Povežite se s nama

Međimurje

Viroza desetkovala Centrometal

Objavljeno:

- dana

ODBOJKA

Važan susret za odbojkaše Centrometala s ekipom Siska, izravnim konkurentom za peto mjesto, prošao je dobro po ekipu iz Črečana. 

Sve što je prethodilo susretu nije ukazivalo da bi ona mogla dobro proći za međimursku ekipu. Proteklog tjedna razbolili su se Vincek, Gotal i Palinkaš, ali su ipak nastupili, izuzev Palinkaša. Sam početak susreta donio je prednost Sisku. Domaći nisu dobro servirali i lovili servise. Sredinom seta Bogdanović radi seriju za izjednačenje na 10:10. No nastavlja se kao i dotada te gosti prvi set lagano dobivaju s 25:15.

Tako je nastavljeno i u drugom setu, u kojem je Sisak poveo 11:7. Zadnje gosti vode 13:11. Potom nakon odličnih servisa Vinceka Centrometal dobiva šest uzastopnh poena i tu se utakmica prelomila. Od tada domaći igraju puno hrabrije, budi se publika i Međimurci uzimaju set s 25:19. U trećem setu Centrometal vodi do polovice seta. Nakon 14:14 Vincek opet servisima donosi prednost od 17:14. Nakon toga bez većih problema domaći opet uzimaju set s 25:19. Četvrti set bolje su otvorili igrači Siska. Imali su stalnu prednost sve do 16:13. Tada na servis dolazi kapetan Tomica Posavec, radi par direktnih poena, ostatak momčadi dobro se brani i Centrometal vodi 20:16. Tu je bio kraj svih nada Sišćana, završava 25:20. Odličan nastup vanjskih napadača Centrometala Vinceka, Bogdanovića i Posavca.

Ovom pobjedom Centrometal je ponovno izbio na petu poziciju u ligi. Sada imaju 18 bodova, šesti Sisak je na 16, sedmi Šibenik na 14, dok je Karlovac još uvijek bez bodova. U naredna dva susreta Centrometal će igrati protiv Karlovca. Prvo u gostima, pa u tjednu iza toga kod kuće. Iako Karlovčani nemaju bodova potreban je veliki oprez u tim susretima. Karlovac je u ovom kolu poražen od Šibenika sa 3:1 s time da je dva seta izgubio sa dva poena razlike.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec se pridružio obilježavanju Nacionalnog dana multiple skleroze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nacionalni dan multiple skleroze obilježava se 26. rujna. 

Tim povodom mnogobrojne institucije, udruge, pojedinci i drugi daju svoj doprinos isticanjem narančaste boje koja predstavlja boju te bolesti.

Kako bi dao podršku, i Grad Čakovec pridružio se ovogodišnjem obilježavanju, osvjetljavanjem zgrade Doma sindikata narančastom bojom.

Društvo multiple skleroze Međimurske županije trenutno broji 102 člana, najčešće s utvrđenim postotkom invalidnosti između 80 i 100 posto, a svaka osoba oboljela od MS-a ima trajni invaliditet.

Broj članova se iz godine u godinu povećava, a bolest se najčešće javlja između 20. i 45. godine života.

Multipla skleroza je teška autoimuna neurološka bolest te je s razlogom nazivaju “bolest s tisuću lica” budući da svaka oboljela osoba ima različite simptome i različitu težinu same bolesti.

Kod svih oboljelih je jedno zajedničko, a to je vrlo oslabljen imunitet. U svijetu oko 2,5 milijuna ljudi boluje od multiple skleroze.

Cilj obilježavanja dana multiple skleroze je povezivanje i sudjelovanje ljudi, grupa i organizacija u događajima i aktivnostima kako bi se podigla svijest o multiploj sklerozi kao globalnom problemu te uputio poziv na veću suradnju u istraživanju bolesti na međunarodnoj razini.

Nastavite čitati

Međimurje

Murskom Središću 253.000 kuna za kupnju 3900 kanti za papir i plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće dobio je putem javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 253.000 kuna za kupnju 3900 spremnika za smeće. Riječ je o projektu kupnje po 1950 plavih i žutih spremnika čija je ukupna vrijednost 633.500 kuna, dok će Fond iznos sufinancirati s 40 posto. Riječ je o maksimalnom mogućem iznosu sufinanciranja, dok će se preostali novac namaknuti iz gradskog Proračuna.

– Odobrenjem projekta vreće koje su se do sada koristile za odvoz papira i plastike odlaze u povijest. Već ranije su nabavljene zelene kante za miješani komunalni otpad te smeđe kante za biootpad. Dakle, sva domaćinstva na području Murskog Središća koja su uključena u sustav odvoza smeća nakon provedenog postupka javne nabave dobiti će plavu i žutu kantu – poručili su iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje