Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Više od 350 velikih i malih mažoretkinja predstavilo sve svoje majstorije publici

Objavljeno:

- dana

PRAZNIK PLESA

Tradicionalni jednodnevni program “Mažoretkinje Nedelišća i gosti” bez problema je u nedjelju podigao razdraganu publiku na noge.

Naime, ispred prepunoga gledališta dvorane Nacionalnoga gimnastičkog centra ATON prodefilirali su raznobojni mažoret-timovi iz Međimurja i susjednih županija. Nedelišćanke svoje goste svaki put rotiraju, pa su se publici ovaj put uz domaćice predstavili timovi iz Krašića, Varaždina, Čakovca, Kotoribe, Murskog Središća, Svetog Martina na Muri i Štrigove. Dodatnu draž proljetnom prazniku plesa i dobro osmišljenom programu dali su članovi Plesnog studija Korak iz Čakovca te Ivan Beneš, spretni Varaždinac čiji se mažoret-štap okretao brže od avionskog propelera.

Bio je to pravi praznik za oči koji će svima zasigurno ostati u lijepom sjećanju

– Publici su se predstavile rasplesane starije kadetkinje, juniorke i najatraktivnije – seniorke iz pristiglih timova. Bio je to pravi praznik za oči koji će svima zasigurno ostati u lijepom sjećanju – naglasila je Vedrana Radmanić, predsjednica Udruge Mažoretkinje Nedelišća. One su i ovog puta iznenadile publiku novom koreografijom koju su uvježbale tijekom dva pojačana treninga, a kao rekviziti su im poslužili kišobrani. U revijalnom programu, koji je potrajao puna dva sata, ukupno je nastupilo oko 350 plesačica i plesača, a organizaciju priredbe sufinancirala je Općina. Inače, uoči manifestacije održan je i prvi “Before“ party Mažoretkinja Nedelišća u Čile Clubu. Partijaneri su se dobro zabavili uz svirku Vizija banda, bogatu tombolu i zabavne igre. Kako doznajemo od Vedrane Radmanić, kadetkinje, juniorke i seniorke iz Nedelišća u svibnju putuju na Državno prvenstvo koje se održava u Novom Vinodolskom.

Izvor: Foto:

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje