlo kako bi u zajedničkoj suradnji napravili prvi međimurski nogometni časopis. Sama priprema časopisa trajala je nekoliko mjeseci, a tog, 21. lipnja srce mi je bilo ispunjeno. Mjesec dana kasnije još uvijek nisam svjestan ostvarenja jednog djela sna – poručio je Nikola Lukman, poznati međimurski sportski zaljubljenik.  

U prvom izdanju časopisa „Međimurski nogomet“ može se pronaći razne priče međimurskih nogometaša, sportskih djelatnika, ali i priče o najuspješnijim međimurskim klubovima.

Ako i vi želite pročitati prvo izdanje „Međimurskog nogometa“, kliknite na ovaj link i pronađite elektronsko izdanje.

Link za Međimurski nogomet – https://issuu.com/mnovine/docs/me_imurske_novine_prilog_1501_me_imurski_nogomet

Nikola Lukman je član Hrvatskog zbora sportskih novinara od 2020. godine, a godinu kasnije dobio je nagradu za lokalno novinarstvo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje