Povežite se s nama

Crna kronika

Vozač (32) na južnoj obilaznici Čakovca pijan izazvao nesreću

Objavljeno:

- dana

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom, javila je PU međimurska.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su neprilagođena i nepropisna brzina.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača.

Najveća koncentracija u količini od 1,86 g/kg utvrđena je kod 32-godišnjeg vozača s područja Općine Sveta Marija, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 21. studenoga 2021. godine oko 2 sati na raskrižju s kružnim tokom prometa državne ceste broj 3 (južna obilaznica Grada Čakovca) i gradske ceste Čakovec-Ivanovec.

Naime, 32-godišnji vozač osobnog automobila austrijskih nacionalnih oznaka upravljajući pod utjecajem alkohola i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, dolaskom do raskrižja s kružnim tokom prometa, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i vidljivosti ceste (noć, magla).

Zbog toga je ulaskom u raskrižje udario u cestovni rubni kamen, a u nastavku kretanja je vozilom sišao na travnatu površinu koja se nalazi u sredini raskrižja gdje je udario u ploču za označavanje prometnog otoka. Nakon udara vozilom se ponovno vratio na kolnik te je potom sišao s kolnika na zemljanu površinu.

Protiv 32-godišnjeg vozača pokrenut je prekršajni postupak.

Crna kronika

Maloljetnik javio policiji da ozlijeđeni pješak krvari nakon naleta automobila, dojava je bila lažna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Temeljem zaprimljene obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije provedeno je kriminalističko istraživanje nad mlađim maloljetnikom s područja Međimurske županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela lažne uzbune.

Naime, osumnjičeni je u utorak, 24. siječnja ove godine u 19:41 sati putem mobilnog telefona obavijestio hitnu medicinsku pomoć da je na cesti kod Gornjeg Hrašćana, u smjeru Paraga, došlo do naleta osobnog automobila na pješaka, koji krvari uslijed zadobivene ozljede noge. Takva dojava iziskivala je žurno djelovanje hitne medicinske pomoći i policije koji su odmah upućeni na mjesto događaja, ali je provedenim postupanjem utvrđeno da se radi o lažnoj  dojavi.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni mlađi maloljetnik počinio opisano kazneno djelo lažne uzbune te će se prama njemu podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ispitan je 23-godišnjak koji je prijetio da će nauditi djelatnicama zavoda za socijalni rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 26. siječnja 2023. godine provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (2000.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak 25. siječnja 2023. na ulici u mjestu kraj Čakovca prišao zaustavljenom osobnom automobilu u kojem su bile četiri zaposlenice zavoda za socijalni rad i zaprijetio im da će im nauditi – navodi DORH.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti, kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila osumnjičeniku istražni zatvor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje