Povežite se s nama

Međimurje

Dva najveća stolnoteniska događaja u Međimurju

Objavljeno:

- dana

Doznajemo

Life Class terme Sveti Martin bit će domaćini dvaju najvećih stolnoteniskih događaja u Međimurju.

Najprije će se od 3. do 5. ožujka u sportskoj dvorani Life Class termi Sveti Martin održati Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za seniore i seniorke, i to pojedinačno i u parovima. Ovaj iznimni sportski događaj okupit će u Međimurju sve najbolje seniore i seniorke ovog sporta. Bit će to prilika da se u tri dana vidi mnogo vrhunskih stolnoteniskih mečeva, pojedinačno i u parovima. Ljubitelji stolnog tenisa u Međimurju imat će tako priliku provesti vrhunski vikend u termama Sveti Marin, tijekom kojeg će moći vidjeti brojne zanimljive mečeve. Brojni mladi igrači koji treniraju u Međimurju moći će tako uživo vidjeti vrhunske domaće igrače.

Reprezentacija

Dva dana potom Sveti Martin na Muri će biti domaćin posljednjem kvalifikacijskom susretu stolnoteniske reprezentacije Hrvatske i Izraela za odlazak na Europsko prvenstvo.
Hrvatska reprezentacija već je osigurala odlazak na Europsko prvenstvo te će susret u Svetome Martinu na Muri biti i prilika da se i službeno proslavi odlazak na najveći stolnoteniski europski događaj ove sezone. Za hrvatsku reprezentaciju nastupit će Filip Čipin, Luka Fučec, Miho Simović, Tomislav Pucar i Frane Tomislav Kojić pod vodstvom trenera reprezentacije Nevena Karkovića. Isto tako treba naglasiti da će u sportskoj dvorani Life Class termi Sveti Martin nastupiti i Tomislav Pucar, koji je nedavno osvojio U21 pojedinačno Prvenstvo Europe. Tako će to biti prilika za sve mlade stolnotenisače, ali i sve ljubitelje ovog sporta da uživo vide i pozdrave mladoga hrvatskog prvaka Europe. Program susreta reprezentacija Hrvatske i Izraela počinje u 17 sati.

Organizatori

Ove dvije vrhunske manifestacije u LifeClass termama Sveti Martin došle su kao plod suradnje STK Starr i Uprave termi. Međutim, program za gledatelje tu nije zatvoren, jer je u planu još nekoliko popratnih događanja, a isto tako bit će to prilika i za pokretanje inicijative za osnivanje stolnoteniskoga kluba u Svetome Martinu na Muri koji bi nastavio sa započetim aktivnostima na ovom području.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Predstavnici WWF-a iz Europe, Australije i Amerike posjetili rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predstavnici Svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF iz Europe, Australije i Sjedinjenih Američkih Država posjetili su Europsku Amazonu. Upoznati s pričom o petodržavnom rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav, jedne od inicijativa WWF-a koju je prije godinu dana prepoznao i UNESCO, direktori komunikacija iz 22 ureda WWF-a prošetali su uz ušće Mure u Dravu.

Tom su prilikom saznali brojne priče o utjecaju tih rijeka na ljude koji u njihovoj blizini žive, kao i o pticama koje se ovdje gnijezde te drugim životinjama koje ovise o tim rijekama ovise, ali i o invazivnim vrstama te drugim prijetnjama za ovo jedinstveno područje.

Njihov posjet začinjen je i daškom kulture, odnosno posjetom galeriji Josipa Generalića u Hlebinama.

Rezervat biosfere koji se proteže Austrijom, Slovenijom, Hrvatskom, Mađarskom i Srbijom na gotovo milijun hektara i 700 kilometara riječnog toka, najveće je zaštićeno riječno područje u Europi i međunarodni primjer sinergije zaštite prirode, klimatske otpornosti i održivog razvoja.

Organizacija WWF trenutno provodi i foto natjecanje koje je objavljeno na društvenim mrežama WWF Adrije i koje sretnog dobitnika može odvesti na sadržaji produženi vikend u srce Europske Amazone – Park prirode Kopački rit. Za sudjelovanje je potrebno objaviti fotografiju prirode na području rijeka Mure, Drave ili Dunava na svom Instagram ili Facebook profilu, tagirati WWF Adriju i dodatni oznaku projekta #lifelineMDD.

Nastavite čitati

Međimurje

Grad Čakovec otvorio javni poziv za financiranje programa i projekata u kulturi, tradicijskoj kulturi i umjetnosti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Grad Čakovec je raspisao javni poziv za prikupljanje prijedloga za zadovoljavanje potreba u društvenim djelatnostima u 2023. godini za područja kulture, tradicijske kulture i umjetnosti. Predmet javnog poziva je prikupljanje pisanih prijedloga programa i projekata svih korisnika Proračuna Grada Čakovca.

Samo iznimno će se financirati projekti i programi koji nisu prijavljeni na ovaj javni poziv i to isključivo oni čije planiranje i projektiranje zbog objektivnih razloga nije bilo moguće realizirati u vrijeme raspisivanja poziva.

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 1000 kuna, a najveći iznos je 200.000 kuna. Svaki prijavitelj može prijaviti najviše tri projekta ili programa.

Natječaj je otvoren do 15. studenoga 2022. godine, a udruge mogu prijaviti projekt za sljedeća područja: izdavačka djelatnost, organizacija kulturnih i umjetničkih manifestacija, performansa i natjecanja, sudjelovanje na smotrama i natjecanjima iz glazbeno-scenskih umjetnosti, tradicijske kulture i audio-vizualnih umjetnosti, promicanje kulture i umjetnosti te očuvanje kulturne i tradicijske baštine, projekti i programi ustanova u kulturi, promicanje kulturnog amaterizma u mjesnoj samoupravi i javne manifestacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje