Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinska policija zaustavila 17-godišnjaka na biciklu, no vozilo nije bilo njegovo

krađe

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin, zatekli su u nedjelju, 9. prosinca oko 17.30 sati, u Međimurskoj ulici u Varaždinu, 17-godišnjeg maloljetnika kako upravlja biciklom za koji nije posjedovao nikakve dokumente niti je mogao dokazati njegovo porijeklo.

Isti je zajedno s biciklom doveden u Policijsku postaju, gdje mu je u prisustvu dežurne socijalne radnice, bicikl privremeno oduzet, nakon čega je maloljetnik predan obitelji.

Jučer, 10. prosinca, u Policijsku postaju Varaždin pristupila je 63-godišnjakinja i prijavila krađu zaključanog bicikla iz hodnika stambene zgrade u Ulici Zrinskih i Frankopana u Varaždinu. Navedena je tom prilikom u dvorištu Policijske postaje, uočila svoj bicikl, odnosno bicikl koji je prethodnog dana pronađen kod 17-godišnjaka. Protiv njega će se nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo krađe.

Crna kronika

FOTO U Peklenici 36-godišnjak uzgajao 100-tinjak biljaka indijske konoplje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem u sklopu kojeg je provedeno toksikološko vještačenje, utvrđeno je da je 36-godišnjak s područja grada Murskog Središća počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, javila je PU međimurska.

Naime, sredinom rujna prošle godine u Peklenici, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražene su prostorije obiteljske kuće i druge pripadajuće prostorije koje koristi osumnjičeni 36-godišnjak.

Prije početka pretrage 71-godišnji vlasnik kuće dobrovoljno je policijskim službenicima predao 23 biljke u rastu indijske konoplje (marihuane) i 83 osušene biljke indijske konoplje (marihuane), sveukupne težine 1527 grama.

Protiv 36-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Nastavite čitati

Crna kronika

Zoran (25) u Varaždinu ukrao bocu Jägera pa mora u zatvor na godinu dana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema presudi Općinskog suda u Varaždinu Zoran (25) osuđen je zbog krađe na godinu dana zatvora.

On je u veljači 2021. godine u Konzumu u Ulici Gustava Krkleca broj 1a u Varaždinu ukrao bocu Jägermeistera.

– Prolaznik na prostoru obližnjeg skate parka uočio je da za njim trči djelatnica zaštitarske službe te ga sustigao biciklom i rekao mu da vrati bocu – piše Danica.

U nakani da zadrži otuđenu stvar, naglo se okrenuo i rukama naguravao prolaznika, udarao ga rukama u prsa, nekoliko puta otvorenom šakom po glavi, te nogom u desno koljeno, govoreći mu što on hoće od njega, da bi se po nailasku drugog prolaznika pokušao udaljiti u smjeru Hallerove aleje.

No, potonji ga je sustigao i zadržao do dolaska djelatnice zaštitarske službe.

– Jako mi je žao zbog svega, nemam opravdanja za to. Jednostavno mi je u tom trenutku tako došlo da sam počeo trčati s tom bocom jegera. Obećavam, tako nešto više se neće ponoviti – rekao je Zoran.

Sutkinja ga je osudila na godinu dana bezuvjetnog zatvora jer je dosad već dvaput pravomoćno osuđivan na zatvorske kazne zbog kaznenih djela prijetnje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje