Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinac Ivan Capek izgubio bitku s opakom bolešću

Objavljeno:

- dana

Počivao u miru

Napustio nas je 30-godišnji Ivan Capek iz Varaždina. Jučer je izgubio životnu bitku s teškom i opakom bolešću.

Ivan je bolovao od akutne limfoblastične leukemije (ALL), vrlo rijetke i izuzetno opasne bolesti. Njegov brat Marko je krajem rujna prošle godine pokrenuo humanitarnu akciju za liječenje, jer je Ivan morao na hitnu transplantaciju koštane srži u Leibzig.

Budući da su se troškovi liječenja iznosili 50.000 eura, bili su prisiljeni tražiti pomoć. Ivan je studirao na Građevinskom fakultetu u Zagrebu, no zbog bolesti morao je prekinuti studij. Nakon prve kemoterapije Ivan je ušao u jednogodišnju remisiju (pozitivno razdoblje u kojem tijelo nema opasnih znakova bolesti) i preselio se na more.

Bolest se vratila i jedina nada bila je transplantacija. Zahvaljujući pomoći brojnih dobrih ljudi, u humanitarnoj akciji prikupljeno je 44.000 eura i obavljena je transplantacija koštane srži. Nažalost, Ivan je jučer izgubio bitku s opakom bolešću.

Izvor:
Foto: Arhiva

Crna kronika

Kod varaždinskog groblja provaljeno u šest kioska sa svijećama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznene prijave odgovornih osoba, kojima prijavljuju da je nepoznati počinitelj od 18. do 19. travnja u Hallerovoj ulici u Varaždinu provalio u šest kioska za prodaju svijeća.

Visina materijalne štete i otuđeni predmeti utvrdit će se naknadno.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Zajedno su pili, a potom je mlađi starijeg izudarao metalnim predmetom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 21-godišnjak s područja Grada Preloga počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede.

Naime, u nedjelju, 18. travnja, oko 19 sati u Prelogu, u kući 37-godišnjak s područja Grada Preloga konzumirao je alkoholna pića s dvojicom poznanika te se verbalno sukobio s jednim od njih, 21-godišnjakom, koji ga je rukama i metalnim predmetom izudarao po tijelu.

Ozlijeđeni 37-godišnjak je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u sukobu zadobio tešku tjelesnu ozljedu.

Nastavite čitati