Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždin: zadržao kod sebe dijete (11) iako je sud odredio da će ono živjeti s majkom

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 27. siječnja podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 36 godina zbog počinjenja dva kaznena djela neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta i kaznenog djela povrede djetetovih prava.

– Okrivljenog 36-godišnjaka tereti se da je od ožujka do listopada 2020. godine u Varaždinu, unatoč sudskom rješenju po kojem je u određenim terminima bio dužan dovesti svoje dijete (rođeno 2009.) u prostorije obiteljskog centra i ostaviti ga određeno vrijeme radi susreta i druženja s djetetovom majkom, u više navrata odbijao ostavljati dijete u obiteljskom centru te je, unatoč traženju voditeljice mjere nadzora da se udalji, ostajao u prostoru obiteljskog centra i na razne načine ometao druženje djeteta s majkom te svojim ponašanjem uzrokovao negativan stav i otpor djeteta druženju s majkom, svjestan da time ozbiljno ugrožava psihički razvoj djeteta. Okrivljenika se tereti i da od listopada do prosinca 2020. godine, unatoč sudskoj presudi kojom je bilo određeno da će dijete živjeti s majkom, nije doveo dijete i predao ga majci, već ga je zadržao kod sebe – objavio je DORH.

Crna kronika

U Beletincu paraglajder pao na livadu, muškarac ima teške ozljede glave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U Beletincu u petak, 9. travnja, prilikom vježbanja letenja paraglajderom, ozlijeđen je 58-godišnji muškarac.

Tijekom vježbe, iz zasad nepoznatog razloga, izgubio je nadzor nad letjelicom i pao na livadu.

Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici gdje je s teškim ozljedama glave zbrinut na Odjelu intenzivne njege.

Nastavite čitati

Crna kronika

Alkoholizirani muškarac bez vozačke prouzročio nesreću: ozlijeđen sedmogodišnjak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U nedjelju, 11. travnja, oko 13 sati na lokalnoj cesti u Donjem Makojišću, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, među kojima je i sedmogodišnje dijete, javlja PU varaždinska.

Naime, muškarac starosti 34 godine upravljao je osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2.64 g/kg makadamskim putem.

U jednom je trenutku vozilom prešao na suprotnu stranu puta i prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 33-godišnjakinja.

U prometnoj su nesreći ozlijeđeni putnici iz vozila vozačice starosti 51 i 7 godina.

Ozlijeđenom je 51-godišnjaku medicinska pomoć pružena na mjestu događaja, dok je dijete prevezeno u Opću bolnicu Varaždin. Njihove će se ozljede okvalificirati naknadno. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 34-godišnjak je priveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Nastavite čitati