U nedjelju, 18. kolovoza, u 23:45 sata u Pribislavcu, Ulici dr. Ante Starčevića, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru prometa zaustavili su 42-godišnjeg vozača „Renault Megana“, čakovečkih registarskih oznaka.

Prilikom nadzora vozač je odbio dati na uvid vozačku dozvolu i podvrći se alkotestiranju. Nakon što mu je priopćeno da je uhićen odbio je zakonite naredbe policijskih službenika te je uz uporabu sredstava prisile priveden u policijsku postaju. Ujedno, tijekom postupanja 42-godišnjak je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je upravljao osobnim automobilom za vrijeme pravomoćno izrečenih zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije.

U žurnom postupku 42-godišnjak je uz optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, doveden dežurnoj sutkinji Općinskog suda u Čakovcu (Prekršajni odjel), gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 15 dana te je potom predan u zatvor u Varaždinu.

Komentari

Komentara