Povežite se s nama

Foto i video

VAŠE FOTOGRAFIJE

Objavljeno:

- dana

Svoje fotografije šaljite nam na [email protected]

Pravila za slanje fotografija:
Svatko smije poslati do dvije fotografije tjedno. Fotografije moraju biti snimljene digitalnim fotoaparatom, kompaktnim ili DSLR-om i horizontalne orijentacije. U natječaj ne ulaze fotografije koje su mutne, pretamne ili na bilo koji drugi način loše kvalitete. Veličina fotografija mora biti od 1600 piksela do 3000 piksela po dužoj strani i veličina datoteke ne smije prelaziti 2 MB. Sve pristigle fotografije koje ne zadovoljavaju navedene uvjete nećemo objaviti.

Izvor: Foto:

Foto i video

FOTO Podrška Palčićima: HNK u Varaždinu zasjao ljubičastom bojom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Grad Varaždin i ove se godine uključio u obilježavanje Svjetskog dana prijevremeno rođene djece – tim je povodom jučer, 17. studenoga, zgrada HNK u Varaždinu bila osvijetljena ljubičastom bojom.

U cijelom svijetu, 1 od 10 djece rodi se prije vremena. U Hrvatskoj, to je više od 2600 djece godišnje, odnosno sedmero svakoga dana. S obzirom na to da se rađaju nezreli, ovoj djeci je, da bi preživjela, neophodna podrška specifičnih medicinskih uređaja i velika stručnost i posvećenost visokoobrazovanih medicinskih djelatnika.

Usprkos tome, posljedice prijevremenog rođenja mogu biti vrlo ozbiljne i trajne, a prijevremeno rođenje je vodeći uzrok smrtnosti djece mlađe od jedne godine i drugi vodeći uzrok smrtnosti djece mlađe od pet godina. Svake godine, zbog prijevremenog rođenja, u svijetu umire milijun djece.

S ciljem podizanja svijesti u javnosti o problemu prijevremenog rađanja, 17. studenoga organiziraju se različite aktivnosti širom svijeta, a jedna od njih je osvjetljavanje poznatih građevina dekorativnom rasvjetom ljubičaste boje, s obzirom na to da je to boja koja simbolizira ovu temu.

Dodajmo da podršku roditeljima prijevremeno rođene djece kontinuirano pruža Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Na Kapucinskom trgu niče impozantni ledeni tobogan dugačak 40 metara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Organizatori Advenat u Varaždinu najavili su najbolju ikad Ledenu čaroliju na Kapucinskom trgu, a klizalište bi s radom trebalo početi 26. studenoga.

Ledena čarolija, koja uz ove rekreativne zimske radosti uključuje i prateću ugostiteljsku ponudu koja će vas grijati nakon boravka na ledu, ove se godine ponovno vraća na prostrani Kapucinski trg, na kojem je sve i počelo.

Obožavatelje leda i ledene zabave na Kapucinskom trgu čeka veliko klizalište s ledenim stazama površine od čak 1100 m2 te 40 m dugi ledeni tobogan površine 120 m2, najavili su organizatori.

Danas snimljene fotografije gradnje tobogana izgledaju prilično fenomenalno. Izgleda da će se moći klizati i ispod tobogana

Klizat će se svakodnevno, a bit će organizirana i škola klizanja. Cijene će biti iste kao i prijašnjih godina – 15 kuna ulaznica i 15 kuna najam klizaljki.

U četvrtak, 23. prosinca, na Kapucinskom trgu će 6 mladih akademskih umjetnika izrađivati ledene skulpture. Iz ledenih će blokova oblikovati ledene instrumente inspirirani lokacijom Glazbene škole u Varaždinu. Organizator akcije je Rotary club Varaždin 1181.

Budući da Zagreb ove godine nema klizalište u centru grada varaždinski gradonačelnik se nada da će gosti pohrliti na klizanje u Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje