Povežite se s nama

Crna kronika

Velimir Mudri i Nikola Jozić se nagodili, a ostatak ekipe čeka suđenje

Objavljeno:

- dana

POTVRĐENA OPTUŽNICA U AFERI BAZENI

Uvjetnu kaznu od godinu dana isposlovali su zaposlenici Gradskih bazena Nikola Jozić i Velimir Mudri. Oni su bili prezadnje karike u lancu “pranja novca” na varaždinskim bazenima. Jučer je na varaždinskom sudu potvrđena optužnica za ostatak optuženih: tadašnju ravnateljicu bazena Nataliju Žetko, njenog tadašnjeg zamjenika Željka Čengića, djelatnicu računovodstva Ljiljanu Golić Domislović i djelatnicu Lidiju Kojdić.

– Nikola Jozić i Velimir Mudri postigli su sporazum s državnim odvjetnikom, a optužno vijeće prihvatilo ga je i 24. listopada donijelo presudu kojom su proglašeni krivima zbog počinjenja kaznenog djela pomaganja u utaji poreza ili carine. Obojici su izrečene uvjetne osude. Joziću kazna zatvora od 5 mjeseci i uvjetno od godinu dana te Mudrome kazna zatvora od 8 mjeseci, a uvjetno od godinu dana – kaže glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda Igor Pavlic.

Preko studentskih ugovora i paragon blokova uzimale novac pa ga dijelile između sebe

Jozić i Mudri bili su predzadnje karike u lancu na čijem je čelu od 2006. do 2011. bila tadašnja ravnateljica Gradskih bazena Natalija Žetko. Naime, optužnica podignuta u srpnju ove godine, koja je potvrđena jučer, tereti Žetko kao prvooptuženu za zlouporabu položaja i ovlasti, za utaju poreza i krivotvorenje službene isprave. Drugooptuženi – njen tadašnji zamjenik Željko Čengić te četverooptužena Lidija Kojdić terete se za pomaganje u utaji poreza, a djelatnicu u računovodstvu Ljiljanu Golić Domislović za zlouporabu položaja te pomaganje u utaji poreza te krivotvorenje službene isprave. Optužnicom se terete, između ostalog, da su prali novac preko studentskih ugovora, ali i na način da su usluge bazena naplaćivali putem paragon blokova, mimo kase. Tadašnje kolegice iz HNS-a Žetko i Golić-Domislović, optužene su i da su međusobno podijelile novac. Više od 475 tisuća kuna.

 

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Zaustavili ga u Novom Marofu s 0,82 promila, a on je tvrdio da je popio dvije pivice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan je proglašen krivim i osuđen jer je pijan upravljao automobilom nešto prije ponoći, piše Danica.

Prema pravomoćnoj presudi sve se dogodilo lani u svibnju u 23.40 sati u Novom Marofu. Ivan (53) upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,82 promila, što je utvrđeno alkometrom.

On je priznao prekršaj, ali ponudio i objašnjenje kako je do toga došlo.

– Bio sam u ugostiteljskom objektu Arsenal Ivezić, tamo sam popio dvije male pive od 0,33 deci. Kako se nisam osjećao nesposobnim za vožnju, krenuo sam kući, ali me zaustavila policija. Žao mi je za počinjeni prekršaj. Vozačku imam preko 20 godina, dosad nisam bio počinitelj prekršaja u prometu, pa molim da mi se ne izriče zabrana koju traži policija jer dnevno zbog posla vozim preko 160 kilometara. A imam i troje male djece – molio je Ivan.

Sutkinja ga je kaznila sa 300 eura i 26 eura prekršajnih troškova. Jednomjesečnu zabranu vožnje nije dobio.

Izvor: Danica.hr

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić (23) jurio prema Varaždinu i izazvao prometnu nesreću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Cerju Nebojse u četvrtak, 25. travnja oko 16.45 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 19-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 19-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje