Povežite se s nama

U fokusu

Varaždinski HNS: Pred građane izlazimo s konkretnim rješenjima

FOTO: HNS

Objavljeno:

- dana

Dvije godine nakon izbora, Podružnica HNS Varaždin (Volimo Varaždin) u petak, 23. veljače u Varaždinu održala izvještajnu skupštinu.

Skupštini su nazočili i vršitelj dužnosti predsjednika HNS-a Mirko Korotaj – za našu Cesticu , predsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Krunoslav Lukačić , prvi čovjek županijske organizacije Koprivničko-križevačke županije Goran Pakasin , predsjednik gradske organizacije u Krapini Nenad Sikirica – srcem za Krapinu , zatim iz kneginečke organizacije Alan Košić, iz Vinice Nenad Vauda te načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Govoreći o radu u protekle dvije godine, Igor Klopotan je predstavio aktivnosti kojih nije nedostajalo.

– Do „gašenja” mjesnih odbora, odluku koju je svojom većinom donio SDP u Gradskom vijeću, imali smo tri predsjednika mjesnih odbora. U 4. MO, najvećem u Varaždinu, predsjednik je bio Dejan Bjelivuk, u 5. MO Marina Kaniški te u MO Gojanec Berislav Bračko. U protekle dvije godine imali smo više desetaka akcija u gradu i prigradskim naseljima, druženja s građanima, otvaranje tema i konferencija za novinare te više nastupa na lokalnim televizijama ili internetskim portalima uživo – izjavio je Klopotan.

Najavio je i aktivnosti stranke u narednom razdoblju.

– Predstoji nam priprema za izbore u ovoj takozvanoj „super izbornoj godini” te priprema za lokalne izbore sljedeće godine. Upravo stoga i dalje ćemo predano raditi na terenu, biti u neposrednoj komunikaciji s građanima. Kao i dosad, pred građane izlazimo s konkretnim rješenjima problema te imenima ljudi koji ta rješenje mogu i provesti – zaključio je prvi čovjek varaždinskog HNS-a.

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Ove fotografije su s njegovog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

U fokusu

Državni revizori utvrdili hrpu nepravilnosti u poslovanju Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Revizori su u Međimurskoj županiji utvrdili poduži popis onoga što je napravljeno krivo, a Matija Posavec, u službenom očitovanju kaže da je dio nepravilnosti u međuvremenu već ispravljen.

Sada je objavljeno i službeno izvješće Ureda državne revizije u kojem mu se nalaže što sve mora promijeniti u poslovanju županije. Zbog utvrđenih nepravilnosti Međimurska županija je za 2022. dobila uvjetno mišljenje, piše n1info.hr.

Među ostalim, revizori su otkrili da u poslovnim knjigama Međimurske županije rashodi u iznosu od 2.837.430 kuna odnosno nešto više od 378 tisuća eura nisu evidentirani na propisanim računima Računskog plana. Osim toga, pogrešno su iskazani i u financijskim izvještajima.

Također, tijekom 2022. Međimurska županija naručila je razne usluge od tvrtki u svom vlasništvu. Računi su im plaćeni, no revizori su utvrdili da za gotovo 1,6 milijuna kuna odnosno oko 212 tisuća eura nije bilo priloženih specifikacija.

Otkriveni su i ozbiljni propusti u ugovoru o financiranju Županijske bolnice. U pitanju je ugovor za sufinanciranje dijela troškova projekta “Rekonstrukcija i opremanje bolnice za potrebe dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije”. Županija je, prema revizorskom izvješću, u prijašnjim razdobljima Županijskoj bolnici doznačila 8.343.804 kuna odnosno oko 1,1 milijun eura, a od 2021. prestala je plaćati preuzetu obvezu sufinanciranja. Krajem 2022. ostao je dug od 6,4 milijuna kuna odnosno oko 855 tisuća eura, ali on nije evidentiran u poslovnim knjigama niti je iskazan u financijskim izvještajima. Županijska bolnica je iz vlastitih sredstava podmirila ovaj iznos, umjesto Međimurske županije.

Više čitajte OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje