Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Više od 350 velikih i malih mažoretkinja predstavilo sve svoje majstorije publici

Objavljeno:

- dana

PRAZNIK PLESA

Tradicionalni jednodnevni program “Mažoretkinje Nedelišća i gosti” bez problema je u nedjelju podigao razdraganu publiku na noge.

Naime, ispred prepunoga gledališta dvorane Nacionalnoga gimnastičkog centra ATON prodefilirali su raznobojni mažoret-timovi iz Međimurja i susjednih županija. Nedelišćanke svoje goste svaki put rotiraju, pa su se publici ovaj put uz domaćice predstavili timovi iz Krašića, Varaždina, Čakovca, Kotoribe, Murskog Središća, Svetog Martina na Muri i Štrigove. Dodatnu draž proljetnom prazniku plesa i dobro osmišljenom programu dali su članovi Plesnog studija Korak iz Čakovca te Ivan Beneš, spretni Varaždinac čiji se mažoret-štap okretao brže od avionskog propelera.

Bio je to pravi praznik za oči koji će svima zasigurno ostati u lijepom sjećanju

– Publici su se predstavile rasplesane starije kadetkinje, juniorke i najatraktivnije – seniorke iz pristiglih timova. Bio je to pravi praznik za oči koji će svima zasigurno ostati u lijepom sjećanju – naglasila je Vedrana Radmanić, predsjednica Udruge Mažoretkinje Nedelišća. One su i ovog puta iznenadile publiku novom koreografijom koju su uvježbale tijekom dva pojačana treninga, a kao rekviziti su im poslužili kišobrani. U revijalnom programu, koji je potrajao puna dva sata, ukupno je nastupilo oko 350 plesačica i plesača, a organizaciju priredbe sufinancirala je Općina. Inače, uoči manifestacije održan je i prvi “Before“ party Mažoretkinja Nedelišća u Čile Clubu. Partijaneri su se dobro zabavili uz svirku Vizija banda, bogatu tombolu i zabavne igre. Kako doznajemo od Vedrane Radmanić, kadetkinje, juniorke i seniorke iz Nedelišća u svibnju putuju na Državno prvenstvo koje se održava u Novom Vinodolskom.

Izvor: Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje