Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinci punih osam godina imali robove: prosjačili su i krali za gazde, za svaki neposluh su bili pretučeni

Objavljeno:

- dana

Robovlasništvo u 21 stoljeću

Dvojica Varaždinaca su imali robove u 21 stoljeću.

Četrdesetogodišnji muškarac i njegov sedam godina mlađi kompanjon još su 2009. godine ponudili smještaj dvojici muškaraca, za koje je taj dan u studenom bio početak životne kalvarije.

Njihovi domaćini su im prijetili i fizički ih zlostavljali kako bi ih natjerali da za njih prosjače i kradu. Nesretni muškarci osam su godina proveli u krađi i prosjačenju po Varaždinskoj, Međimurskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.Ukradeno i nažicano su davali svojim vlasnicima.

Nebrojeno puta su pokušali pobjeći ali bili su pod stalnim nadzorom i bijeg im nije uspijevao. Za svaki takav pokušaj bi „fasovali“ velike batine.

Tako su živjeli lani do srpnja.

Općinsko državno odvjetništvo je  jučer donijelo rješenje o provođenju istrage,ali  nije jasno kako su se muškarci uspjeli dokopati slobode  

 

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Policija kod Ludbrega zaustavila biciklista s 2,06 promila, zadržan je na triježnjenju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ilustracija

U srijedu, 7. lipnja, oko 18 sati i 35 minuta u Ludbreškoj ulici u mjestu Globočec Ludbreški u kontroli prometa zaustavljen je biciklist, javila je PU varaždinska.

Biciklom je upravljao 52-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,06 promila.

Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u PP Ludbreg do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ivanečka policija pretragom našla oko 400 kilograma duhana kod 60-godišnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec pretražili su temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu, kuću, gospodarske zgrade i osobno vozilo kojima se koristi 60-godišnjak.

Tom su prilikom pronašli 41 vreću sa sadržajem sitno rezanog duhana, ukupne težine od oko 400 kilograma, javila je PU varaždinska.

Pronađeni je duhan privremeno oduzet te će se protiv 60-godišnjaka podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljene trgovine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje