Povežite se s nama

Tema dana

Za dovršetak radova nedostaje 35 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

JUGS

Nezadovoljni kupci POS-ovih stanova u Vilka Novaka, njih 18 od ukupno 45, okupili su se u Javnoj ustanovi Gradski stanovi (JUGS) kako bi saznali odgovor na jedino pitanje koje ih zanima – kada će moći u svoje stanove koji su do sada već 60 posto otplaćeni.

Nezadovoljni kupci POS-ovih stanova u Vilka Novaka, njih 18 od ukupno 45, okupili su se u Javnoj ustanovi Gradski stanovi (JUGS) kako bi saznali odgovor na jedino pitanje koje ih zanima – kada će moći u svoje stanove koji su do sada već 60 posto otplaćeni. Premda su se do sada uvijek spominjali “određeni” datumi, ovoga je puta na isto pitanje samo odgovoreno da će se konačan odgovor znati ovaj tjedan. No u to više nitko ne vjeruje. Jer ne samo da se ne gradi već su, štoviše, radovi na gradilištu u potpunosti stali. Za dovršenje radova, Gradskim stanovima nedostaje još 35 milijuna kuna. Ukupna vrijednost s infrastrukturom spornih stanova premašuje 93 milijuna kuna.
Upravitelj Gradskih stanova Vladimir Kukec je rezolutan. – Priznajemo odgovornost u segmentu u kojemu i jesmo odgovorni, ali ne želimo i nećemo preuzeti tuđu krivicu – kaže i pri tome očigledno aludira na izvođače radova, Coning i Zagorje-Tehnobeton koji su pokupili svoje stvari i napustili gradilište. Premda su najavili prisustvo na sastanku sa stanarima, nitko iz ove dvije tvrtke nije se pojavio. – Zadnji sastanak s partnerima-izvođačima održali smo 21. siječnja, a nekoliko dana kasnije komunikacija je prestala – kaže Kukec dodavši da je lani do lipnja prodano samo 30 posto stanova što je bitno poremetilo predviđenu financijsku konstrukciju.
Na sudu
Zbog problema i neriješenih financijskih odnosa između financijera i izvršitelja radova, u ožujku je došlo i do pokretanja procedure oko osiguranja dokaza putem Trgovačkog suda. Za vještaka je određen Silvio Novak. Na prvom ročištu, 5. travnja, određen je rok od 30 dana za izradu elaborata o procjeni (ne)izvedenih radova.
Nakon tromjesečnog zatišja sva tri aktera slučaja prošli su se tjedan susrela i s gradonačelnikom. Premda nije želio ulaziti u detalje, upravitelj Kukec je rekao kako su dogovorili da će do srijede JUGS pripremiti plan financiranja dok su izvođači dužni izvijestiti o roku dovršetka stanova. Potom bi se u petak održao sastanak na kojemu bi se, prema Kukecovoj najavi, sve trebalo znati. Na pitanje predstavnika stanara, Tomice Drvara Trtenjaka, neka se konkretno odgovori hoće li dakle, i jedan stan u Vilka Novaka biti gotov do 31. siječnja, odgovoreno je negativno. Premda su predstavnici JUGS-a nekoliko puta pokušali izbjeći odgovor na pitanje je li dio njihova novca iskorišten za izgradnju stanova u naselju Hrašćica, iz JUGS-a su, na kraju, suočeni dokumentima, odgovorili potvrdno.
Nepovjerljivi i već nekoliko puta prevareni stanari inzistirali su na novom i konačnom sastanku kojem će nazočiti i predstavnici Coninga i Tehobetona, a održat će se 29. travnja.

Izvor:
Foto: Siniša Sović

Glazba

Porin ove godine slavi četvrt stoljeća, među nominiranima su čak tri iz Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

porin

Nagrada Porin ove godine doživljava jubilarno, 25. izdanje, a među nominiranima su i tri imena iz Međimurja.

U kategoriji nagrade Porin “Novi izvođač godine” nominirana je Carla Belovari iz Svete Marije, pri čemu su u toj kategoriji nominirani i bend Fluentes te Boris Štok. Osim Carle, nominirana je i mlada Zsa Zsa, pravim imenom Jelena Žnidarić, iz Pušćina. Njezino se ime našlo u kategoriji “Najbolja vokalna suradnja”. Zsa Zsa je u duetu s Vannom otpjevala singl “Tragom svojih tragova”. U istoj kategoriji nominiran je i duet Olivera Dragojevića i Željka Bebeka (“Ako voliš ovu ženu”) te Bang bang feat. Saša Antić (“Kako stoje stvari”).

Mirko Švenda-Žiga sa suradnicima, Krunoslavom Lajtmanom te Tonijem Eterovićem, nominiran je za “Najbolji album popularne duhovne glazbe”. Radi se o albumu “Tri kralja jahahu”.

porin

Toni Eterović, Krunoslav Lajtman i Mirko Švenda Žiga

Najviše nominacija, čak 9, ove godine ima Mia Dimšić i suradnici. Nominacije i nagrade raspoređene su u 35 kategorija, a pristiglo je 1645 prijava. Pobjednici će biti proglašeni na svečanoj dodjeli 23. ožujka u splitskoj Spaladium Areni.

Nastavite čitati

Tema dana

Uspješno odrađen kamp

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KOŠARKA

Košarkaški kamp u organizaciji KK Grafičar opravdao je svoje postojanje.

U sedam dana mladi ludbreški košarkaši, uz pomoć kvalitetnih trenera s područja naše i susjednih županija kao te posebno gostujućih trenera iz KK Cedevita napravili su veliki pomak u svom košakšakom znanju. Zanimljivo ej bilo i gostovanjre prof. Ante Tomas, a među demonstartorima bili su sadašnji i budući prvoligaški igrači. Kroz kamp je prošlo sedamdesetak mladih, a izdvojio je dvojac Grafičara Vađunec i Virag, od kojih u klubu mnogo očekuje u sljedećim sezonama. Mladi trenerski kadar ludbreškog kluba odradio je najveći dio posla oko kampa a u tome su sudjelovali Siniša Beser i trener mlađih kategorija Tomislav Horvat, a svoj udio dali su i trener Danijel Papp te Igor Dijanošić.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje