Povežite se s nama

Crna kronika

Varaždinskoj policiji prijavio da je prevaren, a očekivao je siguran dobitak prilikom klađenja na utakmice i mečeve

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 26-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

On je, prema prijavi, u veljači, na jednoj internet platformi pronašao stranicu gdje mu je nepoznata osoba ponudila siguran dobitak prilikom klađenja na razne utakmice i mečeve, te da za početak mora uplatiti 100 eura u obliku A bona, a što je isti i učinio, javila je varaždinska policija.

Nakon toga mu se javila ta nepoznata osoba i rekla da je zaradio 1840 eura, te da su mu novci poslani poštom i da je ta osoba kao poštarinu platila svojih 840 eura, i da 26-godišnjak taj iznos mora njemu vratiti da bi mogao prihvatiti svoj dobitak. 26-godišnjak je tada putem pošte poslao iznos od 840 eura.

Potom je 26-godišnjak 4. ožujka na mobitel dobio poruku u kojoj je pisalo da će mu uplata od 1840 eura biti izvršena nakon što uplati porez u iznosu od 1200, a što isti nije učinio jer je shvatio da je prevaren.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko tisuću eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Crna kronika

Tijekom vožnje gledao u mobitel, pao s bicikla i ozlijedio se

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 21. svibnja, oko 11.15 sati, u ulici Bogoslava Šuleka u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 48 godina upravljao je biciklom.

On je za vrijeme vožnje koristio mobitel, držeći ga u desnoj ruci, zbog čega je umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom, zbog čega je s desnom bočnom stranom bicikla, pao na travnatu površinu. Pritom je ozlijeđen.

Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Online lopovi nasamarili još jednu žrtvu: lažni liječnik iz Sirije, pismo namjere UN-u i sumnjive transakcije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

računalo kompjuter

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 69-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevare.

Kako je prijavljeno, ona je u razdoblju od ožujka do svibnja putem jedne društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja joj se lažno predstavila kao liječnik iz Sirije te je od iste zatražio pismo namjere organizaciji UN-a, čiji je on zaposlenik kako bi mu se omogućilo korištenje godišnjeg odmora.

Nakon što je 69-godišnjakinja napisala pismo namjere i poslala ga na e-mail adresu koju joj je isti poslao, dobila je povratni mail u kojem su ju tražili da uplati određeni iznos novaca kao jamstvo za liječnika i njegov godišnji odmor, a da će joj novac naknadno biti vraćen.

Ista je u dva navrata uplatila novac, no kako su joj i dalje dolazile poruke za uplatu novčanih sredstava shvatila je da je prevarena. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 400 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje