U Varaždinskoj i Međimurskoj županiji i danas, 11. listopada, većina je prosvjetara u štrajku.

– U Varaždinskoj županiji i danas odlično protječe štrajk, priključilo se više osoba nego jučer, čak 87.49 posto. Ukupno je 1643 ljudi u štrajku, bez podataka iz varaždinske IV. osnovne škole – izvijestila je Julijana Petrina, županijska povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja za Varaždinsku županiju.

U Međimurskoj županiji također je odaziv na štrajk iznimno velik, više od 90 posto, a štrajka se također u svim osnovnim i srednjim školama.

– Ako i ima negdje u nekoj školi da se ne štrajka, to je zanemarivo. Ako imate 50 osoba, a primjerice, četvero ih ne štrajka, to je ipak odaziv od više od 90 posto. Ponavljam, ako Međimurje štrajka, koje nikad nije štrajkalo u toliko velikom broju, barem koliko se ja sjećam, a sindikalni povjerenik sam već više od 10 godina, tada znate kakva je situacija u prosvjeti – ističe Dražen Ružić, sindikalni povjerenik Sindikata hrvatskih učitelja za Međimursku županiju.

Brojne su škole na varaždinskom i međimurskom području i danas poluprazne te roditelji svoju djecu nisu poslali na nastavu. Oni koji su došli u školu zbrinuti su, no bez da im se održava redovna nastava. Sve informacije o daljnjem održavanju nastave roditelji i dalje mogu dobiti na web stranicama škola.

Dodajmo da se štrajk i dalje nastavlja po cirkularnome modelu, što znači da u subotu, ali i ponedjeljak učenici iz varaždinske i međimurske županije moraju doći na redovnu nastavu. U ponedjeljak će štrajkati nove tri županije, a danas uz Međimursku i Varaždinsku, u štrajku su i škole iz Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Komentari

Komentara