Povežite se s nama

U fokusu

Vlašić stjeran u kut priznao: Moj račun je blokiran, protiv mene je pokrenuto više ovrha

Objavljeno:

- dana

OKRIVIO SVOJU SUPRUGU

Direktor Varkoma Vlado Vlašić je bio pod ovrhom jer devet mjeseci nije platio račune za odvoz i zbrinjavanje otpada. Riječ je o dugu od 590 kuna.

Iznio je to sam Vlašić na hitno sazvanoj konferenciji za novinare u sjedištu Varkoma nakon što smo objavili rješenje Općinskog suda u Varaždinu koje potvrđuje da je protiv njega bila pokrenuta ovrha. Nakon toga je varaždinski SDP zatražio da podnese ostavku zbog neplaćanja računa za otpad, a varaždinski HDZ zbog poništenih natječaja za gradnju pročistača i kanalizacije te štete od pola milijuna kuna.

– Iako ovdje govorim kao direktor Varkoma, moram reći da smatram da je očito da sve ovo objavljeno ima politički kontekst i da je kampanja počela. Vidljivo je da je počelo žestoko i da se ide na ljude. O ovrhama se piše već u nastavcima – rekao je Vlašić.

<< Ima plaću 16.000 kuna, a ne plaća račune: ovo je tekst o ovrsi Vlašića zbog kojeg su političari na nogama

U rujnu je, podsjećamo, rekao da „možda nije platio pokoji račun“, ali da nije pod ovrhom.

<< Habijan: Prvo treba smijeniti cijeli Nadzorni odbor Varkoma, a onda i direktora Vlašića!

<< SDP traži smjenu ili ostavku direktora Varkoma Vlade Vlašića jer je pod ovhom zbog neplaćanja računa

– Ne lažem! Vidljivo je da ovrha nije dostavljena i da nisam tad lagao. Po prvoj informaciji, naravno da sam ženu pozvao na red i možete misliti kako sam prošao, jer ona je ta koja vodi o tome računa. Sljedeći dan smo platili račun, jer se ispostavilo da računi nisu plaćeni. Tek nakon toga je došla obavijest od odvjetničkog društva, neki obračun i to. Smatrajući da je to prvi dokument za ovrhu, ja sam prigovorio da mi ovo što sam platio ne može biti predmet ovrhe – rekao je Vlašić pokušavajući za neplaćene račune okriviti svoju suprugu, a za „napade“ političke suparnike.

<< Vlašić: Nisam pod ovrhom, možda nisam platio pokoji račun za smeće

Ustvrdio je da je tek tada saznao da je ovrha bila pokrenuta u svibnju ove godine.

– Nisam jedini od Varaždinaca koji je dužan i ispričavam se svima onima koji smatraju da je normalno da ja svoje obveze uredno rješavam. Ispričavam se svima zbog nesmotrenosti, u neznanju je protiv mene pokrenuti ovršni postupak. Nije u redu i nije mi se trebalo dogoditi – rekao je Vlašić.

Međutim, direktora Varkoma smo pitali je li Čistoća jedina tvrtka koja je protiv njega pokrenula ovršni postupak. – Što se tiče gradskih usluga, to je jedina ovrha. Za ostale nemam saznanja, možda vi znate više – odgovorio je.

Možda još neki račun nije platio ili sve druge obveze plaća na vrijeme?, zanimalo nas je.

– Ne, bilo je i tog karaktera pretplate koje smo imali, i tu je bilo problema, ali ćemo to ili jesmo riješili – naveo je.

Znači li to da je protiv njega pokrenuto još ovršnih postupaka?

– Da, u tijeku – kratko je naveo, pri čemu je rekao da ne zna o kolikom broju ovrha je riječ.

<< Direktor Varkoma pod ovrhom jer ne plaća račune za odvoz smeća?!

Pitali smo ga funkcionira li njegov bankovni račun uredno ili je zbog ovrha možda pod blokadom? Bilo je to pitanje na kojem je čelni čovjek Varkoma potvrdio da ima problema s plaćanjem različitih računa.

– Ne, ne funkcionira normalno i pod blokadom je – priznao je direktor Varkoma, koji je potom potvrdio da upravo zbog ovrha ima otvoren zaštićeni račun.

Kako to da s plaćom od 16.000 kuna, koliko prima od 2013. kada je postao direktor Varkoma, ne uspijeva podmirivati sve račune te da ima otvoreni zaštićeni račun?  

– Rješavam, rješavam. Eto, s takvom plaćom rješavam obveze koje imam prema ovrsi – rekao je i naveo da očekuje da bi tijekom iduće godine mogao otplatiti sve dugove po ovrhama.

Na pitanje hoće li podnijeti ostavku, što su zatražili gradski SDP i HDZ, Vlašić je rekao da nema komentara.

– Poznato je kako je izabran direktor Varkoma, a tako će i otići – poručio je Vlašić.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Habijan o radu na izborni dan: Neradni je dan, a oni koji žele radnike na poslu moraju platiti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već neko vrijeme traju polemike o tome je li dan izbora neradni dan ili poslodavci mogu radnicima naložiti da dođu na posao.

Danas smo pisali o slučaju gdje je poslodavac, odnosno tvrtka iz Ludbrega, svojim radnicima naložila da 17. travnja dođu na posao.

Dan izbora je neradni dan? Očito ne i za radnike jedne poznate ludbreške tvrtke

O toj temi danas se oglasio i ministar gospodarstva Damir Habijan.

Izborni dan je neradni te su poslodavci obvezni osigurati radnicima ostvarivanje njihova biračkog prava, a oni koji na izborni dan 17. travnja budu radili imaju pravo na povećanu plaću za taj dan, izjavio je Damir Habijan.

Habijan naglašava da zakon propisuje da je to neradni dan, a i Državno izborno povjerenstvo je reklo da su poslodavci obvezni radnicima osigurati ostvarivanje njihova biračkog prava.

Dodaje i da zakon propisuje kako radnici koji rade u dane blagdana i neradne dane imaju pravo na povećanu plaću.

Svima treba osigurati izlazak na izbore, a onima koji rade uvećati plaću za taj dan, rekao je Habijan.

Nastavite čitati

U fokusu

Ovo su imena ljudi na HDZ-ovoj listi u našoj izbornoj jedinici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon sastanka stranačkih tijela, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković predstavio je izborni program “Za sve izazove” kao i izborne liste.

-S nama na liste idu dosadašnji partneri – HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir. Naša ključna poruka bila je politička stabilnost, koju smo zadržali i održali. Rezultat je to politike desnog centra, liberalnih stranaka, demokršćanskih stranaka i manjinskih stranaka. Sastavit ćemo Vladu, bit ćemo relativni pobjednici – rekao je Plenković.

Nositelji HDZ-ovih lista bit će: Andrej Plenković (prva izborna jedinica), Gordan Jandroković (druga), Anđelko Stričak (treća), Ivan Anušić (četvrta), Marin Piletić (peta), Davor Božinović (šesta), Tomo Medved (sedma), Oleg Butković (osma), Ivan Malenica (deveta), Branko Bačić (deseta), dok će listu za dijasporu (11 izborna jedinica) nositi državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas.

Lista u III. izbornoj jedinici izgleda ovako:

1. Anđelko Stričak

2. Zoran Gregurović

3. Ljubomir Kolarek

4. HNS (Predrag Štromar)

5. Damir Habijan

6. Žarko Tušek

7. Sanja Borovec

8. Dražen Srpak

9. Ljubica Jembrih

10. Siniša Jenkač

11. HNS (Robert Šplajt)

12. Gordana Ramušćak

13. Zdravko Tušek

14. Goran Kaniški

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje