Povežite se s nama

Život i društvo

Varaždinska županija: u travnju broj nezaposlenih manji za 38 osoba u odnosu na ožujak

Objavljeno:

- dana

Krajem travnja ove godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Varaždin, evidentirano je 2.100 nezaposlenih osoba.

– Na području Ispostave Ivanec bilježimo 488, Ludbreg 229, Novi Marof 277, Cestica 87 i Varaždin 1.019 osoba. U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je manji za 1,8% ili za 38 osoba, a u usporedbi s istim mjesecom (travanj) 2022. godine broj nezaposlenih veći je za 12 osoba odnosno 0,6%. Ujedno je evidentirano i 325 osoba kao tražitelja zaposlenja – ističu u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje-

Tijekom travnja evidentirana je 301 nova nezaposlena osoba. Direktno iz radnog odnosa prijavila se 221 osoba, nakon škole 7, a iz neaktivnosti 73 osobe.

U travnju je prijavljeno je 679 slobodnih radnih mjesta, što je za 28,5% (270 slobodnih radnih mjesta) manje nego u proteklom mjesecu, te 24,5% (220 slobodnih radnih mjesta) manje nego u istom mjesecu prošle godine.

Poslodavci najviše traže radnike u prerađivačkoj industriji, djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, u građevinarstvu te trgovini na veliko i malo.

Dodajmo i to da je tijekom travnja 2023. godine, iz evidencije nezaposlenih osoba PU Varaždin zaposleno ukupno 226 osoba na temelju radnog odnosa. To je 17,5% manje nego u prethodnom mjesecu i 12,1% manje nego u istom mjesecu prošle godine.

Iz evidencije PU Varaždin tijekom travnja 2023. godine također je zaposleno 29 osoba na temelju drugih poslovnih aktivnosti.

Nekategorizirano

Varaždinski gimnazijalci proslavili 50. godišnjicu mature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nekad učenici varaždinske Gimnazije, danas iskusni profesionalci različitih struka, proslavili su 50. godišnjicu mature u školskim klupama.

Proslava je upriličena u subotu, 11. svibnja, a bivši maturanti na druženje s vršnjacima pristigli su i iz inozemstva, gdje žive i rade.

Međutim, većina ih je u mirovini, a mnogi od njih uspješno su završili studije ostvarivši potom profesionalne karijere. Na poziv za proslavu maturanata iz daleke 1974. godine, odazvalo se 116 bivših maturanata varaždinske Gimnazije.

Tada ih je maturiralo  215 u 7 razreda i nikad dosad prilikom proslava godišnjica mature nije se odazvalo toliko slavljenika. Nažalost, 27 ondašnjih maturanata je preminulo.

Dodajmo da su nakon okupljanja pred zgradom Prve Gimnazije i fotografiranja, ušli u gimnazijsku zgradu i boravili nakratko po razredima. Bila je to prigoda da se svi prisjete srednjoškolskih dana i svojih snova.

Druženje je nastavljeno uz svečanu večeru, glazbu i ples u Park Boutique hotelu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Novomarofska tvrtka više od 50 tisuća eura donirala za 60 tamošnjih udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Knauf Insulation, kao društveno odgovorna kompanija i aktivan član lokalne zajednice, nastavlja sa svojom podrškom lokalnim udrugama, ustanovama i organizacijama. Ove godine, kompanija je ponovo dokazala svoju predanost društvenoj odgovornosti donacijom više od 50 tisuća eura za rad 60 udruga s područja Novog Marofa i okolice.

Nakon pažljivog pregleda svih pristiglih prijava, novomarofska kompanija odabrala je 60 udruga koje će primiti financijsku podršku. Ova donacija naglašava važnost društveno odgovornog poslovanja koje Knauf Insulation stavlja visoko na listu svojih prioriteta.

– Briga za kvalitetu života lokalne zajednice je među našim najvažnijim prioritetima,” izjavio je Stjepan Mršić, direktor Knauf Insulationa. “Ove donacije predstavljaju kontinuitet naše snažne suradnje s lokalnom zajednicom, koja ima ključnu ulogu u našem poslovanju. Izuzetno smo ponosni što možemo podržati rad udruga i s nestrpljenjem iščekujemo nove projekte koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života u Novom Marofu i okolnim područjima – ističu u ovoj tvrtki.

Donacije su usmjerene prema udrugama i ustanovama koje se bave obrazovanjem, zdravstvom, zaštitom okoliša, socijalnom pravdom, kulturom, sportom i drugim društveno važnim područjima. Kroz ovu podršku, Knauf Insulation želi poslati jasnu poruku o važnosti suradnje s organizacijama koje dijele iste vrijednosti i prioritete.

U prostorijama kompanije Knauf Insulation u Novom Marofu održan je prijem za predstavnike pojedinih udruga, ustanova i organizacija iz raznih područja djelovanja. Tijekom prijema, predstavnici su imali priliku osobno podijeliti informacije o projektima i aktivnostima koje planiraju za ovu godinu, a za koje su donacije i namijenjene.

Knauf Insulation će i dalje nastojati biti primjer društveno odgovornog poslovanja, nastavljajući podržavati projekte koji doprinose boljoj budućnosti za sve članove lokalne zajednice.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje