Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinac Ivan Capek izgubio bitku s opakom bolešću

Objavljeno:

- dana

Počivao u miru

Napustio nas je 30-godišnji Ivan Capek iz Varaždina. Jučer je izgubio životnu bitku s teškom i opakom bolešću.

Ivan je bolovao od akutne limfoblastične leukemije (ALL), vrlo rijetke i izuzetno opasne bolesti. Njegov brat Marko je krajem rujna prošle godine pokrenuo humanitarnu akciju za liječenje, jer je Ivan morao na hitnu transplantaciju koštane srži u Leibzig.

Budući da su se troškovi liječenja iznosili 50.000 eura, bili su prisiljeni tražiti pomoć. Ivan je studirao na Građevinskom fakultetu u Zagrebu, no zbog bolesti morao je prekinuti studij. Nakon prve kemoterapije Ivan je ušao u jednogodišnju remisiju (pozitivno razdoblje u kojem tijelo nema opasnih znakova bolesti) i preselio se na more.

Bolest se vratila i jedina nada bila je transplantacija. Zahvaljujući pomoći brojnih dobrih ljudi, u humanitarnoj akciji prikupljeno je 44.000 eura i obavljena je transplantacija koštane srži. Nažalost, Ivan je jučer izgubio bitku s opakom bolešću.

Izvor:
Foto: Arhiva

Crna kronika

Varaždin: do nesreće u autoservisu došlo je za skidanja spremnika plina s vozila, ozlijeđen i 15-godišnji učenik na praksi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU varaždinska je poslala izvanredno priopćenje o današnjoj eksplozije u Varaždinu.

>> FOTO U Varaždinu eksplodirao spremnik plina vozila, tri osobe prevezene u bolnicu

U srijedu, 6. prosinca, oko 13.35 sati u jednom autoservisu u Varaždinu, došlo je do nesreće na radu i ozljeđivanja radnika.

– Kako je utvrđeno očevidom koji su proveli policijski službenici u suradnji s inspektorima zaštite od požara, eksplozija i oružja Područnog ureda civilne zaštite Varaždin te inspektorom zaštite na radu, do nesreće je došlo na način da je na vozilu koje se nalazilo na dizalici unutar radionice, prilikom skidanja multiventila spremnika LPG plina, na neutvrđeni način došlo do propuštanja i istjecanja plina iz spremnika. Uslijed navedenog došlo je do stvaranja zapaljive smjese plina i zraka te njene aktivacije radom peći na lož ulje, koja se nalazila u blizini. Prilikom zapaljenja smjese, došlo je do nagorijevanja plastike kod stražnjeg lijevog pneumatika vozila, što je 50-godišnji vlasnik ugasio vatrogasnim aparatom. Kod zapaljenja smjese, ozlijede u vidu opeklina zadobio je 46-godišnji djelatnik i 15-godišnji učenik na praksi, koji su se u tom trenutku nalazili u radionici. Obojici je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno – pojasnila je policija.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždinac za drvnu građu platio 15.400 eura, ali robu nije dobio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 52-godišnjaka da je oštećen prijevarom.

On je, prema prijavi, s odgovornom osobom jednog poduzeća iz Varaždina, putem svojeg 50-godišnjeg poznanika kao posrednika, tijekom mjeseca veljače 2023. godine, dogovorio kupnju razne drvene građe.

Temeljem dogovora je tijekom mjeseca svibnja, sa svojeg računa, na račun navedenog poduzeća, uplatio iznos od oko 15.400 eura, no do dana prijave nije zaprimio dogovorenu građu, niti može stupiti u kontakt s posrednikom ili odgovornom osobom poduzeća.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog kaznenog djela i pronalasku počinitelja istog.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje