Povežite se s nama

Zabava & Stil

Voliš glumiti, plesati i pjevati? Prijavi se za audiciju za poznati broadwayski mjuzikl!

Objavljeno:

- dana

10. rujna

U Areni Varaždin 16. listopada bit će izveden glazbeno scenski spektakl, raskošni biblijskopovijesni mjuzikl Josip i kričave boje njegovih snova. Riječ je o jednom od najpoznatijih mjuzikala svih vremena, za koji je glazbu napisao jedan od najuglednijih skladatelja ovog
žanra, Andrew Lloyd Webber a tekst Tim Rice, poznat po scenariju za Disneyev animirani film Kralj lavova.

U ovom mjuziklu možeš sudjelovati i ti! Naime, u ponedjeljak, 10. rujna, u 17 sati u varaždinskoj Gradskoj sportskoj dvorani bit će održana audicija za ovaj poznati broadwayski mjuzikl. Svi zainteresirani, više informacija na mogu naći na www.cornestonearts.hr ili preko e-maila: [email protected].

Mjuzikl Josip i kričave boje njegovih snova koji će međunarodno kazalište CornestoeArts Hrvatska, izvesti će u varaždinskoj Areni 16. listopada.

Ovaj je mjuzikl na Broadwayu do danas izveden više od 1000 puta. Josip i kričave boje biblijska je priča ispričana na vrlo neobičan način – kričavim bojama šarenih glazbenih stilova. Priča je to o mladiću po imenu Josip koji je živio u Kanaanskoj zemlji, bio je 11. sin i miljenik svog oca Jakova pa su ga zbog toga njegova braća prezirala, te su ga na kraju prodali u ropstvo. Redatelj mjuzikla je Richard Montez, utemeljitelj i direktor menunarodnog kazališta CornerstoneArts. Glumom se profesionalno bavio 15 godina, a između ostaloga bio je pjevač, plesač i koreograf u Disneylandu. Producirao je i režirao drame i mjuzikle u 67 zemalja svijeta. Međunarodno kazalište CornerstoneArts specifično je po tome što se u gradovima u kojima sem postavljaju predstave angažiraju domaće glumačke snage, ali i ljudi koji nisu nikad imali vezenns kazalištem, kako bi i neafirmirani glumci dobili priliku sudjelovati u jednom takvombvelikom projektu. Tako će i za mjuzikl Josip i kričave boje njegovih snova koji će biti postavljen u Varaždinu biti angažirani domaći glumci, sa ili bez iskustva, koji će biti odabrani na posebnoj audiciji. Mjuzikl Josip i kričave boje već je nekoliko puta gostovao u Hrvatskoj i svugdje su dvorane bile rasprodane, a interes za mjuzikl pokazale su sve dobne skupine. 16. listopada u Areni Varaždin mjuzikl Josip i kričave boje njegovih snova bit će izveden u 3 termina, od kojih će 2 termina (jedan prijepodne i jedan poslijepodne) biti rezervirana za učenike osnovnih i srednjih škola iz sjeverozapadne Hrvatske. Ulaznica će koštati 25 kuna.

Izvor:
Foto: arena-varazdin.hr

Zabava & Stil

Legendarni Partibrejkersi nakon deset godina stižu u Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon više od deset godina Partibrejkersi ponovno u Varaždinu.

U subotu, 5. listopada, na Scenu Rogoz stiže legendarni bend iz Beograda – Partibrejkers.

Rock skupina osnovana 1982. godine tako će nakon više od deset godina ponovno zasvirati u Varaždinu u intimnom izdanju kluba Rogoz u varaždinskom kazalištu.

Početak koncerta predviđen je u 22 sata, broj ulaznica je ograničen, a dostupne su na blagajni Kazališta ili putem online prodaje.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Koncert Zvonka Bogdana u varaždinskoj Areni gotovo je rasprodan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Koliko se varaždinski kraj zaželio tamburaške i starogradske glazbe, najbolje pokazuje činjenica kako je najavljeni koncert Zvonka Bogdana 19. listopada u Areni Varaždin – gotovo rasprodan.

Ulaznica za parter dvorane više nema, ostala je tek pokoja ulaznica za tribinu. Stoga je više nego očito kakvu dobrodošlicu Varaždin sprema istinskoj legendi vojvođanske pjesme te majstoru mađarskih i rumunjskih romansi.

No, koliko je Zvonko Bogdan čuven po svojim pjesmama, toliko je dobro poznat i po strašću i posvećenošću kojima njeguje i čuva vojvođansku baštinu. Iz te ideje, prije više od desetljeća, otvorena je i Vinarija Zvonko Bogdan, a upravo iz nje, u Arenu Varaždin će stići najkvalitetnija vina, dostojna slavne vinarske povijesti vojvođanskog kraja, koje će posjetitelji ekskluzivno moći kupiti tijekom, ali i nakon koncerta.

Kako je i najavljeno, posjetitelji će, uz Zvonka Bogdana i četrnaest vojvođanskih tamburaša, uživati u starogradskim pjesmama, mađarskim i rumunjskim romansama, sevdalinkama, kao i antologijskim melodija pjesama poput ‘Govori se da me varaš’, ‘Kraj jezera’, ‘Osam tamburaša’, ‘Fijaker stari’, ‘Prošle su mnoge ljubavi’, ‘Život teče u laganom ritmu’, ‘Tko te ima taj te nema’, ‘Šta li radi moja ljubav’, ‘U tom Somboru’, ‘Ej salaši na sjeveru Bačke’, ‘Već odavno spremam svog mrkova’ i mnogim drugima…

Na koncertu će nastupiti i plesači iz Subotice i Tavankuta, a preostale ulaznice za večer koja će ostati kao uspomena na jedno vrijeme koje se ponoviti neće, na ravnicu prepunu salaša, konja, fijakera, tambura i pjesama – dostupne su putem sustava Eventim te na benzinskim crpkama Petrol.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje