Povežite se s nama

Sport

Varaždin rutinski došao do pobjede nad ekipom Oriolika od 2:0

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

U 6. kolu 3. HNL Istok nogometaši NK Varaždina pobijedili su ekipu NK Oriolik rezultatom 2:0 (2:0).

Pred oko 300 gledatelja, u idealnim uvjetima za igru domaći nogometaši rutinski su došli do pobjede.

Prve minute susreta prošle su u odmjeravanju snaga ali su domaći nogometaši već tada pokazali da će posjed lopte biti na njihovoj strani. Već u 3. minuti iz dva kornera zaredom prijete Varaždinci. Vuk je bio u nekoliko poluprilika ali se nije najbolje snašao. Oriolik se povukao i svi igrači igraju na svojoj polovici terena. Varaždinske akcije sve su opasnije i nedostaje samo još onaj posljednji pas.

 Uz posjed lopte od oko 80 posto Varaždinci su mogli povesti već u 18. minuti susreta s bijele točke, nakon što je Šafarić htio nabaciti a obrambeni igrač Oriolika je igrao rukom, ali Jagačić nije uspio nadmudriti gostujućeg vratara Hercega.

Oriolik je organizirao nekoliko kontranapada ali samo iz jednog uspio uputiti udarac prema Marku Galoši. Zaredalo je još nekoliko prilika Varaždinaca iz kornera i udaraca izvan 16 metara.

U 26. minuti Režić odličnim  udarcem s oko 25 metara iz slobodnog udarca pogađa donji lijevi kut Hercega i dovodi Varaždin u zasluženo vodstvo. Oriolik ponovo prijeti iz kontranapada Bundavica ulazi u šesnaesterac Varaždina ali ne uspijeva pronaći suigrača. Varaždin i dalje nastavlja s pritiskom i u 30. minuti izgledna prilika Kresingera glavom. Do kraja poluvremena i dalje veliki posjed lopte Varaždina ali bez konkretnih prilika uz jedan kontranapad Oriolika koji nije realiziran. U 41. minuti ponovo slobodan udarac za Varaždin, koji izvodi Šafarić a lopta odlazi nekoliko centimetara od desne vratnice golmana Oriolika.

U posljednjoj minuti prvog dijela susreta sudac Patrik Kolarić iz Strahoninca ponovo pokazuje na bijelu točku, nakon prekršaja nad Vukom. Kresinger je siguran izvođač.

U drugi dio susreta počinje izmjenom u domaćem sastavu, izlazi Šafarić a ulazi Drožđak. Međutim, ekipa Varaždina nastavlja sa igrom iz prvog dijela. Akcije su smislene, igrači su taktički disciplinirani ali gosti su se još gušće stisnuli u obrani i „bunker“ igrom pokušavaju zatvoriti prilaze svom golu. Međutim, i dalje se redaju prilike Varaždina. U 50. minuti je u prilici Kresinger a minutu kasnije Kolarić. Nekoliko minuta kasnije Kresinger ponovo odlično ulazi u šesnaesterac ali je neprecizan. U 54. minuti izlazi Vuk a ulazi Marić. Varaždin i dalje ima loptu ali tempo igre polagano opada.  Oriolik ima nekoliko pokušaja kontranapada ali ponovo niti jedan ne stiže do, u drugom dijelu potpuno nezaposlenog vratara Varaždina. U 65. minuti ponovo izgledna prilika za Varaždin, velika gužva u šesnaestercu ali nitko od igrača Varaždina ne uspijeva uputiti udarac prema golu gostiju.  U 68. minuti izlazi Jertec a ulazi Golubar. Dvije minute kasnije nakon kornera Kresinger dva puta puca glavom ali je golman Oriolika na mjestu.  Do kraja susreta još nekoliko poluprilika za Varaždin a gosti koji su fizički vidno pali sve su bili bliže svom šesnaestercu a samo je još Milinković od gostiju bio blizu sredine terena. U sudačkoj nadoknadi Kresinger je bio u još jednoj prilici ali pod pritiskom obrambenog igrača Oriolika puca preko gola.

 Varaždinki nogometaši u sljedećem 3. HNL Istok kolu gostuju u Slavonskom Brodu kod Marsonije, a susret će se igrati 1. listopada. 

Izvor:
Foto:

Sport

Prije 20 godina napustio je Božidar Kanoti, legenda, rekorder i šampion varaždinskog sporta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Piše: Marin Čubrić

Na današnji dan prije 20 godina napustio nas je Božidar “Boško” Kanoti, istinska sportska legenda ovih prostora.

Božidar “Boško” Kanoti bio jedan od najboljih varaždinskih, hrvatskih i najboljih tenisača na prostoru cijele bivše Jugoslavije, rođen je 15. veljače 1952. godine u Varaždinu i već kao dječak najavljivao je blistavu tenisku karijeru. Bio je peterostruki državni prvak u mlađim kategorijama bivše Jugoslavije. Odigrao je niz odličnih mečeva i u starijim uzrasnim kategorijama, a pogotovo za TK Varteks za koji je godinama nastupao. Bio je učitelj tjelesne kulture i svestran sportaš koji se također bavio rukometom i košarkom, iako je njegova najveća ljubav bila tenis u kojemu je ostavio i najdublji trag.

– Boško je imao tri stvari izvanserijske. Njegov dominantni forhend koji je bio preteča današnjeg forhenda jer se u ono vrijeme igralo više sa kontinentalnim zahvatom, a on je imao top spin s kojim je dominirao na terenu. Druga stvar je njegova pokretljivost i lakoća promjena pravca, danas to zovemo agilnost. I treća stvar je bila samopouzdanje, danas to zovemo psihološka priprema. Imao je toliko tog samopouzdanje nikad nije prerastalo u aroganciju i on je na terenu dao 110 posto od sebe – rekao je Marijan Dugandžić, njegov dugogodišnji prijatelj i teniski suvremenik.

Kanoti je bio dio generacije odličnih i vrhunskih sportaša te državnih prvaka koji su proizašli iz Varteksovog naselja, a čak se i među njima isticao.

– Boško Kanoti je izdanak jednog izvorišta sportaša, a to je bilo Varteksovo naselje. Nije bilo kuće u tom naselju u kojoj nije netko bio sportaš. To je bilo slojevito bavljenje sportom. Klinci su se bavili tenisom, dječaci do 15-16 godina su se bavili nogometom, a iznad 25 godina su se bavili kuglanjem. Zvonko Vupora koji je igrao desnog beka za Varteks je u simultanki pobijedio Roberta Fischera u šahu, a taj valjda u 200 simultanki nije izgubio ni jednu partiju. Vidite što je to bilo Varteksovo naselje – rekao je cijenjeni g. Krunoslav Kruljac, varaždinski pisac i novinar.

  1. godine Kanoti je zaigrao u mađarskoj teniskoj ligi kao igrač Nagykanisze. Iako mu je tenis uvijebio broj jedan Boško Kanoti volio je i košarku, a posebno uspješan bio je kao rukometaš.

Naime, igrajući za varaždinske klubove Mladost i Vamu bio je uvijek među najistaknutijima, a na utakmici između Mladosti i ludbreške Podravine (1971.) postigao je čak 54 pogotka, što je i danas ne samo varaždinski, već i hrvatski rukometni rekord.”

Nastavite čitati

Sport

Kajak kanu klub Varteks organizirao 27. Memorijal Siniša Razlog

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub Varteks organizirao je 27. Memorijal Siniša Razlog u kajak kanu spustu. Na stazi dužine 3,5 kilometra voženoj po kanalu HE Varaždin nastupilo je 55 posada iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Prva mjesta od Varaždinaca osvojili su Borna Valjak polaznik škole kajaka, Marin Bjeliš kod kadeta u kajaku, Hana Valjak u kajaku kod kadetkinja, Matija Novak u kajaku kod juniora, Emil Milihram u kajaku kod seniora, Mate Bijeliš u turističkom kajaku, Danijel i Ervin Mijatović u kanu dvosjedu i Davorin Šestanj i Patrik Rauš u turističkom kanu dvosjedu.

Na drugo mjesto plasirali su se u kajaku Neo Vugrek kod kadeta, Leona Habek u kajaku kod kadetkinja, te Robert Rauš i Mario Peček u turističkom kanu dvosjedu.

Na treća mjesta plasirali su se Lucija Plantak u kajaku kod mlađih kadetkinja, Andrija Novak u kajaku kod mlađih kadeta, Domagoj Cerovečki u kajaku kod kadeta, Nikola Novosel u kajaku kod seniora, Veljko Milihram u kanu jednosjedu i Nikola Novak u turističkom kajaku.

Matija Novak bio je 4. kod kadeta u kajaku, kao i Dina Stanković kod mlađih kadetkinja i Darko Tomašek i Igor Krajcar u turističkom kanu dvosjedu.

Na 5. mjesto plasirali su se Viktor Žmegač u kajaku kod kadeta, Dino Šimek  u kajaku kod veterana i Damian Kukec u kajaku kod seniora.  

Goran Vugrek u bio je 7. u kajaku kod seniora, a Michel Ivić 9. u kajaku kod veterana. Kajak kanu klub organizira Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu koji će se održati u nedjelju 5. svibnja kod mostova na rijeci Dravi s početkom u 11:00.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje