Povežite se s nama

Život i društvo

Veliki novac Ministarstva kulture za Vinicu

Objavljeno:

- dana

Projekti obnove

Ministarstvo kulture je odobrilo 820 tisuća kuna za projekte zaštite nepokretnih kulturnih dobara na području Općine Vinica.

Za nastavak sanacije kurije Patačić u Vinici bit će izdvojeno 250.000 kuna, za nastavak sanacije najugroženijih dijelova zidina Staroga grada (Burga) 70.000 kuna, dok je za sanaciju krovišta župne crkve sv. Marka ev. u Marčanu osigurano 200.000 kuna. – Ministarstvo kulture osiguralo je i 300.000 kuna za dovršetak tzv. Vrtlareve kuće u Arboretumu, za projekt koji već provodi Hrvatski restauratorski zavod. – Iako su izostala sredstva iz programa investicijskih potpora za kuriju Patačić, ipak možemo biti zadovoljni, jer Ministarstvo kulture prepoznaje vrijednost, ali i potrebu sanacije bogate kulturne baštine na području Općine Vinica – zadovoljan je načelnik Vinice Marijan Kostanjevac.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Varaždinski i međimurski policajci u subotu provode akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. siječnja, od 16 do 24 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Najavljena akcija održat će se u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

I ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, policijski će službenici pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, ali i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja „mladih vozača“.

Nastavite čitati

Međimurje

Povećanje sigurnosti: na području Općine Nedelišće još tri prometne kamere

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema preporuci struke i Policijske uprave međimurske te Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Općini Nedelišće odobreno je postavljanje još tri nove kamere koje bi trebale usporiti i regulirati opterećen promet kroz općinu Nedelišće, kaže nedelišćanski načelnik Darko Dania.

Navodi da će kućišta za kamere biti postavljena na trima novim lokacijama. Kućišta, od kakvih se jedno trenutno već nalazi u Varaždinskoj ulici u Nedelišću, bit će postavljena u Gornjem Hrašćanu (iz smjera Trnovca), Nedelišću (ulica Vladimira Nazora, prema Dunjkovcu) te u Pušćinama (Čakovečka ulica, u smjeru Varaždina).

Kamere će se postaviti u narednih mjesec dana, navodi Dania.

– Razlozi postavljanja kamera uključuju gustoću prometa, nepoštivanje brzine koje su zadane kroz naselje, ali i česte prometne nesreće. Kamere će služiti i za praćenje ostalih kaznenih djela na području Nedelišća – ističe načelnik.

Nastavite čitati