Povežite se s nama

Sport

Varaždinka Kaja Sabol na mitingu u Sisku osvojila dva zlata i srebro

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

U Sisku je protekli vikend održan Grand prix miting Hrvatskoga plivačkog saveza – “Sisak 2017”, uz sudjelovanje 216 plivača i plivačica članova 23 kluba iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske. 

Varaždinka Kaja Sabol, članica Čakovečkoga plivačkog kluba, osvojila je zlatne medalje u utrkama na 50 metara leđno (32,24) i 200 metara leđno (2.28,99), dok se u utrci na 100 metara leđno okitila srebrom (1.09,58). U svim disciplinama Kaja je ostvarila norme za nastup na državnom prvenstvu, koje će se održati krajem lipnja u Rijeci i državnom prvenstvu za mlađe dobne skupine u srpnju u Zagrebu, gdje Kaja brani čak tri naslova državne prvakinje osvojena prošle godine. Nakon ozljede mišića, zbog koje je pauzirala gotovo tri mjeseca i propustila nastup u mlađejuniorskoj reprezentaciji, rezultati iz Siska pokazuju realnu mogućnost za obranu naslova

Izvor:
Foto:

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje