Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinac Damir Vujnovac u Zagrebu održao inspirativno predavanje o djeci iz Sahare

Objavljeno:

- dana

PRIPREMA KNJIGU

Varaždinac Damir Vujnovac je u Zagrebu, u Algoritmu MK Megastoreu održao zanimljivo i inspirativno predavanje o narodu Saharawi, koji posljednjih četrdeset godina živi u izbjeglištvu i sanja o povratku u svoju domovinu Zapadnu Saharu.

Tamo je boravio zbog Saharskog maratona, koji je humanitarnog karaktera, a održava se u izbjegličkim kampovima Saharaca u zapadnom Alžiru. Maraton se održava kako bi se skrenula pozornost javnosti na problem Zapadne Sahare.

– Iako je svijet možda zaboravio na Saharace, njihov vedri, prijateljski duh nikoga ne može ostaviti ravnodušnim – istaknuo je Vujnovac.

Zagrebačkoj publici je, izvijestili su iz Algoritma, približio svakodnevni život Saharaca, probleme i izazove s kojima se susreću poput nedostatka pitke vode, nepovoljnog vremena koje im uništava domove, ali ih je upoznao i s njihovim izrazito toplim gostoprimstvom, pozitivnom energijom i željom za stjecanjem znanja, što dokazuje i njihova visoka pismenost.

Varaždinac je pokrenuo hvalevrijednu inicijativu „Dječji glas iz Sahare“ s ciljem čuvanja pisane dječje riječi Saharaca te je prikupio dječje radove iz škola u kampovima i priprema ih za tisak u trojezičnom (arapski – hrvatski – engleski) izdanju. – Knjigu će im pokloniti već iduće godine pri ponovnom posjetu – najavljuju iz Algoritma.

Izvor:
Foto: algoritam / facebook

Život i društvo

Radovi na postavljanju umjetnog travnjaka u Novom Marofu pred završetkom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometni teren u Novom Marofu korak je bliže svom konačnom izgledu.

Naime, u četvrtak je, 18. kolovoza, četveročlano Povjerenstvo za pregled i primopredaju podloge za postavu umjetne trave obišlo teren i ustvrdilo kako se radovi kvalitetno obavljaju, prema pravilima struke. Povjerenstvo je također zaključilo kako izvedena podloga zadovoljava sve tehničke specifikacije za postavljanje umjetne trave te se krenulo s postavljanjem novog travnjaka.

Pripremne radove financira Grad Novi Marof, a financijska sredstva za dobavu i postavljanje umjetne trave osigurao je Hrvatski nogometni savez.

Zajedno s članovima povjerenstva i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenadom Horvatićem radove je obišao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Ovo je velika stvar za naš nogometni klub koji je među najdugovječnijima u zemlji. Drago mi je da će naši nogometaši dobiti pravi, suvremeni travnjak potreban za treninge i utakmice na kojem će moći trenirati svi, od škole nogometa do seniora – poručio je Jenkač.

Time će jedan od starijih hrvatskih nogometnih klubova, NK Novi Marof, uskoro dobiti novo nogometno igralište koje će prema svemu sudeći parirati i onima u većim gradovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Vinica: U subotu lovačka zabava uz gađanje glinenih golubova, tamburaše i domaće delicije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lovačka udruga „Opeka“ Vinica u subotu, 20. kolovoza organizira lovačku zabavu uz gađanje glinenih golubova.

Sve posjetitelje zabavljat će glazbeni sastav Faringaši, a krijepit će se domaćim gulašom i drugim specijalitetima uz nezaobilaznu – vrhunsku viničku kapljicu.

Okupljanje lovaca/strijelaca počinje kod lovačkog doma u 9.30 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje