Povežite se s nama

Međimurje

Veliki uspjesi vatrogasaca Martijanca

Objavljeno:

- dana

SEZONA NATJECANJA

Završena je vatrogasna sezona natjecanja. U kategoriji djece od šest do 12 godina Vatrogasna zajednica Općine Martijanec postigla je odlične rezultate u okvirima Varaždinske županije.

Članice i članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava Martijanec, Slanje i Vrbanovec na ukupno 27 vatrogasnih natjecanja u županiji i šire predstavljali su Vatrogasnu zajednicu Općine Martijanec postižući zapažene rezultate.
Tako su dvije ekipe djece DVD-a Martijanec na ukupno 23 vatrogasna natjecanja osvojila 21 pehar, ekipa djece DVD-a

Veliku pomoć pružili su roditelji malih vatrogasaca

Slanje na ukupno 14 vatrogasnih natjecanja osvojila devet pehara te ekipa djece DVD-a Vrbanovec na ukupno sedam vatrogasnih natjecanja osvojila jedan pehar.
Posebno treba pohvaliti ekipu djevojčica DVD-a Martijanec koje su ujedno osvojile prvo mjesto Ludbreške regije, kao i ekipu dječaka DVD-a Slanje koji su također osvojili prvo mjesto Ludbreške regije te su dokazali da su u vrhu uvježbanosti na području Varaždinske županije.

Motivacija bitna

– U proteklih dvadeset godina od osnivanja VZO Martijanec takvi rezultati nisu nikada do sada postignuti, što je rezultat rada, upornosti i motiviranosti djece i njihovih voditelja. Veliku pomoć pružena im je i od roditelja djece koji su svesrdno pomagali u realizaciji ovog zadatka kojeg su pred sebe stavila ova sjajna djeca, mali vatrogasci. Vatrogasna zajednica Općine Martijanec s ponosom može reći da je budućnost vatrogastva u našoj Općini osigurana, a što će svakako doprinijeti jačem i kvalitetnijem razvoju vatrogastava u Općini Martijanec – kaže zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Martijanec Saša Lenček.
Zahvalio je i svim članicama i članovima vatrogasnih društava na požrtvovnom radu i postignutim rezultatima.

apovjednik Vatrogasne zajednice Općine Martijanec Saša Lenček: “Budućnost vatrogastva u našoj općini je osigurana. Puno hvala svim članovima i članicama.”

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje