Povežite se s nama

U fokusu

Vlado Sevšek, kandidat za gradonačelnika, pomogao Crvenom križu s više od 60.000 kuna

Objavljeno:

- dana

TO JE KAMPANJA

Vlado Sevšek, kandidat Lige za Varaždin za gradonačelnika, uputio je Varaždincima i Varaždinkama pismo u kojima ih poziva da izađu na izbore 21. svibnja i glasuju za gradonačelničku listu broj 7 te za listu grupe birača za Gradsko vijeće broj 11.

Za slanje pisama tijekom predizborne kampanje Vlado Sevšek, koji ujedno i čelnik udruge građana Liga za Varaždin, odlučio se  kako bi pomogao potrebitima.

Naime, u tijeku je obilježavanje Tjedna Crvenog križa (8. – 15. svibnja), tijekom kojeg se prodaju doplatne marke, a sav prihod namijenjen je promicanju humanitarnih djelatnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Tom iznimnom gestom, potrebitima je pomogao s više od 60.000 kuna.

– Sa zadovoljstvom sam iskoristio priliku da se osobnim porukama obratim građanima upravo tijekom Tjedna Crvenog križa, kako bih na najbplji mogući način pomogao najpotrebitijima – poručio je Sevšek.   

Pomaganje potrebitima – zadaća Lige za Varaždin

Upravo je humanitarni rad jedan od osnovnih ciljeva udruge građana Liga za Varaždin, koja okuplja radnike, poduzetnike, liječnike, odvjetnike, ali i sve one Varaždince koji se ne mire s trenutnom situacijom u gradu.

– Kao gradonačelnik Varaždina posebnu ću pažnju posvetiti najugroženijim skupinama građana, a za ostvarenje projekata kojima se to omogućava već imam razrađene cjelovite planove. Svi umirovljenici, studenti i nezaposleni imat će potpuno besplatni gradski prijevoz, obiteljima s troje i više djece isplaćivat će se novčana potpora od 1.000 kuna mjesečno do pete godine djetetove dobit, a svi umirovljenici s mirovinom manjom od 1.500 kuna imat će besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje. Svim će umirovljenicima biti isplaćivane uskrsnice i božićnice do 300 kuna. Na prvoj sjednici Gradskog vijeća snizit ćemo cijene vrtića na samo 250 do 500 kuna ovisno o primanjima obitelji – ističe Vlado Sevšek u pismu.

Napomenuo je da članovi Lige za Varaždin nisu političari i ne žive od politike.

– Ne borimo se za fotelje i osobne probitke, svi radimo i živimo od svoga rada. Naša je jedina misao stvoriti uvjete za bolji život svake Varaždinke i Varaždinca, pokrenuti gospodarske procese i stvarati nova radna mjesta. Zato smo odlučili izaći na lokalne izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće grada Varaždina i svoje znanje, iskustvo u vođenju velikih gospodarskih sustava, te energiju koju imamo uložiti u gospodarski uzlet Grada i stvaranje gradske uprave koja će biti istinski servis svim građanima i poduzetnicima. Nama su Varaždinci na kvadrat ispred politike! – poručuje Sevšek.

Besplatnim radom do novca za najugroženije

Dodaje da će njegovi zamjenici Dubravka Lekić i Davor Patafta te gradski vijećnici Lige za Varaždin raditi besplatno, čime će Gradu u mandatu uštedjeti 5 milijuna kuna.

– Taj ću novac preusmjeriti u proračunske stavke za socijalno najosjetljivije skupine Varaždinaca – najavio je kandidat za gradonačelnika Lige za Varaždin.

Jamči da će sav otpad koji se od 2005. godine neprimjereno i neodgovorno skladišti u Brezju, te ugrožava zdravlje i okoliš, zbrinuti u najkraćem roku, a na tom mjestu izgraditi najmanje dvije tvornice.

– Naši gospodarski projekti gradu će donijeti 3.000 novih radnih mjesta, povećanje prosječnih plaća za 40 posto, a smanjit ćemo i gradski prirez za 10 posto te spustiti cijene komunalnih naknada. U potpunosti ćemo obnoviti Dravsku šumu i pretvoriti je u park s vanjskim prostorom za tjelovježbu, a na danas zapuštenom izletištu izgraditi gradski Aqua park sa svim sadržajima čime će Varaždin postati prvi grad s takvim objektom u jugoistočnoj Europi – napomenuo je Sevšek i pozvao građane da 21. svibnja na izborima glasuju za gradonačelničku listu broj 7 te za listu grupe birača za Gradsko vijeće broj 11.

– Meni i kandidatima Lige za Varaždin Varaždinci su na kvadrat ispred politike! – poručio je.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Varaždin je europski grad stabala: “Ovo smo postigli kao tim”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Varaždin, hrvatski grad baroka, glazbe i cvijeća, od sada ponosno nosi i titulu – europski grad stabala 2024.! Varaždin se ovom nagradom pridružio elitnom društvu zelenih europskih metropola, što je veliko priznanje ovom gradu, a posebno gradskoj komunalnoj tvrtki Parkovi, koja brine o održavanju gradskog zelenila.

The European City of the Trees Award (ECTA) je nagrada koju European Arboricultural Council dodjeljuje od 2007. godine onim gradovima koji se sukladno pravilima arborističke struke, ističu po iznimnoj kvaliteti rada s urbanim stablima. Tako se Varaždin našao u društvu Beča, Antwerpena, Amsterdama, Praga, Krakova, Tallina, Merana, Apeldorna, Trnave, Winterthura i Frankfurta na Majni.

Priznanje

Iako će sama nagrada biti uručena u lipnju na godišnjoj skupštini European Arboricultural Council, ovih je dana na adresu varaždinskog gradonačelnika Nevena Bosilja stigla službena potvrda o dodjeli nagrade.

Tim povodom u petak, 26. travnja održana je konferencija za medije u jednom od najmlađih varaždinskih parkova, Parku mladih, kako bi se poslala simbolična poruka da sve što danas činimo u namjeri očuvanja zelene gradske panorame, ostavljamo u nasljeđe budućim generacijama.

– Ovu nagradu ostavljamo u zalog današnjoj djeci, da ih podsjeća kako nikad ne smiju odustati od brige za zeleni okoliš i za stabla jer ona su nam ključan saveznik u borbi protiv klimatskih promjena i onečišćenja istaknula je direktorica Parkova Jelena Sekelj i zahvalila svim zaposlenicima Parkova na angažmanu.

– Ovu nagradu postigli smo zajedno kao tim. Zahvaljujem gradskoj upravi na dijeljenju zajedničke vizije o održivom upravljanju gradskim stablima i zelenom i zdravom gradu, te na njihovoj volji za suradnjom. Zahvaljujem na suradnji i našim cijenjenim partnerima – komunalnim i privatnim poduzećima, fakultetima, institutima, javnim i obrazovnim ustanovama te pojedincima s kojima surađujemo u radu sa stablima. Hvala i našim sugrađanima koji nas podržavaju, kao i onima čije nas konstruktivne kritike potiču da budemo još bolji. Zajedno možemo učiniti puno za naš grad. Ponosimo se što smo Europski grad stabala jer je to potvrda naše stručnosti te predanosti održivosti i stvaranju grada ugodnog za život – dodaje Sekelj.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj čestitao je direktorici i svim djelatnicima gradske tvrtke Parkovi na ovom značajnom priznanju koje je još jedan dokaz koliko Varaždin djeluje po pitanju zelenila.

Zahvala

– Prošle je godine ovo priznanje dobio Antwerpen u Belgiji, a ove godine Varaždin. U užoj konkurenciji s nama je bio Zadar. Svečano uručenje bit će u lipnju. Nagrada potvrđuje zelenu agendu koju provodi Gradska uprava zajedno s Parkovima. Zahvaljujem vrijednim djelatnicima Parkova koji svaki dan uređuju naš grad i brinu o urbanom zelenilu. Ovih dana završili smo i nove drvorede, u Ulici Tina Ujevića, na Dravskoj poljani, zatim pored autobusnog kolodvora, u jesen kreće sadnja tisuću stabala iz projekta Varaždin pod krošnjama i možemo reći da je grad Varaždin zaista predvodnik i s razlogom je dobio ovu značajnu europsku titulu – rekao je gradonačelnik.

Podsjetio je na povijesnu činjenicu kako je Varaždin imao zaposlenog gradskog vrtlara tri godine prije Beča, a tridesetak godina prije Zagreba.

– To je kontinuirani rad, nasljeđe koje smo naslijedili od prijašnjih generacija, a projekte koje sada radimo, radimo za buduće generacije. Sve to doprinosi tituli koju Varaždin osvaja u posljednje tri godine – grada s najvišom kvalitetom života u Hrvatskoj – zaključio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Stiglo je prvih šest borbenih aviona Rafale, čuvat će i varaždinsko nebo te grmjeti na aeromitingu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Hrvatsku je danas sletjelo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale.

Nove zaštitnike hrvatskog zračnog prostora iz Bordeauxa su u Zagreb preletjeli piloti Hrvatske vojske, koji su prošli obuku u Francuskoj. 

Na svečanosti prihvata prve skupine višenamjenskih borbenih aviona Rafale u sastav Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni Pukovnik Marko Živković je, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade ministra obrane Anušića, ministra gospodarstva Habijana, i druge dužnosnike, bio župan Anđelko Stričak. 

– Upravo je nabava Rafala odluka koju bih posebno istaknuo tijekom obnašanja dužnosti zastupnika Hrvatskoga sabora u protekla tri mandata. Naime, Odlukom Vlade RH sam u srpnju 2019. godine bio imenovan u Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona. Da je njihova nabava bila neophodna, najbolje nam govore geopolitičke krize diljem svijeta. Vjerujem da svi uviđamo da moramo brinuti o sigurnosti, a isto tako vjerujem da svi uviđamo blagodati svih euroatlanskih asocijacija čiji smo članovi. Osim što Hrvatska vojska zadržava sposobnost zaštite zračnog prostora, nabavom borbenih aviona Rafale dodatno jača status među saveznicima – istaknuo je župan Stričak.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje