Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Više od 350 velikih i malih mažoretkinja predstavilo sve svoje majstorije publici

Objavljeno:

- dana

PRAZNIK PLESA

Tradicionalni jednodnevni program “Mažoretkinje Nedelišća i gosti” bez problema je u nedjelju podigao razdraganu publiku na noge.

Naime, ispred prepunoga gledališta dvorane Nacionalnoga gimnastičkog centra ATON prodefilirali su raznobojni mažoret-timovi iz Međimurja i susjednih županija. Nedelišćanke svoje goste svaki put rotiraju, pa su se publici ovaj put uz domaćice predstavili timovi iz Krašića, Varaždina, Čakovca, Kotoribe, Murskog Središća, Svetog Martina na Muri i Štrigove. Dodatnu draž proljetnom prazniku plesa i dobro osmišljenom programu dali su članovi Plesnog studija Korak iz Čakovca te Ivan Beneš, spretni Varaždinac čiji se mažoret-štap okretao brže od avionskog propelera.

Bio je to pravi praznik za oči koji će svima zasigurno ostati u lijepom sjećanju

– Publici su se predstavile rasplesane starije kadetkinje, juniorke i najatraktivnije – seniorke iz pristiglih timova. Bio je to pravi praznik za oči koji će svima zasigurno ostati u lijepom sjećanju – naglasila je Vedrana Radmanić, predsjednica Udruge Mažoretkinje Nedelišća. One su i ovog puta iznenadile publiku novom koreografijom koju su uvježbale tijekom dva pojačana treninga, a kao rekviziti su im poslužili kišobrani. U revijalnom programu, koji je potrajao puna dva sata, ukupno je nastupilo oko 350 plesačica i plesača, a organizaciju priredbe sufinancirala je Općina. Inače, uoči manifestacije održan je i prvi “Before“ party Mažoretkinja Nedelišća u Čile Clubu. Partijaneri su se dobro zabavili uz svirku Vizija banda, bogatu tombolu i zabavne igre. Kako doznajemo od Vedrane Radmanić, kadetkinje, juniorke i seniorke iz Nedelišća u svibnju putuju na Državno prvenstvo koje se održava u Novom Vinodolskom.

Izvor: Foto:

Međimurje

Za ulaz na koncerte Porcijunkulova testirat će se brzim antigenskim testom od 25 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako bi svima pružili neometan ulazak na ovogodišnje koncerte Porcijunkulovog, svi će se posjetitelji moći testirati tzv. brzim antigenskim testom, ističu iz Grada Čakovca.

<<Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu<<

Cijena testiranja iznosi 25 kuna, a ono će se provoditi na sljedećim lokacijama:

Dom zdravlja Čakovec – testovi vrijede samo za ulazak na koncerte i vrijedi 48 sati:

Petak, 30.7., od 15 do 19 sati

Subota, 31.7., od 08 do 13 sati

Nedjelja 01.8., od 08 do 13 sati

Ponedjeljak 02.08., od 08 do 13 sati

Perivoj Zrinski – test vrijedi 48 sati

Svakim danom od 16 do 20 sati

Nastavite čitati

Međimurje

I Varaždin podržao inicijativu za obnovom i elektrifikacijom pruge od Kotoribe do Zagreba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I Grad Varaždin je podržao inicijativu za obnovom, modernizacijom i elektrifikacijom željezničke pruge na dionici od Kotoribe preko Čakovca i Varaždin do Zagreba. Varaždinskom gradonačelniku Nevenu Bosilju inicijativu su predstavili njezin pokretač Željko Pavlic, ujedno i predsjednik Međimurskog demokratskog saveza i Andreja Marić, saborska zastupnica koja će inicijativu predstaviti pred svojim kolegama u Zagrebu.

Pavlic je istaknuo da je glavni razlog pokretanja inicijative bilo stanje na terenu, odnosno svojevrsna prometne izoliranost sjevera Hrvatske prema Zagrebu, kao i činjenica da se od Kotoribe do Zagreba putuje više od tri i pol sata, a riječ je o udaljenost od 145 kilometara.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje