Povežite se s nama

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina s četiri komada “torpedirali” Marsoniju

Objavljeno:

- dana

3. HNL ISTOK

Nogometaši Varaždina nakon remija kod Oriolika, vratili su se na pobjedničke staze. Danas su na stadionu Sloboda pred 300 gledatelja pobijedili Marsoniju 4:1

Prvi pokušaj zabilježili smo u 11. minuti kada je Karlo Šimek pokušao škaricama, no njegov udarac blokirala je gostujuća obrana. Samo pet minuta kasnije Varaždinci su poveli. Udarac iz kuta izveo je Dario Jertec, na loptu je glavom naletio Luka Jagačić i poslao je u mrežu. U 19. minuti raspoloženi Domagoj Drožđek je pucao ravno u vratara Marsonije Ajdina Memovića. U 23. minuti bilo je već 2:0 za domaće. Loptu je ukrao Matija Kolarić, nabacio u peterac i tamo je mirno nogom loptu proslijedio u mrežu Drožđek. Samo šest minuta kasnije, u 29. minuti, u strijelce se upisao i razigrani Jertec koji je s dvadesetak metara pogodio sami kut gostujućih vratiju.

Ipak, samo dvije minute kasnije gosti su smanjili. Za Brođane je zabio je Almedin Bundavica s desetak metara nakon odbitka.

Još jednu vrlo izglednu priliku Varaždinci su imali u 44. minuti. Sam pred gostujućim vratarom našao se Ivan Antolek, no pucao je ravnu u golmana Memovića.

Drugi dio

U desetoj minuti nastavka varaždinski nogometaši mogli su povećati prednost. Jertec je ubacio iz kuta, pucao je glavom Drožđek, Memović je obranio, ali i odbio na nogu Jagačića, koji je nogom pogodio gredu. Samo minutu kasnije pao je četvrti pogodak domaćeg sastava. Jertec je centaršutom pronašao Šimeka koji je nogom rutinirano zabio za 4:1. U nastavku su varaždinski nogometaši imali inicijativu i ozbiljnije su zaprijetili u 86. minuti, kada je udarac Kolarića obranio gostujući vratar.

U 89. minuti povećati je prednost mogao i Drožđek, no ponovno je Memović bio na visini zadatka.

Atmosferu s utakmice donosimo u fotogaleriji Ivana Agnezovića.

 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Sport

Započeo je WRC Croatia Rally, u nedjelju jurilice u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: WRC Croatia Rally

WRC Croatia Rally započeo je u četvrtak, 18. travnja uz veliki spektakl u Zagrebu, gdje je 68 posada krenulo s intenzivnim pripremama automobila.

U predstojećim danima Rally će se održati kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku te Grad Zagreb. Veliki se finalni spektakl očekuje u nedjelju, kada će posljednja četiri brzinska ispita vozači voziti cestama u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prijavljeno je 68 posada iz 35 zemalja, a u najboljoj WRC kategoriji nastupit će čak 8 posada. U najjačoj, Rally1 klasi će tako naslov braniti Velšanin Elfyn Evans, kao i osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, trenutačno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu, Belgijanac Thierry Neuville te brojne druge zvijezde.

Hrvatski vozači koji će također voziti na ovogodišnjem Croatia Rallyju su: Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Jan Pokos, Slaven Šekuljica, Igor Tomljanović, Viliam Prodan te Igor Mandić.

NEDJELJA, 21. travnja

BI/SS 17Trakošćan – Vrbno 1 – 13,15 km – 7:08

BI/SS 18Zagorska Sela – Kumrovec 1 (Live TV) – 14,24 km – 8:35

BI/SS 19Trakošćan – Vrbno 2 – 13,15 km – 10:23

BI/SS 20Zagorska Sela – Kumrovec 2 (Wolf Power Stage) – 14,24 km – 13:15

Proglašenje pobjednika – INA Zagreb – 16 sati

Nastavite čitati

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje