Povežite se s nama

Sport

Varaždinci u Ivancu

Objavljeno:

- dana

KARATE

U Ivancu je održan karate turnir na kojem je nastupilo 230 natjecatelja iz Hrvatske.

Za KK Varaždin nastupili su: Ivona Ciglar, Tara Nikolić, Antonija Engler, Tibor Kovačić i Mateo Jakopanec.
Ivona Ciglar, Tara Nikolić i Antonija Engler nastupile su u istoj kategoriji mlađe kadetkinje-45 kg. Antonija je osvojila 3. mjesto, a Tara i Ivona su se susrele u finalu u kojem je Ivona pobijedila te osvojila 1. mjesto. Tibor Kovačić ponovno je osvojio 1. mjesto u kategoriji mlađi učenici +38 kg. Podsjetimo, Tibor još nije doživio poraz u ovoj sezoni te time potvrđuje svoju kvalitetu. Mateo Jakopanec osvojio je 3. mjesto u kategoriji učenici -42 kg.

Na 7.Memorijalnom karate turniruod domaćih natjecatelja ostvareni su sljedeći rezultati: Filip Habek 3. mjesto seniri otvorena kategorija, Petra Brlečić 1. mjesto kadetkinje kate i 3. mjesto kadetkinje borbe -54 kg, Mario jakopanec 2. mjesto kadeti borbe-63 kg,Melanija Hrgarek 3. mjesto kadetkinje borbe -54 kg, Roko Bencek 2. mjesto učenici borbe -30 kg, Mihael Jakopanec 3. mjesto učenici borbe-30 kg, Erik Bencek 3. mjesto ml.učenici borbe-26 kg, Patrik Žlibar 3. mjesto ml. učenici borbe + 38 kg, Dorian Šincek 3. mjesto učenici kate, Gabrijela Grabrovec 3.mjesto učenice kate, Karla Bahun 3. mjesto učenice kate, Iva Pofuk 3. mjesto učenice borbe-40 kg 2. mjesto učenice kate, Melani Magdić 2. mjesto učenice kate, Filip Rogina 3. mjesto cicibani kate. Osvojili su i prvo mjesto ekipno u kategoriji ml. učenici borbe i učenici borbe ekipno. 

Član Karate kluba „Mladost“ Varaždin,  Josip Pokorny nastupio je u borbama u kategoriji kadeti +70 kg. U polufinalu je pobijedio Jeronima Percača, člana  Karate kluba „Mihovil“ iz Preloga. U finalu je izgubio od člana Karate kluba „Lepoglava“,  Martina Breškog, te osvojio srebrnu medalju. Nastupao je pod vodstvom   Anđelka Mladenovića.

Izvor:
Foto:

Sport

Goran Perkovac novi je izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: HRS

Nakon osvojenog 9. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj 2023. godine, čime nije ispunjen zadani cilj, a to je bilo četvrtfinale i osiguravanje olimpijskih kvalifikacija te iscrpne analize u posljednjih tjedan dana, na konstituirajućoj sjednici Upravnog odbora (OU) Hrvatskog rukometnog saveza donešene su sljedeće odluke:

  • Upravni odbor je izabrao tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza. Oni su Boris Mesarić koji će biti zadužen za suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom i drugim sportskim institucijama u Republici Hrvatskoj, Krešimir Renzo Prosoli zadužen za marketing te Zoran Gobac koji će biti zadužen za muški rukomet.
  • Nakon toga, Upravni odbor je saslušao izvještaj koordinatora struke Line Červara o nastupu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj i nije ga prihvatio.
  • Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, UO je jednoglasno razriješio kompletan Stručni stožer muške seniorske reprezentacije.
  • Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, koji je podržao i dopredsjenik za muški rukomet Zoran Gobac, izabran je novi izbornik muške seniorske reprezentacije. To je Goran Perkovac. On je dobio jednoglasnu podršku svih članova Upravnog odbora.
  • Istodobno, ukinuta je funkcija koordinatora struke pa ja samim time i Lino Červar  razriješen te dužnosti.

Upravni odbor je usvojio još nekoliko odluka vezanih uz svakodnevno funkcioniranje Saveza.

– Najvažnija odluka je da je konstituiran novi Upravni odbor. Izabrana su tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza, zatim su u sljedećim točkama dnevnog reda bile rješavane neke stvari vezane za rad Saveza na dnevnoj bazi. Nakon toga, gospodin Lino Červar je kao koordinator za muški rukomet podnio izvješće za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj te je stavio prijedlog da se razriješi postojeći Stručni stožer muške seniorske reprezentacije što je prihvaćeno, a jednoglasno nije prihvaćeno izvješće gospodina Červara. Po prijedlogu gospodina Červara za novog izbornika da to bude Goran Perkovac, on je jednoglasno prihvaćen – istaknuo je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac.

Nastavite čitati

Sport

Borci Fight Cluba Kovačić osvojili 25 medalja u Budimpešti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Budimpešti je u subotu, 28. siječnja održan međunarodni turnir u savateu. 

Nastupilo je preko 190 boraca iz desetak zemalja, a varaždinski Fight Club Kovačić osvojio je 25 medalja što je najviše od svih klubova na turniru.

Zlatne medalje osvojili su Aleksandar Farkaš,  Fran Vinković,  Erik Haramina, Nela Dumbović, Lorena Ožura i Ante Kovačić . Srebrene medalje osvojili su: Mate Medenjak,  Tristan Talan, Julia Lukić, Filip Ratković, Vito Ivaniš, Lara Sukner i Viktorija Mikulec.

Do brončanih medalja stigli su i Filip Ratković koji se borio u dvije kategorije, Lovro Kelemen, Noa Janjušević, Jakob Kranjćić, Ivan Dumbović, Brona Mikac, Patrik Vučković,  Patrik Francki, Hans Komes, Niko Cikač, Vito Lukačić i Ivan Masten.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje