Povežite se s nama

Crna kronika

Vozaču (43) se sudi da je iz nehaja skrivio nesreću u Turčinu u kojoj je poginulo dvoje mladih ljudi

Objavljeno:

- dana

Ja sam se zaustavio i primaknuo do ruba ceste kako bih propustio prolazak drugih vozila. Kad sam provjerio da nema nikog, krenuo sam u raskrižje i potom sam s lijeve strane ugledao motore kod semafora. Uočio sam njihova svjetla i procijenio da su na dovoljnoj udaljenosti od mene. Iza znaka STOP bilo je raslinje i nisam mogao vidjeti prometni znak koji je bio uvučen prema sporednoj cesti kojom sam se kretao. Prije ulaska u raskrižje ni slijeva ni zdesna nije bilo vozila te sam motoriste ugledao tek u trenutku kad se prednji kraj auta nalazio na kraju prve prometne trake – rekao je u svoju obranu Varaždinac Marijo Š. (43), optužen da je iz nehaja skrivio prometnu nesreću u kojoj su živote, vozeći se na motociklu, izgubili 25-godišnjaci Hrvoje H. i Mateja S.

Riječ je o stravičnoj prometnoj nesreći od 14. kolovoza 2022. u 15.45 sati u mjestu Turčin, kad je Marijo Š. upravljao Škodom po sporednoj Nazorovoj cesti u smjeru raskrižja sa Zagrebačkom.

Iako je prometnim znakom STOP bio upozoren da ulazi na cestu s prednošću prolaska te da se mora zaustaviti, on je, tvrdi tužiteljstvo, olako smatrao da svojom vožnjom neće ugroziti ostale sudionike u prometu. Jer, iako je na dovoljnoj udaljenosti vidio skupinu motocikala, među kojima je Hrvoje H. bio na svome, u raskrižju je zbog osumnjičenikova propusta došlo do naleta prednjeg dijela motocikla na njegov auto. Nesretni motociklist je zadobio višestruke prijelome i ozljedu glave te im je podlegao na mjestu nesreće dok je njegova djevojka, suputnica Mateja S., u teškom stanju prevezena u varaždinsku bolnicu – njezin se život ugasio nakon dva dana unatoč liječničkim naporima.

Izvor: Jutarnji

Crna kronika

Muškarac (56) koji je pred Novu godinu bacio bombu na partnericu i ozlijedio ju zaradio optužnicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. ožujka 2024., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 56 godina zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja ubojstva iz Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz istog zakona.

>> Pijan bacio bombu u dvorištu obiteljske kuće i pokušao ubiti izvanbračnu suprugu

– Okrivljenog 56-godišnjaka optužnicom se tereti da je 29. prosinca 2023., na dvorištu obiteljske kuće u mjestu Sveti Križ, u kojoj je živio s 53-godišnjakinjom, u alkoholiziranom stanju aktivirao ručnu bombu koju je neovlašteno posjedovao i bacio ju na stepenište ispred ulaza u kuću gdje je tada bila 53-godišnjakinja pa je bomba eksplodirala i ozlijedila ju. Okrivljenog 56-godišnjaka tereti se i da je neovlašteno posjedovao još jednu ručnu bombu – objavio je DORH.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva i produljilo mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Čengić zbog ubojstva u Vulariji osuđen na zatvorsku kaznu od 4 godine i 10 mjeseci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi Željko Čengić (65) proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela ubojstva u prekoračenju nužne obrane i teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz te osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i 10 mjeseci.

On je proglašen krivim da je 2. svibnja 2020. godine u mjestu Vularija, u cilju odbijanja izravno predstojećeg napada na Ratimira Benčića (67) i sebe, od Martina Pilića (27) koji je izlazio iz vozila s prepravljenim signalnim pištoljem, ispalio u njega najmanje šest hitaca iz malokalibarskog pištolja.

Pritom je s četiri hica pogodio Pilića u glavu i nanio mu teške ozljede od kojih je preminuo 23. svibnja 2020. godine, a jednim hicem nehotično pogodio Benčića u desnu nadlakticu i nanio mu teške ozljede.

– Državno odvjetništvo tereti optuženika da je počinio kazneno djelo ubojstva na štetu 28-godišnjaka jer smatra da nije postojao nikakav napad žrtve i da optuženik stoga nije bio u stanju nužne obrane te da je prvostupanjski sud pogrešno i neosnovano izmijenio optužnicu. U žalbi je predloženo da se pobijana presuda ukine i predmet vrati prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje – stoji na stranicama Državnog odvjetništva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje