Povežite se s nama

Zabava & Stil

Večeras u Bednji popularni Kavaliri izvode evergreene, slijedi Kino pod zvijezdama

Objavljeno:

- dana

PROSLAVA VELIKE GOSPE

U Općini Bednja večeras počinje bogat program proslave blagdana Velike Gospe, zaštitnice bednjanske župe.

U 19.30 sati počinje glazbena večer na kojoj će popularni sastav Kavaliri izvoditi evergreene.

– Na glazbenu večer pozvani su svi ljubitelji starih, vječnih melodija, a organizatori poručuju da su posjetiteljima na raspolaganju stolci za sjedenje, što će svakako omogućiti ležernije praćenje programa – pozivaju iz Općine Bednja, koja program organizira u suradnji sa župom Bednja, KUD-ovima, udrugama, glazbenim sastavima  i OPG-ovima.

Odmah nakon završetka glazbene večeri u 21 sat slijedi Kino pod zvijezdama, odnosno projekcija filma Bogovi Egipta. Film će biti projiciran na velikom platnu (dimenzija 4×3 metara) postavljenom na zidu školske sportske dvorane.

– Film traje dva sata, a svim posjetiteljima na raspolaganju će biti uobičajena ponuda koja prati filmske projekcije – od kokica do šećerne vune i sladoleda – najavljuju organizatori.

Središnji program održat će se na samu Veliku mešu, u utorak, 15. kolovoza. Počet će jutarnjom misom u 8 sati u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koju će predvoditi župnik vlč. Neven Blažon.

U 9.30 minuta načelnik općine Bednja Damir Poljak će u Općinskoj vijećnici prirediti svečani prijam za sve ugledne goste i uzvanike koji su najavili dolazak u Bednju, a među njima su i predstavnici Varaždinske županije te pojedinih gradova i općina, kao i župe Videm.

U 10.15 sati na prostoru ispred Osnovne škole u Bednji formirat će se svečana povorka koja će potom – Gajevom i Poljakovom ulicom te kroz Trg sv. Marije – uz pjevanje marijanskih pjesama, krenuti prema župnoj crkvi.

Uz mještane i hodočasnike odjevene u tradicionalne starinske nošnje bednjanskoga kraja, u povorci koja će svečano proći našim mjestom bit će i članovi KUD-a Josipa Genca i Limene glazbe DVD-a Bednje te KUD-ova Cvetlinski zvon iz Cvetlina i Josipa Jedvaja iz Vrbna.

Povorka će svoj put završiti u župnoj crkvi, gdje će u 11 sati svečanu koncelebriranu misu predvoditi vlč. Tomislav Leskovar, župnik u Selnici.

Misu će suslaviti i svećenici iz Bednjanskog dekanata te iz župe Videm. Proslava blagdana Velike Gospe potom će se nastaviti tradicionalnim pučkim proštenjem na Trgu sv. Marije, uz glazbeni program Bednjanskih štemera i Limene glazbe DVD-a Bednje te ponudom asortimana brojnih OPG-ova, tradicijskih i trgovačkih obrta, vinara, pčelara i drugih.

Za gurmansku ponudu pobrinut će se više ugostiteljskih obrta koji će i ovoga puta gladnim proštenjarima ponuditi kotlovinu i druge tradicionalne delicije koje su nezaobilazan dio pučkih proštenjarskih manifestacija.

Izvor:
Foto: YOU TUBE

Zabava & Stil

Ni ovog vikenda u Varaždinu neće nedostajati brojnih događanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Došli smo do posljednjeg srpanjskog vikenda u kojem će nas prema najavama meteorologa “grijati”  35 stupnjeva Celzijusa u zraku.

No kao i svakog vikenda do sada neće nedostajati događanja.

Uz već dobro poznate programe subotom prijepodne poput Glazbene subote, smjene straže Varaždinske građanske garde i pucnja iz topa, besplatnih tematskih vođenja u organizaciji varaždinskih vodiča, radionice na Trgu tradicijskih obrta, očekuje nas raznovrsni glazbeni program od Fontana blues festivala, Ljeta na Stančiću do Techno Workouta na Aquacityju. 

U nastavku pogledajte vizuale nadolazećeg vikenda: 

Nastavite čitati

Zabava & Stil

U subotu na varaždinskom aerodromu nabrijani auti na eventu Udruge Tuning Crew Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga Tuning Crew Varaždin u subotu, 27. srpnja, na lokaciji Aerodrom Varaždin organizira event pod nazivom “4. Meet Tuning Crew Varaždin”.

Tijekom eventa će se održati natjecanja u izgledu automobila (style natjecanje), glasnoći muzike u automobilu (DB competition), usis, ispuh, razne igre i tombola s vrijednim nagradama. Za natjecatelje je pripremljeno mnoštvo pehara u raznim kategorijama.

Cijeli program biti će popraćen DJ-om te voditeljem eventa koji će se pobrinuti za dobru atmosferu.

Ulaz za posjetitelje je besplatan.

Event će trajati od 10 do 22 sata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje