Povežite se s nama

Život i društvo

VIDEO Otkrijte tajne Keltskog kampa uz prekrasnu kraljicu Reyju u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno:

- dana

USUSRET 10. AQUAFESTU

Keltska kraljica Reya okupila je potomke starih europskih plemena i odlučila se suprostaviti ekspanziji moćnog Rimskog carstva. 

Savjetovana od strane mudrih druida i vještice Mandragore uspjeva vratiti balans energija planete Zemlje. Vještica Mandragora prinosit će žrtvu za obilje i sreću, a tko želi može odabrati svoju Runu da potakne pozitivan protok energije, ljubavi i zdravlja…

Ovo je najbolji poziv da posjetite Keltski kamp, koji se održava u sklopu ovogodišnjeg 10. Aquafesta od 1. do 3. lipnja u Varaždinskim Toplicama. 

 

Sadržaj u kampu namijenjen je za sve dobne skupine,  posebno za djecu koja će moći posjetiti vješticu Mandragoru ili sudjelovati na cjelodnevnoj radionici s bubnjevima. Za muziku u kampu zadužen je DrumEd, a bit će izvedeni i mistični scenski prikazi. Za osvježenje moći ćete kušati sokove od bazge i koprive.

 

Tko vas sve čeka u Keltskom kampu pogledajte u promo videu u kojem glume Janja Šincek i Zlatko Šafer, snimatelj i autor scenarija je Damir Mrvčić, za montažu je zadužen Leon Šebrek, a za šminku varaždinska vizažistica MIrela Magdić-Fotak.

 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Danas se slavi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Varaždinska biskupija

Papa Franjo proglasio je krajem siječnja Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba koji će se u sveopćoj Crkvi slaviti četvrte nedjelje u srpnju, najbliže spomendanu svetih Joakima i Ane, Isusovih „djeda i bake”, u ovoj Godini obitelji Amoris Laetitia 25. srpnja.

U povodu prve proslave uputio poruku naslovljenu „Ja sam s vama u sve dane“ (Mt 28, 20).

Upozoravajući da su bake i djedovi često zaboravljeni, Papa je krenuo od blagdana Prikazanja Gospodinova u hramu, 2. veljače, kada upravo dvije starije osobe, starac Šimun i proročica Ana, prosvijetljeni Duhom Svetim, u Isusu prepoznaju Mesiju.

Oni nas podsjećaju da je starost dar, a bake i djedovi spona koja povezuje naraštaje da bi se mladima prenijelo iskustvo života i vjere. Veza djedova i baka s mladima vrlo je uska te stoga i dijalog među njima treba biti stalan. Vrlo je važno da se bake i djedovi susreću s unucima.

Izvor: Varaždinska biskupija

Nastavite čitati

Život i društvo

DVD Šćepanje uskoro slavi 70. rođendan, pa stiglo novo vatrogasno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U zagrebačkom Vatroprometu jučer je DVD-u Šćepanje obavljena predaja vatrogasnog vozila Nissan Navara pick up, u kojeg je ugrađen Vallfirest visokotlačni modul.

Svečanosti predstavljanja novoga navalnog vozila u Šćepanju nazočio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u pratnji načelnika Općine Breznički Hum Zorana Hegedića, predsjednika Općinskog vijeća Marka Fištera, tajnika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonka Videca, predsjednika VZO Breznički Hum Marija Šargača i zapovjednika VZO Breznički Hum Alenka Vnučeca. Predsjednik DVD-a Šćepanje Vjekoslav Rusek tom je prilikom zahvalio svim vatrogascima, a posebice županu, načelniku na realizaciji ovog projekta kao i gostima koji su posjetili Šćepanje i uveličali ovaj događaj.

Načelnik Zoran  Hegedić tom je prilikom rekao kako je ovo dio ostvarenja vatrogasnog sna jer se članovi DVD-a godinama trude da svojim aktivnostima, radom i odvajanjem slobodnog vremena budu što spremniji, pa je ovo vrijedno vatrogasno vozilo ubuduće zasigurno uvelike pomoći u slučajevima potrebe. Zahvala je upućena i svima koji su DVD Šćepanje podržali u nabavi i opremanju vozila, bilo financijski, logistikom ili na drugi način. Blagoslov vozila upriličit će se povodom proslave 70. obljetnice DVD-a Šćepanje planirane posljednje subote mjeseca kolovoza.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!