Povežite se s nama

Međimurje

Dva najveća stolnoteniska događaja u Međimurju

Objavljeno:

- dana

Doznajemo

Life Class terme Sveti Martin bit će domaćini dvaju najvećih stolnoteniskih događaja u Međimurju.

Najprije će se od 3. do 5. ožujka u sportskoj dvorani Life Class termi Sveti Martin održati Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za seniore i seniorke, i to pojedinačno i u parovima. Ovaj iznimni sportski događaj okupit će u Međimurju sve najbolje seniore i seniorke ovog sporta. Bit će to prilika da se u tri dana vidi mnogo vrhunskih stolnoteniskih mečeva, pojedinačno i u parovima. Ljubitelji stolnog tenisa u Međimurju imat će tako priliku provesti vrhunski vikend u termama Sveti Marin, tijekom kojeg će moći vidjeti brojne zanimljive mečeve. Brojni mladi igrači koji treniraju u Međimurju moći će tako uživo vidjeti vrhunske domaće igrače.

Reprezentacija

Dva dana potom Sveti Martin na Muri će biti domaćin posljednjem kvalifikacijskom susretu stolnoteniske reprezentacije Hrvatske i Izraela za odlazak na Europsko prvenstvo.
Hrvatska reprezentacija već je osigurala odlazak na Europsko prvenstvo te će susret u Svetome Martinu na Muri biti i prilika da se i službeno proslavi odlazak na najveći stolnoteniski europski događaj ove sezone. Za hrvatsku reprezentaciju nastupit će Filip Čipin, Luka Fučec, Miho Simović, Tomislav Pucar i Frane Tomislav Kojić pod vodstvom trenera reprezentacije Nevena Karkovića. Isto tako treba naglasiti da će u sportskoj dvorani Life Class termi Sveti Martin nastupiti i Tomislav Pucar, koji je nedavno osvojio U21 pojedinačno Prvenstvo Europe. Tako će to biti prilika za sve mlade stolnotenisače, ali i sve ljubitelje ovog sporta da uživo vide i pozdrave mladoga hrvatskog prvaka Europe. Program susreta reprezentacija Hrvatske i Izraela počinje u 17 sati.

Organizatori

Ove dvije vrhunske manifestacije u LifeClass termama Sveti Martin došle su kao plod suradnje STK Starr i Uprave termi. Međutim, program za gledatelje tu nije zatvoren, jer je u planu još nekoliko popratnih događanja, a isto tako bit će to prilika i za pokretanje inicijative za osnivanje stolnoteniskoga kluba u Svetome Martinu na Muri koji bi nastavio sa započetim aktivnostima na ovom području.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Potpisivanje ugovora s Međimurskom županijom: „Prijateljima životinja“ 200.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je u ponedjeljak, 25. siječnja, Ugovor vrijedan 200.000 kuna s udrugom „Prijatelji životinja“, koja djeluje od 2004. godine s ciljem promicanja zaštite životinja te zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih životinja na području Međimurske županije.

Predsjednica Zaštitarsko-ekološke udruge „Prijatelji životinja i prirode“ Aleksandra Hampamer objasnila je da je riječ o najvećem skloništu za napuštene životinje u Hrvatskoj te na površini od 15.000 četvornih metara svakodnevno skrbe o 300 napuštenih pasa osiguravajući im smještaj do udomljenja, veterinarsku skrb, hranu, cijepljenje, sterilizaciju i udomljavanje.

Kroz godinu organiziraju 30-ak radnih volonterskih akcija s ciljem podizanja svijesti zajednice o odgovornom odnosu prema životinjama i udomljavanju napuštenih pasa.

Ove godine sklonište za napuštene životinje obilježava 20 godina rada, a Međimurska županija već četvrtu godinu zaredom u svom proračunu osigurava financijska sredstva za projekt prihvata, skrbi i udomljavanja napuštenih životinja, čime je prva županija u Hrvatskoj koja kontinuirano financira sklonište, iako joj to nije zakonska obveza, već je to obveza jedinica lokalne samouprave.

– Sklonište se iz godine u godinu širi te vjerujemo da će ova sredstva iskoristiti u dobre svrhe, kako bi dodatno poboljšali skrb o napuštenim životinjama – kazao je župan Posavec, podsjetivši da s Udrugom „Prijatelji životinja“ sudjeluju u dva projekta: „S.N.A.G.A. života“ te „Anima mundi“.

Nastavite čitati

Međimurje

Koronavirus: u Međimurju evidentirano pet novih slučajeva zaraze, a preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata testiranjima PCR metodom, brzim antigenskim testovima, kliničkim slikama i informacijama o pozitivnim slučajevima iz drugih županija, evidentirano je 5 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19, priopćio je 25. siječnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavile su se 34 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 272.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36.845 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 54 pacijenta pozitivna na COVID-19. U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, a otpuštena su također 4 pacijenta.

Na invazivnoj respiraciji se nalazi 1 COVID pozitivan pacijent. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 75 godina s dodatnim pridruženim bolestima.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-a 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi [email protected]

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835.

Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati