Povežite se s nama

Crna kronika

Vrlo pijani 40-godišnjak u Varaždinu vrijeđao prolaznike i policajce te bez povodca šetao staforda

Objavljeno:

- dana

Jučer, 17. srpnja, oko 12 sati u Aninoj ulici u Varaždinu od strane policijskih službenika PP Varaždin zatečen je 40-godišnji muškarac koji je narušavao javni red i mir na način što je vikao na prolaznike i vrijeđao policijske službenike, te bez povodca i zaštitne brnjice držao psa pasmine „staford“.

Priveden u PP Varaždin. Nakon privođenja isti je nastavio s činjenjem prekršaja te su nad njim uporabljena sredstva prisile, javila je policija.

Alkotestiranjem je kod 40-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola od 2.15 promila te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Pas je zbrinut od strane jedne udruge za zaštitu životinja. Protiv 40-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Crna kronika

Ukradena drva iz šuma u Ivanečkoj Željeznici i Strmcu Podravskom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policija je javila o dvije krađe drva.

U razdoblju od 23. do 24. veljače, u Ivanečkoj Željeznici, u šumi predio zvan „Bobišćak“, nepoznati je počinitelj otuđio drva u vlasništvu 39-godišnjaka. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko stotina eura.

U razdoblju od 1. do 8. veljače, u Strmcu Podravskom, nepoznati je počinitelj u šumi porušio i otuđio stabla u vlasništvu jednog poduzeća za gospodarenje šumama. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko stotina eura.

Policijski službenici nastavljaju rad u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Žar iz peći u gospodarskom objektu kod Cestice se proširio pa u požaru stradala i kuća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Požar iz članka, Foto: Dobrovoljno vatrogasno društvo Lovrečan - Dubrava/Facebook

U petak, 23. veljače, u Kolarovcu, izbio je požar na gospodarskom objektu koji se proširio i na obiteljsku kuću u vlasništvu 75-godišnjakinje.

Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed djelovanja otvorenog plamena i žara iz peći na drva gdje je prilikom loženja s otvorenim vratima ložišta došlo do prijenosa plamena iz ložišta na vreće s peletima deponirane neposredno uz peć. Požar se potom proširio na gorive predmete unutar gospodarskog objekta i na tavanski dio obiteljske kuće.

Visina materijalne procjenjuje se na više desetaka tisuća eura. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društava Križovljan Cestica, a u istom nije bilo ozlijeđenih osoba. Sudjelovali su DVD-ovi Lovrečan – Dubrava i Babinec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje