Povežite se s nama

Međimurje

Dva najveća stolnoteniska događaja u Međimurju

Objavljeno:

- dana

Doznajemo

Life Class terme Sveti Martin bit će domaćini dvaju najvećih stolnoteniskih događaja u Međimurju.

Najprije će se od 3. do 5. ožujka u sportskoj dvorani Life Class termi Sveti Martin održati Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za seniore i seniorke, i to pojedinačno i u parovima. Ovaj iznimni sportski događaj okupit će u Međimurju sve najbolje seniore i seniorke ovog sporta. Bit će to prilika da se u tri dana vidi mnogo vrhunskih stolnoteniskih mečeva, pojedinačno i u parovima. Ljubitelji stolnog tenisa u Međimurju imat će tako priliku provesti vrhunski vikend u termama Sveti Marin, tijekom kojeg će moći vidjeti brojne zanimljive mečeve. Brojni mladi igrači koji treniraju u Međimurju moći će tako uživo vidjeti vrhunske domaće igrače.

Reprezentacija

Dva dana potom Sveti Martin na Muri će biti domaćin posljednjem kvalifikacijskom susretu stolnoteniske reprezentacije Hrvatske i Izraela za odlazak na Europsko prvenstvo.
Hrvatska reprezentacija već je osigurala odlazak na Europsko prvenstvo te će susret u Svetome Martinu na Muri biti i prilika da se i službeno proslavi odlazak na najveći stolnoteniski europski događaj ove sezone. Za hrvatsku reprezentaciju nastupit će Filip Čipin, Luka Fučec, Miho Simović, Tomislav Pucar i Frane Tomislav Kojić pod vodstvom trenera reprezentacije Nevena Karkovića. Isto tako treba naglasiti da će u sportskoj dvorani Life Class termi Sveti Martin nastupiti i Tomislav Pucar, koji je nedavno osvojio U21 pojedinačno Prvenstvo Europe. Tako će to biti prilika za sve mlade stolnotenisače, ali i sve ljubitelje ovog sporta da uživo vide i pozdrave mladoga hrvatskog prvaka Europe. Program susreta reprezentacija Hrvatske i Izraela počinje u 17 sati.

Organizatori

Ove dvije vrhunske manifestacije u LifeClass termama Sveti Martin došle su kao plod suradnje STK Starr i Uprave termi. Međutim, program za gledatelje tu nije zatvoren, jer je u planu još nekoliko popratnih događanja, a isto tako bit će to prilika i za pokretanje inicijative za osnivanje stolnoteniskoga kluba u Svetome Martinu na Muri koji bi nastavio sa započetim aktivnostima na ovom području.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Država pčelarima sufinancira kupnju šećera za prihranu pčela

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Objavljen je pravilnik o provedbi Programa potpore pčelarima zbog gubitka medonosnog potencijala, koji se odnosi na raspodjelu financijskih sredstava u vrijednosti tri milijuna kuna za sufinanciranje nabave šećera za prihranu pčela. Rok za predaju zahtjeva i računa za kupljeni šećer za prihranu pčela, izdanih u razdoblju od 1. ožujka do 1. rujna 2021. godine, traje do 15. listopada.

Nepovoljne meteorološke prilike uzrokovale su nedostatak pčelinje paše zbog stradavanja medonosnog bilja te zadale dodatni udarac već ionako oslabljenom pčelarskom sektoru pogođenom pandemijom COVID-19 te posljedicama razornog potresa u središnjem dijelu Hrvatske. Na temelju prikupljenih preliminarnih podatka procijenjeni su gubici medonosnog potencijala od 80 do 100 posto. Provedbom ovog Programa izravno će se utjecati na osiguranje brojnosti pčelinjih zajednica, nastavak daljnjeg uspješnog oprašivanja poljoprivrednih i samoniklih usjeva i na kontinuiranu proizvodnju pčelinjih proizvoda, a neizravno na vraćanje nazočnosti pčela na isto područje u svrhu očuvanja biološke raznolikosti.

Obrazac zahtjeva za potporu zbog gubitka medonosnog potencijala dostupan je na internetskim stranicama Ministarstva poljoprivrede.

Nastavite čitati

Međimurje

Tereza Kesovija i Zorica Kondža kao vrhunac Adventa u Gradu Rudara!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Advent u Gradu Rudara godine 2019. iz dana u dan punio je Centar za kulturu „Rudar“.

Nažalost, zbog pandemije koronavirusa, manifestacija se nije mogla održati godinu kasnije, a i Ljeto uz Muru održano je u izmijenjenom formatu. Ove godine Grad Mursko Središće ponovo će organizirati bogati program, a vrhunac će biti koncerti dvije legende hrvatske glazbene scene, Tereze Kesovije i Zorice Kondže.

Koncerti će se održati vikend prije Božića pa će tako u petak, 17. prosinca, nastupiti Zorica Kondža, a u subotu, 18. prosinca Tereza Kesovija. Kako je Centar za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću premalen za takav koncert, posebno uz pridržavanje eventualnih mjera i preporuka u to vrijeme, koncerti će se održati u sportskoj dvorani u Murskom Središću.

To će biti tek vrhunac Adventa, koji će osim ovih velikih koncerata biti ispunjen i različitim sadržajem za sve generacije. Koncerti duhovne glazbe, nastupi lokalnih glazbenika, predstave za djecu, aktualni filmski naslovi i slično. Kompletan program bit će dostupan uskoro.

U ovom trenutku ne možemo znati kakva će biti situacija s pandemijom koronavirusa i kakve će mjere i preporuke biti raspisane od strane HZJZ-a, ali moguće je da će na događaje moći samo posjetitelji s COVID-putovnicama. Grad Mursko Središće sve će postojeće mjere poštivati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje