Povežite se s nama

Crna kronika

Vozačica (19) kombija izazvala prometnu nesreću na raskrižju oduzevši prednost

Foto: PU međimurska

Objavljeno:

- dana

Jučer, 4. ožujka, nešto prije 19 sati na raskrižju državne ceste broj 20 i gradske ceste koja povezuje Ivanovec i Štefanec, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena 19-godišnja “mlada vozačica” teretnog kombiniranog vozila.

U trenutku nesreće 19-godišnjakinja upravljala je teretnim kombiniranim vozilom, čakovečkih registarskih oznaka, gradskom prometnicom iz smjera Ivanovca prema Štefancu. Dolaskom do raskrižja s državnom cestom broj 20, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušla je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da nije propustila sva vozila koja se kreću tom prometnicom.

Uslijed opisane situacije u prednji bočni dio njenog vozila udario je prednjim dijelom osobni automobil, slovenskih registarskih oznaka, kojim je državnom cestom upravljao 61-godišnji vozač. Nakon sudara došlo je do rotacije oba vozila te njihovog izlijetanja izvan kolnika na poljoprivrednu površinu, javila je međimurska policija.

Ozlijeđena 19-godišnja vozačica vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u čakovečku bolnicu, gdje joj je pružena liječnička pomoć, dok će se težina ozljeda okvalificirati naknadno.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 19-godišnja vozačica kaznit će se izricanjem novčane kazne.

Crna kronika

Mladi vozač zbog alkohola u Zebanec Selu odvezao auto u jarak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod tri sudionika, javila je međimurska policija.

Najveća koncentracija od 1,57 g/kg utvrđena je kod 21-godišnjeg „mladog vozača“ osobnog automobila koji je u nedjelju, 26. svibnja, oko 1 sat poslije ponoći u Zebanec Selu, skrivio prometnu nesreću.

U trenutku nesreće 21-godišnji „mladi vozač“ upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,57 g/kg. Pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć) te atmosferskim prilikama (kiša). Izlaskom iz zavoja izgubio nadzor nad upravljanjem te vozilom izletio izvan kolnika u cestovni jarak, gdje je prednjim i bočnim dijelom automobila udario u kosinu cestovnog jarka, a potom se uslijed siline udara automobil vratio na kolnik.

Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.

Provjerom putem evidencija registracije vozila i prometnih isprava utvrđeno je kako je automobilu kojim je upravljao 21-godišnjak, početkom prošle godine istekao rok važenja prometne dozvole.

Nastavite čitati

Crna kronika

Već bio bez vozačke: vozač teretnog vozila u centru Varaždina napuhao 2.21 promila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 25. svibnja, oko 1 sat, na Kapucinskom trgu u Varaždinu, policijski su službenici zaustavili teretno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.21 promila upravljao 37-godišnjak.

Također je utvrđeno da mu je rješenjem Policijske uprave varaždinske ukinuta vozačka dozvola, zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, javila je PU varaždinska.

Isti je priveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje