Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinac Ivan Capek izgubio bitku s opakom bolešću

Objavljeno:

- dana

Počivao u miru

Napustio nas je 30-godišnji Ivan Capek iz Varaždina. Jučer je izgubio životnu bitku s teškom i opakom bolešću.

Ivan je bolovao od akutne limfoblastične leukemije (ALL), vrlo rijetke i izuzetno opasne bolesti. Njegov brat Marko je krajem rujna prošle godine pokrenuo humanitarnu akciju za liječenje, jer je Ivan morao na hitnu transplantaciju koštane srži u Leibzig.

Budući da su se troškovi liječenja iznosili 50.000 eura, bili su prisiljeni tražiti pomoć. Ivan je studirao na Građevinskom fakultetu u Zagrebu, no zbog bolesti morao je prekinuti studij. Nakon prve kemoterapije Ivan je ušao u jednogodišnju remisiju (pozitivno razdoblje u kojem tijelo nema opasnih znakova bolesti) i preselio se na more.

Bolest se vratila i jedina nada bila je transplantacija. Zahvaljujući pomoći brojnih dobrih ljudi, u humanitarnoj akciji prikupljeno je 44.000 eura i obavljena je transplantacija koštane srži. Nažalost, Ivan je jučer izgubio bitku s opakom bolešću.

Izvor:
Foto: Arhiva

Crna kronika

FOTO Djed (71) “pijan kao deva“ kod Jalžabeta prevrnuo automobil na krov

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: DVD Jalžabet

U Jalžabetu je u prometnoj je nesreći u srijedu ozlijeđena jedna osoba i to u vozilu kojim je Vinogradskom ulicom u smjeru Jalševca upravljao pijan  71-godišnjak.

Automobilom je oko 21.30 sati upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.29 g/kg. Vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je sišao van kolnika u cestovni jarak.

Potom se nastavio kretati po zemljanom nasipu uslijed čega je došlo do prevrtanja vozila na krov. Vozač je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Crna kronika

Lepoglava: lampion na prozoru zapalio zavjese te uzrokovao požar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ulici Ante Kovačića u Lepoglavi, jučer, 27. srpnja, izbio je požar u potkrovlju kuće u vlasništvu 43-godišnjaka.

Očevidom je utvrđeno kako je požar izbio uslijed djelovanja upaljenog lampiona na prozoru kuće bez nadzora, kojom prilikom se zapalila tkanina zavjese, te se požar proširio na drvenu masu prozora, kojom prilikom je došlo do zapaljenja plastične cijevi dovoda vode i istjecanja vode iz cijevi, kojom prilikom se požar pogasio.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci DVD Lepoglava koji nisu uredovali jer se požar sam ugasio.

Ozlijeđenih osoba nije bilo, već je nastupila materijalna šteta koja će se utvrditi naknadno, javlja PU varaždinska.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje