Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinski gradonačelnik kratko komentirao presudu Miljenku Ptičeku

Objavljeno:

- dana

Pravomoćnu presudu kojom je Miljenko Ptiček, bivši direktor gradske komunalne tvrtke Parkovi pravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, danas je nakratko komentirao varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Koliko vidim iz objavljene presude Vrhovnog suda RH, ona je pala u smislu da je Grad Varaždin bio oštećen za 55.000 kuna, naglasio je gradonačelnik.

– Ja sam tvrdio da Grad ne može biti oštećen u tom dijelu, koji se odnosi na komunalne radove obavljene na bivšem vojnom kompleksu.  Riječ je o prostoru koji je bio u jadnom stanju i ti su radovi stvarno obavljeni. Što se tiče preostalog dijela optužbe, nisam dovoljno upoznat s cijelim slučajem – rekao je Čehok.

Dodao je da je sud je svoje rekao, te da je to „pravorijek za sve“.

Crna kronika

Trostrukom ubojici odobren otpust iz Lepoglave, ŽDO podnijelo žalbu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku

Riječ je, piše Večernji list, o Antunu Gudelju koji je 2008. u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.

Gudelj izdržava kaznu u Kaznionici Lepoglava i još nije pušten na slobodu. To će biti tek ako se odbije žalba državnog odvjetnika.

– Žalba je podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora, te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu – stoji na DORH-u.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijani mladić (21) autom sletio u jarak kod Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 26. siječnja oko 22.30 sati u Žarovnici, ozlijeđen je 21-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,87 promila županijskom cestom.

– Dolaskom u nepregledni lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom u desno van kolnika u cestovni jarak – ističe PU varaždinska.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje