Povežite se s nama

Crna kronika

Vatrogasci proteklog vikenda gasili vatru u dvije vikendice te na autu

Foto: DVD Lepoglava/Facebook

Objavljeno:

- dana

Policija je javila o tri intervencije vatrogasaca proteklog vikenda.

U subotu, 13. veljače, oko 19.45 sati u Lepoglavi na parkiralištu, izbio je požar na vozilu kojim se koristio 41-godišnjak. Kako je utvrđeno, požar je izbio na električnim instalacijama motora, nakon čega se proširio na ostale gorive djelove. Požar su ugasili vatrogasci DVD Lepoglava. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastupila materijalna šteta koja se procjenjuje na više tisuća kuna.

U subotu, 13. veljače, oko 22 sata u Možđencu, izbio je požar na vikend kući u vlasništvu 52-godišnjaka. Kako je očevidom utvrđeno, požar je izbio uslijed loženja peći na kruta goriva, te se uslijed pregrijavanja peći, drveni dio kuće zapalio i proširio na ostale gorive dijelove. Požar su ugasili vatrogasci DVD Novi Marof. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastupila materijalna šteta koja će se utvrditi naknadno.

Jučer, 14. veljače, oko 1 sat u Gornjem Martijancu, izbio je požar na vikend kući u vlasništvu 56-godišnjaka. Kako je utvrđeno, požar je izbio uslijed pregrijavanja inox dimnjaka i zapaljenja ventilatora za vrući zrak odakle se vatra proširila na ostale gorive dijelove krovišta. Požar su ugasili vatrogasci DVD Martijanec. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastupila veća materijalna šteta koja će se utvrditi naknadno.

Crna kronika

Kod V. Bukovca netko kombajnom pobrao i otuđio oko 4 tone kukuruza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU varaždinska danas je javila o više krađa.

U utorak, 19. listopada, u Seketinu, nepoznati je počinitelj provalio u kuću kojom se koristi 46-godišnjakinja i otuđio novac te zlatni i srebrni nakit. Visina materijalne štete procjenjuje se na preko tisuću kuna.

U vremenu od 15. do 18. listopada, između Kapele Podravske i Velikog Bukovca, na njivi u vlasništvu 62-godišnjaka, nepoznati je počinitelj kombajnom pobrao i otuđio oko 4 tone kukuruza. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Od 27. rujna do 11. listopada, nepoznati je počinitelj iz skladišta poduzeća u Doljanu, otuđio građevinski alat za gletanje, u vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja svih navedenih kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Optužnica mladiću (19) koji je bježao policiji kroz Sračinec i Hrašćicu te je skoro pregazio policajce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu nakon provedene istrage, podiglo je pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 19-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva i prisile prema službenoj osobi.

Tereti ga se da je 10. srpnja ove godine u Varaždinu, upravljao osobnim automobilom i; nakon što su mu pripadnici interventne jedinice policije u službenom vozilu iza njega svjetlosnim i zvučnim signalima dali zapovijed da se zaustavi radi utvrđivanja identiteta osoba u vozilu koje su prethodno vrijeđale policijske službenike; nije zaustavio vozilo, već je velikom brzinom nastavio vožnju bježeći policiji kroz mjesta Sračinec i Hrašćica.

Na raskrižju je naišao na zaustavljeno policijsko vozilo koje mu je prepriječilo put, a policijski službenik je stajao na pločniku kraj vozila. Tada je radi bijega, brzinom od oko 75 km/h prešao vozilom na pločnik i krenuo prema policijskom službeniku pristajući da ga vozilom usmrti.

Policijski službenik je izbjegao nalet vozila naglim odskokom u stranu, no mladić je zaustavljen i spriječen u daljnjoj vožnji djelovanjem više policijskih ophodnji na jugozapadnoj obilaznici Varaždina.

Mladić je u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje